Aanloop naar de basisschool

geplaatst in: Huishouden, Opvoeding | 0

Eén dezer dagen verwachten we DE brief van Olivia’s school. De aanloop naar de basisschool, de wendagen, starten half oktober. Het komt allemaal heel dichtbij opeens en hoewel ik het nog steeds onwijs spannend vind en tegen het loslaten op zie, heeft het ook wel wat. De basisschool. Een nieuwe fase.

Mijnlevenalsmama | Oud Valkeveen
Onze bijna-kleuter: jeetje wat gaat het hard allemaal!
Regelen, regelen, regelen

De overblijfuren aanvragen voor één dag in de week, checken of we voldoende makkelijke kleding hebben voor de gymles, nadenken over een afscheidspresentje voor de kindjes en juffen op het kinderdagverblijf, een schooltas en bijbehoren kopen en misschien nog wel het belangrijkste: de kinderopvangtoeslag wijzigen (want dat gaat een boel terugbetalen worden anders). Het is best een geregel, al die kleine dingen bij elkaar.

Momenteel werk ik op woensdag en donderdag, wat zou beteken dat dochterlief op woensdag een lange middag naar de BSO zou moeten. Dat zagen we niet zitten, dus het werd al snel duidelijk dat ik van werkdagen zou switchen. Zo gezegd zo gedaan. Ik ben heel heel benieuwd hoe ze het vindt straks op de buitenschoolse opvang. Sowieso vangen we de vrije middagen in de eerste maand gezamenlijk op zodat ons kleine moppie even rustig aan het schoolritme kan wennen en hopelijk raakt ze daarna net zo snel gewend op de BSO als op het kinderdagverblijf.

Dat is even schakelen

Behalve het geregel met papierwerk is er ook de praktische kant waar ik mezelf alvast mentaal op moet voorbereiden. Elke dag voor 8.30 gegeten, gekapt en bezakt op het schoolplein staan met de kindjes bijvoorbeeld. Om 12:15 Olivia weer ophalen, snel een broodje eten en om 13:15 weer brengen. Quinn die dus pas later (of eerder?) haar middagdut kan doen. Om 15:15 weer op het schoolplein staan en mijn dag dus plannen rondom de schooltijden. Het is even schakelen 😉

Lees ook:  Energiek, fitter, happy #4

Leuk schakelen dat wel, want hoe ‘anders’ deze fase ook weer is, ik kijk er inmiddels wel naar uit. Olivia heeft onwijs veel zin in school en is er mentaal ook wel een toe merken we. Het lijkt me leuk meer tijd één-op-één met Quinn door te brengen én stiekem hoop ik, vast en zeker tegen beter weten in, ook wel wat meer me-time te hebben als de kleinste boef slaapt. We gaan het meemaken. Nog even geduld!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.