Buitenkindjes

geplaatst in: Huisvlijt | 0

Wie heeft ze niet, buitenkindjes? Olivia heeft het niet perse ‘nodig’ maar vindt het heerlijk om naar de speeltuin te gaan of te rommelen met haar fietsje en zomers met water in de tuin. Datzelfde geldt voor Quinn en als ik haar horoscoop moet geloven, die ik ooit las toen ik nog zwanger was van haar en zij Boogschutter bleek, heeft ze het ook echt nodig. Afijn, buitenkindjes dus. En een binnenmama – help!

Speeltuin naast het huis

Ik ben niet het type dat elke dag perse naar buiten wil. Ooit, zwanger van Olivia, nam ik me voor elke dag te gaan wandelen. Niet gelukt. Vervolgens, zwanger van Quinn, nam ik me voor elke dag met Olivia naar de speeltuin naast ons huis te gaan. Niet gelukt. Maar inmiddels heb ik een goed evenwicht en komen mijn meiden elke dag (even) buiten. Wandelingen van meer dan een uur of verre speeltuinen ontdekken is niet mijn ding, maar de speeltuin naast het huis of die één blok verderop doet het ook prima gelukkig.

Deur open en de tuin in

De achterdeur op een kier zetten en de kindjes loslaten in de tuin vind ik het allerfijnst. Bij zonnig weer zit ik erbij, bij iets druileriger weer blijf ik lekker binnen en geniet van ze door het raam. We hebben een zandbak, picknicktafel en speeltjes én hebben recent besloten dat we zo’n plastic glijbaan in de tuin willen zetten. De meiden zijn namelijk stapelgek op glijden.

Mijnlevenalsmama | Buiten spelen

Ik kan straks als het weer warmer is lekker op onze loungebank zitten en genieten van mijn buitenkindjes, terwijl ik stiekem toch lekker thuis en ‘binnen’ ben – de meest ideale combi als het mij vraagt 😉 Mijn e-reader of een magazine erbij, lekker buiten lunchen en/of samen met de planten in de border rommelen. Houd ik van!

Lees ook:  Bath Time #6
Wandelen met een doel

Hoewel Quinn met wandelen eerder haar ei niet kwijt kon omdat ze in de wagen zat, combineer ik een retourtje winkelcentrum (in Olivia’s peutertempo met poppenbuggy is dat algauw drie kwartier heen en driekwartier terug) met een speeltuinbezoek onderweg. Nu mijn kleinste meisje loopt is dat gewoon veel leuker en geniet ik ervan ze samen bezig te zien met de glijbaan, het zand of op de schommel.

Maar, wandelen heeft een doel nodig vind ik. Iets terugbrengen bij de Hema, een broodje halen bij de bakker, wat melk bij de Albert Heijn, een kop koffie drinken, even naar het tuincentrum en daar rondkijken – dat soort dingen. De wandelwagen pakken en random tig kilometer lopen is niks voor mij. Tried that.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.