Mijn ambities

geplaatst in: Persoonlijk | 5

‘Ambitie, ook wel eerzucht genoemd, is het streven om carrière te maken. In algemene zin is ambitie het streven naar een bepaald doel.’ Vroeger sprak dat eerste deel me aan, carrière maken. Inmiddels is vooral dat tweede deel van toepassing op mij. Ik houd van streven naar bepaalde doelen, maar een carrière maken – nee dat hoeft niet meer. Benieuwd naar mijn ambities? Lees dan snel verder!

Studiehoppen en beroepskeuze

Ooit in een ver grijs verleden (een jaar of tien geleden :-)) studeerde ik. Het begon met een studie rechten, ik wilde advocaat worden. Een halfjaar later was die ambitie verdwenen en moest het ‘iets anders’ zijn … Het duurde even voor ik bij de studie uitkwam die ik gedaan heb (Reclame, Marketing & Communicatiemanagement) en zelfs in die 4 jaar studeren zijn mijn ambities op carrièrevlak veranderd. Waar ik in het eerste jaar nog enthousiast riep Marketingmanager bij een bedrijf als Bol.com te willen worden, werd het gaandeweg iets minder ambitieus. Na mijn stageperiodes leek het mij vooral tof meer op communicatievlak te doen en hoefde ik niet meer zo nodig te managen.

En zo geschiedde, want hoewel ik bij zowel dit bedrijf als mijn voorgaande werkgever de Marketing en Communicatie alleen doe, ben ik geen manager. Ik heb geen team onder me en kan niet alleen over uitgaven beslissen. Maar, ik run wel mijn eigen hachje.

Mijnlevenalsmama | Ambities

Persoonlijke groei

Met het moeder-worden, of eigenlijk al toen manlief en ik besloten voor een kindje te gaan, zakte mijn ambitie op werkvlak. Ik hoef geen grote auto, berg salaris of eigen bedrijf (hoewel …). Ik wil gewoon plezier in mijn werk.

Lees ook:  Tag: Mobiele telefoonetiquette

Maar weet je, dat tweede deel van de definitie van ambitie spreekt me inmiddels dus veel meer aan. Streven naar een doel. Ambities worden vaak gekoppeld aan carrière en dat vind ik jammer. Voor mij is ambitie persoonlijke groei. Ooit zou ik vanuit huis willen werken, teksten willen schrijven. Ik wil een strakker lichaam (workin’ on that), de meiden op zien groeien en hen een mooie, zorgenvrije jeugd geven. Dat eigenlijk vooral. Ik ben een softie geworden, een echte mama (denk ik), want mijn ambities zijn geslonken tot één ambitie, één levensdoel: blije kindjes hebben.

5 Responses

  1. Meike

    Amen. Voor m’n zwangerschap was ik bezig met het traject uitstippelen om hogerop te komen op ’t werk. Nu heb ik daar geen behoefte meer aan en wil ik er gewoon voor Evie zijn. Ik vind dat een hele mooie ambitie, blije kindjes.

  2. Nicole

    Ik heb nooit een carrière nagestreefd, maar ja heb dan ook de pabo gedaan. Niet echt ambitieus haha. Maar ambities heb ik zeker wel in het leven!

  3. Marlies

    het één sluit het ander toch niet uit? Ik ben best ambitieus, maar wel natuurlijk ook blije kindjes… en ik heb het gevoel dat we hier samen wel degelijk in slagen, ook al werken we beiden veel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.