Band kindje met opa/oma

geplaatst in: Gezinsleven | 0

Opa’s en oma’s, ze zijn (meestal) dol op hun kleinkinderen. En de kleinkinderen op hen, dat is hier in huis niet anders. Er is vertrouwen, herkenning. Ik moet eerlijk toegeven dat ik eerst niet zo in die band geloofde, maar rond de eerste verjaardag van Olivia begon ik het écht te zien. Ze was (is!) dol op haar opa en oma’s. Evenals Quinn en zij op de meiden.

Heel natuurlijk

De band tussen kleinkinderen en opa’s en oma’s is heel natuurlijk. Ze hebben jou immers al opgevoed, dus weten wat ze doen. Daarnaast zijn ze onwijs voorzichtig, eigenlijk net zoals jij met je newborn de eerste weken. Vind ik mooi om te zien.

Zoals wellicht bekend sport ik op dinsdagochtend omdat ik de luxe heb dat mijn schoonmoeder dan op de kindjes past. De eerste paar keer wist ik niet hoe snel ik mezelf weer naar huis haastte na mijn work-out, maar inmiddels doe ik een paar boodschapjes en zou bijna nog koffie gaan drinken ergens, omdat ik weet dat de meiden (en oma) het fijn hebben samen.

Mijnlevenalsmama | Supermommy
Net zwanger van Quinn en een mini Olivia bij opa en oma op de schommel 🙂
Wederzijds vertrouwen

Joost en ik merkten al snel dat Olivia onwijs op d’r gemak is bij haar opa en oma’s. Waar ze in gezelschap vaak eerst de kat uit de boom kijkt, is het als opa en oma of oma op bezoek komt meteen goed. Ze kruipt bij ze op schoot en vertelt hele verhalen. Quinn is een andere type kindje dan Olivia, maar ook aan haar merk je dat er wederzijds vertrouwen is. Opa en oma is ‘eigen’.

Lees ook:  Leuk zo'n fietstochtje

Als kind zijnde vond ik logeren bij opa en oma één van de leukste dingen die er waren. ’s Ochtends vroeg met mijn ene oma alvast naar beneden omdat opa uitsliep, de plantjes verzorgen met opa, naar de volkstuin met mijn andere opa en oma, slapen in het opklapbare bed, naar Blijdorp omdat dat bij opa en oma om de hoek lag. Warme herinneringen!

De kindjes laten logeren zijn Joost en ik nog niet aan toe (workin’ on it), maar Olivia is al meer dan eens een dagje bij mijn schoonmoeder gaan spelen of op pad geweest met mijn ouders. Vinden ze allemaal geweldig, net als ik – die de band tussen de kindjes en opa/oma koestert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.