Lief Dagboek mei ’16

geplaatst in: Gezinsleven | 0

Een maand van uitersten als het om het weer gaat, want oef wat lijken die eerste paar buitenfoto’s in mijn overzicht lang geleden. En toch was het begin mei. De maand waarin ik naar de sportschool ging en geloof het of niet: mijn spiegelbeeld van de gymselfie die ik in dit overzicht heb staan is al slanker geworden. Echt. Ik verbaasde mezelf erover toen ik de foto zag. En er was meer deze maand, nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek mei '16

De maand begon enorm zonnig, heerlijk! Het was zelfs zo zonnige dat IK met aan de vieze ramen irriteerde (en dat wil wat zeggen want dat is één van de dingen die manlief eerder irriteren dan mij en die ik dus ook amper doe). Ik pakte de Karcher en ging aan de slag. Ideaal zo’n windowvac 🙂 De meiden speelden buiten. Heel de dag.

Later die week was het tijd voor mijn eerste echte training in mijn nieuwe sportschool. Je weet wel, zo’n #gym voor #fitties, zodat ik een echte #fitmom kan worden. Of iets dat erop lijkt. Ik stuurde deze foto naar Joost en voelde me net zo ongemakkelijk als ik erop sta. Inmiddels is dat helemaal niet meer het geval – bizar hoe ik in een maand tijd ben veranderd. Qua mindset en qua lichaam. I love het krachthonk!

“Quinn, lach eens?!” geeft altijd zo’n onwijs lief resultaat 🙂 Ergens die week stond ik eten voor later in de week voor te bereiden. Handig om alvast het een en ander in de koelkast te hebben staan voor na mijn werkdagen, kunnen we zo aan tafel.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek mei '16

Er werd dus buiten gespeeld. En buiten gespeeld. Met water. En met zand. We genoten volop van het zonnetje! En kijk, een duowagen is niet eens nodig – dat gaat prima als beide meiden geen zin meer hebben om te lopen.

Lees ook:  Lief Dagboek #21

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek mei '16

Had ik al gezegd dat we veel in de tuin zaten en genoten van het zonnetje in de eerste helft van mei? Olivia speelde ook nog bij ons buurjongetje in de tuin 🙂 Vond ze geweldig, alleen ik moest wennen – dat loslaten is nog een dingetje hoor!

Dit te gekke Adidas-jasje kocht ik voor mezelf – om te dragen als ik naar de sportschool ga. De kleuren zijn echt super en het matcht bij de rest van mijn outfit. Heel blij mee. Die tonijn rechtsonder at ik de afgelopen weken bijna dagelijks en kwam dus mijn neus uit. Ik schreef het hier al: sinds ik sport eet ik weer tonijn en eerlijk? Ik vind het niet lekker, gewoon niet en vervang het dus steeds vaker voor gebakken tofustukjes of gekookte eieren.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek mei '16

Kijk nou, mijn grote meisje! Deze foto maakte oma, sinds ik bij de nieuwe sportschool sport komt mijn schoonmoeder niet meer elke dinsdagochtend hierheen, maar breng ik de meiden daarheen. Zij luncht met ze en ik neem ze daarna weer mee naar huis en stop Quinn in bed. Ideaal!

Vorige week zondag (geloof ik) waren Olivia en Joost in de tuin aan het werk en keken Quinn en ik naar Peppa. Ze duikt altijd bijna in de tv, zo gek is ze op dat kleine varkentje 🙂 Ik drink trouwens sindskort zwarte koffie (toegegeven, soms ook gewoon nog cappuccino), omdat dat nu eenmaal een stuk minder slecht voor de lijn is.

Die laatste foto maakte ik stiekem terwijl ik in de keuken het eten stond voor te bereiden en Quinn lag te slapen. Heerlijk aan het rommelen met de klei en liedjes aan het zingen. Kan ik zo van genieten!

Lees ook:  DZP: fotoalbum Olivia

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek mei '16

Tja, wat doe je als het helemaal geen lekker buitenspeelweer is, maar je meiden wél heel graag met water willen spelen? Dan laat je ze dat gewoon doen natuurlijk. Uitkleden bij de deur en hup, binnen weer droge kleren aan. Joost is trouwens druk met de schuttingen. We hebben van die hardhouten schuttingen aan beide kanten van de tuin die onwijs vergrijsd waren en dat irriteerde nogal. Hup schuren en verven dus. Wordt onwijs mooi!

Net als mijn haar. Als het bedtijd is. Heel herkenbaar volgens mij, dat het dus precies goed valt als je niks meer gaat doen en voor geen meter zit als het moet.

Afgelopen weekend hebben we trouwens heerlijk rond het huis gerommeld en heb ik amper foto’s gemaakt. Ik ging sporten, Joost nog wat verven aan de schutting, de meiden met water spelen in de tuin, ik borrelde met een stel mama’s uit één van mijn gezellige Whatsapp-groepjes én Joost en ik keken een filmpje 🙂 Eind juni begint onze vakantie en hebben we dus gewoon 3 weken vrij met z’n viertjes, ik kijk er echt naar uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.