Dingen ik die nooit ga zeggen

geplaatst in: Huishouden | 1

In navolging van het artikel dat laatst verscheen over dingen die ik nooit zou gaan zeggen, maar toch zeg, heb ik vandaag een lijstje met dingen die ik ECHT NOOIT ga zeggen. Gewoon niet. Is heel persoonlijk natuurlijk, wie weet passen deze uitspraken wel bij jou en dat is prima 🙂

 • We gaan met de benenwagen.

“We gaan lopen.” of “Nee, gewoon lopend.” vind ik op de een of andere manier leuker klinken. De benenwagen klinkt boers uit mijn mond 🙂

 • Even een happie doen

Kleine kindjes nemen heel snel je uitspraken over heb ik gemerkt en omdat ‘eten’ een bekender fenomeen is dan ‘happen’ vind ik het belangrijk dat ze leren dat we ‘wat gaan eten’ of dat papa en mama uit eten gaan of we met z’n allen op het terras gaan lunchen. In plaats van happies doen. Ik weet zeker dat als ik dat zou zeggen Quinn al met haar mond open zou gaan zitten, omdat ze denkt dat ze direct een hapje krijgt.

Mijnlevenalsmama | Koffie drinken
‘Ff een happie doen’ met z’n vieren (en toen Quinn nog een mini was)

 

 • De kindjes in Afrika, dié hebben pas honger!

Wat kan een kindje nou met zo’n opmerking? Pas rond mijn tiende (denk ik?) wist ik iets van de honger in de wereld en kon ik de beelden van (toentertijd) Rwanda voor me halen als papa en mama het over Afrika en honger hadden. Nee deze uitspraak zul je hier in huis niet horen.

 • Alles verkleinen: kijk, daar loopt een mevrouwtje, we eten een sla met een tomaatje, pak jij even dat gietertje?

Er zijn dingen die om een verkleining vragen, zoals het rompertje van de pop, dat we een broodje gaan eten in plaats van boterham (of eigenlijk wissel ik die onbewust af) en dat de driewieler het fietsje van Quinn is, maar mevrouwtje, poesje, vogeltje? Nah nee.

 • Een bammetje eten

Boterham of broodje, zo heb ik het altijd genoemd en dat blijft zo. De eerste keer dat ik hoorde dat iemand zoveel bammetjes meegenomen had naar mijn werk snapte ik er niks van. Wat bedoelde hij in godsnaam? 😉

 • ‘Proficiat’ in plaats van ‘gefeliciteerd’

Op de één of andere manier is deze opmerking een beetje ouderwets ofzo?

 • Ik doe mijn eigen ding

Natuurlijk doe ik mijn eigen ding, maar wel nadat de dingen van de kinderen gedaan zijn. Ons gezin staat op één en met opmerkingen als ‘Ik doe mijn eigen ding’ krijg ik het idee dat mensen niet aan anderen denken? Het is vast klinkklare onzin en zegt meer over mij dan over degene, maar omdat ik dat met elkaar refereer past de opmerking echt niet bij mij.

 • We nemen een natje en een droogje mee.

Een natje en een droogje? Dat klinkt niet als wat te drinken en eten 😉 Ligt vast aan mij!

 • Ik lief jou

Het is een heerlijke opmerking om te horen #ikkeurhetgoed, maar hier in huis zeggen we gewoon “Ik houd van jou” en “I love you” , die tweede trouwens een stuk minder vaak dan die eerste.

 • Alle ballen verzamelen

Ik weet niet waarom ik dit zo’n aparte opmerking vind eigenlijk. Het klinkt enerzijds feestelijk en anderzijds ‘plat’ ofzo? Ik zeg wel vaak tegen te meiden “Kom meiden, let’s go!” – valt dat misschien in dezelfde categorie?

Een Antwoord

 1. Hier wordt ook ik hou van je gezegd, of i love you. Ik houd van je komt vaak naar mijn gevoel gemeender over. I love you is bij ons in huis wat sneller te zeggen, zeg maar zonder teveel waarden eraan te hangen… haha snap je het nog?? 😛

Laat een reactie achter