Recept: Gezonde kokosmakronen (bomvol eiwitten!)

geplaatst in: Recepten | 4

Ik heb al laten doorsijpelen de laatste tijd dat ik de touwtjes qua eten weer aan getrokken hebben. Gezonder, bewuster en bovenal voldoende eiwitten. Mijn spieren hebben dat nodig om te groeien en tja, meer spieren betekent meer verbranding en dus minder vet 🙂

Je herkent het vast, juist als je bewust bezig bent met gezonder eten krijg je trek in allerlei ongezonde dingen die je normaliter niet eet. Kokosmakronen zijn in mijn geval zo’n ding. Gelukkig bestaan er ook hele gezonde varianten op dit zoete, knapperige hapje en vandaag deel ik mijn supersimpele recept met maar 3 ingrediënten dat bomvol eiwitten zit.

Mijnlevenalsmama | Kokosmakronen

Wat heb je hiervoor nodig?

  • 3 eiwitten
  • twee (of meer) handen kokosrasp
  • scheutje vanille-aroma (en eventueel wat kaneel of een scheutje honing als je van zoet houdt)

Je begint het met opkloppen van de eiwitten. Ik doe dat in de keukenmachine, maar het kan ook met een mixer, blender en misschien zelfs met de hand. Het is belangrijk dat de kom die je gebruikt goed schoon is, ik haal er meestal een schijfje citroen doorheen voor gebruik, dat reinigt.

Als de eiwitten stijf zijn roer je met een spatel de kokos en vanille zachtjes door het eiwit. Het is een dikke substantie, waar je gemakkelijk bolletjes uit kunt halen met je handen of een schone lepel. De bolletjes leg je op een ovenplaat met bakpapier en bak je in ongeveer 20 minuutjes af in de oven op 210 graden. Supersimpel en snel klaar!

Met bovenstaande ingrediënten kun je ongeveer 8 kleine kokosmakronen maken. Vergis je niet, eiwitten vullen enorm, dus met 2 kokosmakronen als tussendoortje bij je koffie ben je best wel een tijdje verzadigd 😉 De kokosmakronen blijven ongeveer 5 dagen goed in een afgesloten bakje buiten de koelkast. Snackse!

4 Antwoorden

  1. Ellen

    Wat een makkelijk recept om gezond te snoepen! Wilde ik meteen uitproberen, ze zitten nu in de oven… Ben benieuwd, zien er in ieder geval al super lekker uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.