Dingen die ik nooit zou gaan zeggen

geplaatst in: Huishouden | 4

Je kent het vast, van die opmerkingen die je als kind hoorde en waarvan je je in stilte voornam ze nooit zelf te gaan gebruiken. ‘Helaas’ er zijn van die momenten in het ouderschap dat die opmerkingen toch écht de beste opmerking blijken 🙂 Deze dingen zou ik nooit gaan zeggen (en zeg ik dus stiekem toch).

 • Prima dan eet je maar niet.

Verschrikkelijk vond ik deze, want negen van de tien keer had ik allang besloten niet te gaan eten wat er op mijn bord lag en hoopte ik op een boterham met hagelslag. En dat je dan dus dit hoort uit de mond van je moeder of vader, gevolgd door “dan lig je straks met honger in bed.” Ik ging er vaak spontaan van eten, zucht.

 • Oké, mama gaat. Doei!

En dat ze dan wegloopt, echt wegloopt (en om het hoekje blijft wachten, maar ja – wist ik veel). Zou ik mijn kinderen nooit aan doen. Guess what?!

 • Voeten optillen!

“Laat mij lekker sloffen, ik val heus niet.” Of iets in die trant en dat als je dan toch struikelt er nog een “Ik zei toch dat je beter je voeten om kon tillen.” achteraan komt. Verschrikkelijk, en toch zeg ik het soms ook.

 • Oké dan niet.

“Uhm nee, dat zei ik net al – ik wil dat niet.”

 • Is goed, wat jij wilt.

Zie hierboven, met deze opmerking bevestig ik in feite alleen maar wat Olivia al zei: ze wil dat niet. Maar omdat ik het een stomme keuze vind moet er dus zo’n dooddoener als “Prima wat jij wilt” ingegooid worden? Ja dat moet 🙂

Lees ook:  Uitzet en inkopen 2e keer

Mijnlevenalsmama | Vergeten

 • Olivia/Quinn je vergeet wat.

De ene keer was het mijn jas, dan weer mijn schoenen die opgeruimd moesten worden, maar lesboek dat op de trap lang om mee naar boven genomen te worden, de deur die ik niet goed dichtduwde, doortrekken na een toiletbezoek, noem maar op. Ik vergat wel eens wat inderdaad, maar of dat echt per ongeluk was en ik daarop gewezen moest worden? Nee dat niet. Het was vooral lekker makkelijk om de deur open te laten staan, schoenen op de mat te laten liggen en dat lesboek niet helemaal naar boven te hoeven sjouwen. Zo denkt Olivia er vast ook over als ze deur niet dicht doet of het toilet niet doortrekt.

 • Heb je goed afgeveegd?

Zo’n vraag slaat toch nergens op? Ik bedoel, na plas (als kind zijnde he!) nah nee, niet altijd (daar bestaan gelukkig washandjes voor voor het slapen gaan) en na poep, duh natuurlijk! Drie keer raden wie er regelmatig aan haar peutermeisje vraagt of ze zich goed heeft afgeveegd 😉

 • Je hebt geen honger, je hebt trek.

Net zoiets als de kindjes in Afrika die maar wat graag jouw bord leeg zouden willen eten (die gebruik ik – nog – niet trouwens), wat kun je hier nou mee als kind zijnde? Wat is honger en wat is trek? Ik denk dat ik het zelf pas sinds een paar jaar écht kan onderscheiden. Maar goed, ergens denk ik dat al wel aan Olivia wijs te kunnen maken en zeg ik deze ‘onzin’ dus ook.

4 Antwoorden

 1. Hahaha ik gebruik deze uitspraken nog niet, maar dat gaat vast wel gebeuren. Vooral ‘dan eet je toch niet’ kan ik me echt nog herrineren van vroeger…

 2. Carla Breukers

  Ja soms besef je dat je meer op je moeder lijkt dan je zou willen.Blijven oefenen!

 3. Sommige blijken toch heel effectief te zijn. Ik kan mij voorstellen dat ik die bovenste 2 ook zal gaan gebruiken. Oh en die onderste. Die zei mijn moeder ook altijd. Althans, zij begon al lekker over kindjes in Afrika en dreigde met mijn eten in de magimix te doen hahaha

 4. Haha sommige kloppen wel … daarvan zeg ik ze nu nog heel hard als niet mama… haha maar ben bang dat ik later als ik mama mag worden echt wel een beetje bij ga draaien..

Laat een reactie achter