Nijntjemuseum met dreumes

geplaatst in: Ontspanning | 2

Vorig jaar ben ik tijdens onze zomervakantie met Olivia naar het Nijntje-doe-museum geweest dat toen tijdelijk was opgezet in het Centraal Museum. Op dat moment waren ze aan de overkant het Nijntjemuseum aan het realiseren. We hadden een heerlijke moeder-dochterdag en Olivia vermaakte zich opperbest met het bekende witte konijntje en alle spelletjes die er te doen waren. Dit jaar besloten we met z’n vieren te gaan. Naar het Nijntjemuseum. Hoe dat is met een dreumes vertel ik je hier.

Mijnlevenalsmama | Nijntjemuseum

Mijnlevenalsmama | Nijntjemuseum

Na het bezoek vorig jaar aan het Centraal Museum was ik razend enthousiast over de activiteiten die daar te doen waren. Ik verwachtte hier min of meer hetzelfde en wist dus zeker dat het leuk zou zijn voor Quinn. Hoewel ik lang niet alle activiteiten van de tijdelijke tentoonstelling vorig jaar terug vond in het Nijntjemuseum, was er absoluut genoeg te doen voor een dreumes.

Een magneetbord waar je kleine “Nijne” op kon plakken, stoffen vormpjes die je door het juiste gaatje in een huisje kon gooien, kastjes met deurtjes die (honderd keer) open en dicht konden en waar van alles in ten toon gesteld stond, een telefoon waardoor je naar een luisterboek kon luisteren en zelfs twee kleine Nijntje-bedjes waar je in kon gaan liggen. En dit was alleen nog maar in de grote zaal op de begane grond 🙂

Mijnlevenalsmama | Nijntjemuseum

Mijnlevenalsmama | Nijntjemuseum

Het museum is opgedeeld in verschillende thema’s. Zo heb je de dierentuin, het wagenpark, de slaapkamer en nog meer. In elke ruimte zijn meerdere dingen te doen en vrijwel alles was geschikt voor onze ondernemende dreumes. Eén heel groot nadeel vind ik echter de trappen. Er zijn meerdere trappen, zonder hekjes. Grote, open trappen, waar kindjes dus gemakkelijk vanaf kunnen vallen.

Lees ook:  DZP: Olivia bij de oppas

Naast dat je dreumes (en oudere kindjes, want ook Olivia vond het wederom geweldig!) lekker rond kan scharrelen mits je de trap in de gaten houdt, kun je ook gewoon je eigen eten en drinken meenemen en dit op de picknickplaats verorberen. Groot voordeel dus. Evenals de toiletten die op meerdere plaatsen in het museum te vinden zijn. Ja, het Nijntjemuseum is wat ons betreft een echte aanrader, ook al voor dreumessen!

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.