Huishoudelijke ergernissen

geplaatst in: Huishouden | 1

Als vrouw is er altijd wat te zeuren. Daar zijn we vrouw voor nietwaar? Toen ik laatst het eten voor die avond al had voorbereid en ’s avonds weer eens werd beneveld met de geur van gesneden ui toen ik de koelkast opentrok (gesloten bakjes of zakjes helpen niet – tried that) bedacht ik mij dat ik naast die uien meer huishoudelijke ergernissen heb. Ik zet ze vandaag voor jullie op een rijtje en ben erg nieuwsgierig of ze herkenbaar zijn of juist helemaal niet. Lees je mee?

 • Gewassen ramen die direct weer vies zijn

Of het nu kinderhandjes zijn of regen met zand erin dat tegen de ramen slaat – schone ramen blijven nooit lang schoon. Zo jammer!

 • Volle prullenbak

Gebeurt altijd als het niet uitkomt. Hier in huis is dat om de dag ofzo het geval en ontdek ik het altijd als ik met mijn hand vol aardappelschillen ofzoiets boven de prullenbak hang. Vreselijk irritant.

Mijnlevenalsmama | Volle bak
Zie je, als ik hem niet nodig heb en gewoon een foto maak is ‘ie niet vol. Wedden dat hij straks vol is als ik hem wél nodig heb?
 • Vies afvoerputje

Eigen schuld, vieze put natuurlijk, maar daarom geen minder grote ergernis. Er blijven altijd zoveel restjes achter daarin (en ja, ook ik ga vaak aan de slag met baking soda en schoonmaakazijn of Cif, maar daar wordt ‘ie niet minder snel vies van).

 • De geur van gesneden uien in de koelkast

Zie introductie. Ik zou er natuurlijk voor kunnen kiezen de ui pas vlak voor het koken te snijden, maar er is een reden dat ik, als het kan, het eten halverwege de dag al voorbereid: moeie en jengelige kindjes.

 • Een rauw ei dat kapot valt

Geeft zoveel troep! Zowel het eigeel als het wit spettert soms wel metersver. Bah!

 • Continu kruimels ruimen

Sowieso drie keer per dag als de meiden hebben gegeten, maar ook tijdens het koken valt er genoeg bij het aanrecht. Of wat te denken van katten die zandjes en andere troep meer naar binnenlopen?

 • Van die randjes tussen de (kinder) stoel

Ik vind het echt vreselijk irritant dat viezigheid op de één of andere manier altijd tussen kiertjes gaat zitten 🙁

 • Een groeiende stapel op te vouwen was

Schreef ik ooit al eens een blogje over, dus behoeft geen verdere toelichting. Ik vind was opvouwen gewoon zo stom dat ik het vaak uitstel. Punt.

 • Vliegen (en muggen!) in huis

Ondanks een hordeur en horren in de ramen van de slaapkamers weten ze soms hun weg te vinden. Van die bromvliegen die je continu hoort maar niet te pakken krijgt, ik word er gek van!

 • Kleding die binnenstebuiten in de wasmand ligt

Het is niet zozeer dat het dan niet te wassen is, maar het maakt het opvouwen zoveel meer werk 😉

Heb jij een oplossing voor één van mijn ergernissen? Ik ben benieuwd!

 1. Jessica

  Ramen lappen, echt het stomste klusje wat er is, want een uur daarna zie je al niet meer dat het gedaan is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.