Sporten en een gezin

geplaatst in: Sport | 4

Meermaals per week sporten, terwijl je beiden een baan hebt, er twee kleine kindjes rondlopen, het huishouden moet blijven draaien en manlief ook nog sport. Kan gewoon en vandaag vertel ik je, naar aanleiding van de vele vragen die ik hierover via social media krijg, hoe wij dat regelen. Lees mee!

Als je écht wilt kan het …

Ik weet nog dat ik begin vorig jaar begon met sporten bij Curves. Mijn enthousiasme over het concept stak vriendinnetje Roos al snel aan en terwijl ik al blij was met mijn 2x per week sporten dat ik gepland kreeg, begon zij over 3x per week sporten. Wacht, shit, nee, dat wil ik ook! Denk ik … Nee, dat moet ik ook – ik wilde immers dolgraag die resterende 10 zwangere kilo’s dumpen. Roos zei dat er altijd wel een mouw aan te passen was en terwijl mijn hoofd overuren draaide over een mogelijk 3e sportmoment opperde Joost om een beroep op zijn moeder (die dolgraag op de meisjes past) te doen op een van mijn niet-werkdagen. Mijn 3e keer sporten per week was geboren. En toen besloot ik een jaar later dat ik meer wilde …

In dit blogje kon je al lezen dat ik twijfelde of Curves mij nog voldoende uitdaging bood, of ik niet meer wilde. Hier had ik de knoop doorgehakt en inmiddels sport ik 4, meestal 5x per week. En dat zijn geen work-outs van een halfuurtje hier om de hoek zoals het bij Curves begon. Dat zijn work-outs van anderhalf tot twee uur en dan nog een halfuur reistijd. Ik krijg het gepland omdat ik het wil. Echt graag wil.

Plannen en overleggen

Key hier in huis is overleggen. Natuurlijk geldt dat niet alleen voor het plannen van onze sportmomenten, maar daar ga ik nu wel specifiek op in. De openingstijden van mijn sportschool zijn een stuk ruimer dan dat ze waren bij Curves. Het gebeurt dus geregeld dat ik pas na 8 uur ’s avonds de deur uit ga en pas na 10 uur weer binnen stap. Zelfs na een dag werken of een slechte nacht dankzij een ziek kindje. Ik wéét dat ik energie krijg van een work-out dus hoe groot de tegenzin soms ook is, ik bruis alweer van de energie als ik de auto geparkeerd heb en uit de auto stap bij de sportschool.

Lees ook:  Sporten na je bevalling

Datzelfde geldt voor Joost. Hij doet karate en hardlopen. De karatelessen hebben vaste tijden, waar ik mijn sportavonden dus om heen plan en qua hardlopen is het vooral een kwestie van overleggen (en Buienradar checken). Als het zoals twee weken geleden snikheet is offer ik mijn vroege work-out op en ga ik pas tijdens Quinns middagslaapje sporten in het weekend, zodat Joost de ergste hitte voor is op zaterdagochtend.

Mijnlevenalsmama | Sporten

En de kindjes?

Of de meiden er last van hebben dat wij sporten? Nee dat geloof ik niet. De vaste dinsdagochtend die erin is geslopen met mijn schoonmoeder die hier kwam oppassen zodat ik naar Curves kon is verplaatst naar haar huis. Bij mijn gym om de hoek. De meiden vinden het heerlijk daar en Olivia vraagt regelmatig op zondagavond al of het de dag erna dinsdag is en ze naar oma gaan. In het weekend sporten we meestal beiden op zaterdag en is de ander van ons dus altijd met de kindjes in de weer. Wederom geen enkel probleem voor hen. Daarnaast gaat Joost een avond hardlopen en zijn zijn karatelessen ’s avonds en maak ik de gym onveilig twee avonden per week. Dan slapen de kindjes (meestal) al 😉

Sporten en een gezin kan, als je maar wilt

De clou van dit blogje is het antwoord dat ik op social media ook al vaker gegeven heb. Veel sporten en een gezin is goed te combineren als je het graag genoeg wilt. Zo heb ik gekozen voor een sportschool met kinderopvang en hoewel ik er nu nog geen gebruik van maak, geeft het me wel mogelijkheden in de toekomst. Natuurlijk lig ik graag languit op de bank na een werkdag of een dag waarop Quinn en/of Olivia veel aandacht vroeg en ik blij ben dat ze uiteindelijk op bed liggen. Maar ik wil ook een strakker lichaam en meer spiermassa dus ik ga naar de sportschool. Het is het één of het ander. Allebei meermaals per week willen sporten vraagt om opoffering van je samen-momenten, maar maakt tegelijkertijd de samen-momenten dierbaarder omdat ze minder vanzelfsprekend zijn en – sprekend voor mezelf – je voelt je beter tijdens die momenten omdat je lekkerder in je vel zit. Door dat vele sporten dus 🙂 Als ik het kan, kan jij het ook!

Lees ook:  Energiek, fitter, happy #1

4 Antwoorden

 1. Nicole

  Ik ben nog steeds op zoek naar een fatsoenlijke sportschool die ook nog eens een fatsoenlijke prijs heeft. Dat is hier nu dus de issue. Weet dat ik het echt moet al vind ik het vreselijk. En ja dat weet ik uit eerdere ervaringen. Vaak zegt men dat je leert ervan te houden maar ik heb vaak gesport in de sportschool en vind het nog steeds niks haha. Maar ik moet. Want ja ik wil strakker worden.

  • Gwen

   Dus je gaat! Iets verder rijden voor vijf euro lagere prijs per maand weegt misschien weer niet op tegen de benzinekosten. Plus rijden kan weer ene excuus te veel worden, misschien dus gewoon de sportschool om de hoek kiezen? Als je één C9 per maand verkoopt, of twee, heb je je abonnement zelf bij verdient. Is dat misschien een goede motivatie om gewoon in te gaan schrijven? Je kunt het!

   • Nicole

    Nou tot nu toe verkoop ik helemaal niks haha. En de sportschool om de hoek is alsnog een kwartier rijden en kost gewoon echt veel te veel. Zonder opvang ook nog eens. Dat kan ik me nu gewoon met mn ww niet veroorloven. That’s the problem. Dus ik houd het nu bij wandelen en fietsen en dat soort dingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.