Anderhalf jaar maxi-cosi

geplaatst in: Huisvlijt | 2

De maxi-cosi, je weet wel, dat kleine autostoeltje met rondingen waar je, als je in het ziekenhuis gaat bevallen, de laatste weken van je zwangerschap steeds verliefd naar kijkt omdat je je probeert voor te stellen hoe het straks zal zijn als je je wolk van een baby daarin mee naar huis mag nemen. Het stoeltje dat je, al dan niet met Easy Fix, hoogzwanger al eens in de auto hebt proberen te proppen en waar je je de eerste weken als je moeder een breuk aan sjouwt, terwijl het na een halfjaar opeens gemakkelijker lijkt (terwijl je baby zwaarder is!). Dat dus, de maxi-cosi. Voor baby’s. Tot anderhalf jaar. Huh, anderhalf jaar de maxi-cosi gebruiken? Ja, dat kan! En wij deden het. Twee keer zelfs.

Veilig achteruit vervoeren

Zoals met alles in de opvoeding moet iedereen zelf weten wat hij of zij doet qua overgang van de maxi-cosi naar een autostoeltje. Qua kilo’s is er veel overlap en volgens mij mag je vanaf 8 kilo over naar een gewoon stoeltje? Dat is rond een maand of 8, afhankelijk van de grootte van je kindje natuurlijk. Hier is die overstap nooit aan de orde geweest in het eerste jaar en direct daarna evenmin. Achteruit vervoeren is nu eenmaal bewezen de veiligste manier en ik vond achteruit-rijstoeltjes gewoon te duur. Dan maar zo lang mogelijk van de maxi-cosi profiteren.

Olivia vond het allemaal prima. Rond een maand of 8 besloot ik de maxi-cosi niet meer steeds uit de auto te tillen omdat hij te zwaar werd en in de weg stond in de gang. Je krijgt er handigheid in: je kindje bovenlangs onder de draagarm door te schuiven en vervolgens vast te maken met de gordeltjes.

Lees ook:  Tag: Christmas

Bij Quinn was het een ander verhaal. Die was autorijden niet gewend en had tot wij een auto kochten half februari pas een keer of tien in de maxi-cosi gezeten. Dat ‘ge-lig’ vond ze niks (en de maxi-cosi onwijs rechtop plaatsen verminderd de veiligheid aanzienlijk las ik ooit), maar ze had pech. Wederom wilden we haar zo lang mogelijk in de maxi-cosi houden. Daarbij zou zij het stoeltje van Olivia over gaan nemen en was Olivia toen nog maar een kilo of 12, dus te klein voor een stoeltje in het volgende formaat. Quinn was snel gewend gelukkig en zat tot vorig weekend in de maxi-cosi. Op 4 dagen na 17 maanden, bijna anderhalf jaar dus. Net als haar grote zus.

Mijnlevenalsmama | Autostoeltjes

Lol onderweg

Omdat wij onwijs tevreden zijn over het stoeltje uit de basic-lijn van een bekend babywarenhuis dat we toentertijd voor Olivia kochten, besloten we het nieuwe stoeltje voor dochterlief ook daar te kopen. We probeerde het uit in de winkel. Daar zat ze, lachend op haar troon. Helaas hadden ze het stoeltje niet op voorraad, dus moest Olivia nog héél even geduld hebben. Quinn ook trouwens, want toen ik de maxi-cosi en het ‘oude’ stoeltje van haar grote zus uit de auto haalde om de boel te stofzuigen, bleek Quinn niet meer uit het stoeltje te slaan. Schot in de roos, de overgang met bijna anderhalf.

Het voelde al ontzettend rijk om met twee prinsesjes op de achterbank rond te rijden, maar nu ze allebei ‘zo dichtbij’ zitten in het nog veel leuker. Ik ben alleen benieuwd of Quinn nog steeds zo gemakkelijk in slaap gaat vallen als we langere tijd rijden, want vooralsnog kijkt ze haar ogen uit. Gelukkig kan het stoeltje in ligstand, dus wie weet kunnen we de slaap triggeren mocht het nodig zijn. En ach, elkaars handje vasthouden is natuurlijk veel leuker dan slapen. Geef ze eens ongelijk!

Lees ook:  Kleren maken de man

2 Antwoorden

  1. Nienke

    Zolang het hoofdje niet boven de maxi cosi uitsteekt, is het volgens mij echt de veiligste manier van het vervoeren van je kindje. Ik ken meerdere mensen die hun baby al ver voor de eerste verjaardag in de vervolg autostoel doen, maar dat lijkt me echt niet veilig… Maar goed, dat soort dingen moet ieder natuurlijk wel zelf weten…

  2. Anne

    Nore is 10 maanden en gaat ook nog prima in de maxicosi. Ze is ook niet zo heel groot maar doet zich aardig groot voor. Vind het wel interessanter om zich om te draaien in haar stoel zodat ze mij aan kan kijken..dus! Wij gaan dus langzaamaan over naar een ander stoeltje..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.