Netflix tijdens het huishouden

geplaatst in: Huishouden, Ontspanning | 2

Dat wij veel Netflix kijken hier in huis is geen geheim. De Apple-TV draait overuren en de tablet ook trouwens. Maar wist je dat we de Netflix-kaart ook inzetten tijdens het huishouden? Als er was gevouwen moet worden bijvoorbeeld of wanneer ik de vaatwasser ongestoord wil uitruimen of de vloer wil zuigen of vegen?

Handig met de kindjes

Netflix gebruiken om iets in het huishouden te kunnen doen zonder kinderen die je ‘helpen’ is de beste uitvinding ever. Ik vind stiekem niets leuker dan samen de vaatwasser uitruimen of de meiden hun eigen brood laten smeren, maar soms gaat haast boven genot en dan biedt de tablet op tafel met een van hun favoriete series erop uitkomst.

En wat denk je van dat moment aan het einde van de dag als het eten bijna klaar is en de kinderen moe zijn en aan je benen hangen? Kikker of Peppa op de eettafel, de kinderen op/in hun stoel en ik de tafel dekken en borden vol scheppen. Ideaal!

Leuker voor de ouders!

Het allerergst van de was vind ik het vouwen (strijken doe ik namelijk niet, dus dat scheelt al) en op de één of andere manier blijf ik dat net zo lang uitstellen tot de berg te vouwen was enorm is. Tijd voor Netflix! Ik nestel mezelf op ons grote bed met een leuke serie op de tablet en vouw tot ik een ons weeg. Terwijl ik dus een beetje me-time heb en geniet van een leuke serie 🙂

Mijnlevenalsmama | Netflix

Maar er is meer, want waar ben je zonder Netflix als de vloer gedweild is en nog even moet drogen? Als je je nagels gelakt hebt en die moeten drogen (toegegeven, niet echt huishouden – wel net zo belangrijk ;))? Tijdens het opruimen van de woonkamer, poetsen van de keukenkastjes of gewoon tijdens het koken (mits je de tv of tablet zo hard zet dat je boven het geluid van de afzuigkap uitkomt natuurlijk). Netflix tijdens het huishouden, handig voor kindjes en leuk voor de ouders!

Lees ook:  Lief Dagboek #2

Dit blogje is geschreven in samenwerking met Netflix. Ik schrijf eens per maand een blog die samenhangt met ‘televisie’ kijken via Netflix binnen ons gezin, aangezien dit hier echt niet meer weg te denken is.

2 Antwoorden

  1. Marlies

    niet zo herkenbaar…. waarom geen gezellige babbel tijdens het drogen van de nagels/drogen van de vloer? Zeker als de kindjes ouder worden, is het heel fijn om tijdens zo’n verplichte ‘wachtmomenten’ ongedwongen met elkaar te spreken. Ik zou schrik hebben dat, als je het gewoon bent/maakt om op zo’n momenten naar een scherm te kijken, dat ook je kinderen dat zullen doen als ze groter zijn. Ik wil vermijden dat we bij gezinsmomenten allemaal naar ons eigen scherm zitten te kijken… Wat niet wil zeggen dat schermtijd hier taboe is, bij ons kijken de kindjes ’s morgens terwijl wij nog wat wakker worden, of ’s avonds als de vermoeidheid toeslaat… maar ‘zomaar tussendoor’ dus niet… en wij ook niet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.