Monkeyplatter: leuk serveren voor kinderen

geplaatst in: Opvoeding, Recepten | 4

Nu wij vakantie hebben (correctie, als je dit leest is het hadden) heb ik meer zin om uit te pakken qua lunch voor de meisjes. Bananenpannenkoekjes, een luxe broodje van de bakker, buiten de deur eten of een monkeyplatter. Een monkey-wat? Ik leg het je uit 😉

Wat is een monkeyplatter?

Volgens mij is het van oorsprong een Amerikaanse term, maar dat weet ik niet zeker. Wat ik wél zeker weet is dat de naam eigenlijk voor zich spreekt: het is een bord/schaal (platter) voor kinderen (de monkeys) vol met lekkers. Dus in hap- en handklaar formaat, zodat er uit het vuistje gegeten kan worden.

Klinkt enorm makkelijk en ik kan je verklappen: dat is het ook! De meiden zijn er dol op, ze reageren elke keer weer super enthousiast als ik een monkeyplatter op tafel zet als lunch of tussendoortje en eten vaak wat meer en vooral gemakkelijker en sneller dan normaal.

Ideeën voor een monkeyplatter

Het handige van een monkeyplatter maken is dat je er in principe alles op kunt leggen wat je wilt. Fruit, rauwkost, eieren, stukjes brood, een lekker koekje, nootjes, olijven, rozijnen, stukjes rijstwafel. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Mijnlevenalsmama | Monkeyplatter

Ik vind het belangrijk dat de meiden behalve koolhydraten bij de lunch ook iets met eiwitten eten en wat groenten en fruit binnen krijgen. Hierboven zie je een enorme broodplank vol met lekkers (boterhammen met roomboter, komkommer, appel, ei, blokjes kaas en plakjes worst), maar in de namiddag pak ik het meestal kleiner aan met alleen wat (gedroogd) fruit, komkommer en olijven 🙂

Kende jij de monkeyplatter al of heb ik je op een idee gebracht? Laat het me weten in de comments!

4 Antwoorden

  1. Meike

    Ik zag ‘m op IG dacht ik al voorbij komen. Wat een ontzettend leuk idee! Die ga ik voor de vakantie onthouden.

  2. Marijana

    Ik kende het nog niet, en je hebt me zeker op een idee gebracht 🙂 wij hebben nml nu vakantie ????☀️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.