Lief Dagboek augustus ’16

geplaatst in: Gezinsleven | 0

Augustus, dé zomermaand bij uitstek – die helaas wat te wensen over liet. What else is new. Desalniettemin hebben we genoeg beleefd in augustus en neem ik jullie aan de had van dit fotodagboek weer even mee terug in de tijd. Kijk je mee?

Mijnlevenalsmama | Dagboek augustus '16

Eten koken voor een heel weeshuis 😉 Omdat ik afgemeten porties eet, verbruik ik meer pannen dan voorheen. Zo zie je hier ‘mijn’ rijst voor meerdere dagen in dat kleine pannetje en de rijst voor de rest achterin. Werkt prima zo!

Check dat ondeugende koppie van Quinn. Ze heeft hier ‘stiekem’ de afstandsbedieningen gepakt en is op de bank gekropen omdat ze een filmpje wil kijken. Tja wie zijn wij dan om haar dat te weigeren. Er werd ook nog gesport trouwens, een beetje volgens aangepast rooster in de eerste week van augustus want Olivia is toen geopereerd. Haar keel- en neusamandelen zijn eruit gehaald en alles is goed gegaan. Herstel ging verbazingwekkend snel en ze is er echt van opgeknapt 🙂

Mijnlevenalsmama | Dagboek augustus '16

Zoals ik al zei, er werd ook nog gesport deze maand 😉 Quinn spookte weer wat meer dan de afgelopen weken en deze foto maakte ik een keer ’s ochtends toen ze wakker moest worden omdat ze naar het kinderdagverblijf moest. Zo sneu om haar te wekken als ze zo lekker slaapt (maar goed, andersom wekt ze mij ’s nachts ook als ik heerlijk slaap …)

Die foto rechtsonder herken je misschien uit dit blogje, waarin ik uitgebreid schreef over het werk dat ik nu doe met Forever. Als je hem nog niet gelezen hebt absoluut doen!

Oh oh, een colaatje – zonder suiker, maar bomvol andere giftige stoffen. En toch, ik vind het heerlijk af en toe en voor mij werkt zoiets beter dan een reep chocolade (want dat zijn kcal en vetten die ik niet nodig heb). Aanrader hoor, een cola light met mate als je trek in iets lekkers hebt.

Lees ook:  Tag: Mijn (tweede) dreumes

Mijnlevenalsmama | Dagboek augustus '16

Hoe schattig?! We gingen vorige week naar de Intratuin met z’n drietjes. Wat rondneuzen, kopje koffie drinken. Quinn wilde eerst lopen en Olivia had al een karretje gepakt. Zodra Quinn dat karretje zag wilde ze erin. Dat doen we ook wel eens bij de Albert Heijn. Scheelt mij een boel gesjouw met een dreumes.

Ik had ook nog een trainingsavond van Forever en voelde me helemaal happy in mijn nieuwe jeans. Zie rechtsboven. Soms verbaas ik me nog over mijn spiegelbeeld – ben ik dat?! Ja dat ben ik echt, en ik ben er trots op. Alleen die borsten die nu praktisch weg zijn, dat is wat minder. Het valt zelfs Olivia op 😉

Had ik al gezegd dat ik het fijn vind om meer eten in één keer te maken? Dat ziet er dan soms zo uit in de koelkast. Ideaal voor drukke avonden of als we thuis komen uit werk/kinderdagverblijf.

Mijnlevenalsmama | Dagboek augustus '16

Mijn meisje! Zo blij als ze naar het kinderdagverblijf mogen en lekker kunnen spelen met hun vriendjes. Het afscheid nemen blijft altijd een beetje beladen en ze vinden het niet altijd leuk dat ik weg ga, maar ze hebben het heerlijk daar. Wat ook heerlijk is, is scrambled eggs met tomaat. En koffie, veel koffie.

Afgelopen week scheen de zon volop, dus ik ging veel naar buiten met de meisjes. De speeltuin in onze straat, en dan met de (loop)fiets die kant op en vervolgens samen of met z’n drietjes op de schommel zitten, is favoriet. En niet alleen bij Olivia en Quinn 😉 Die laatste foto maakte ik een paar dagen geleden. Echt mijn favoriete plekje in de sportschool: het krachthonk.

Lees ook:  Lief Dagboek augustus '15

Mijnlevenalsmama | Dagboek augustus '16

Die fiets vind ik dan weer wat minder, maar het werkt wel goed voor de vetverbranding dus we doen het maar braaf. Evenals worteltjes eten in plaats van macarons. Op mijn werk kozen we voor een nieuwe partner en deze jongens wisten dat ik geen taartjes zou eten, dus hadden wortels meegenomen. Vond ik echt onwijs leuk! En ze smaakten lekkerder dan die macarons hoor (denk ik althans).

Dit shirtje linksonder: zo tof! Helemaal niet ‘ik’ of in ieder geval niet iets dat ik snel uitgekozen zou hebben de afgelopen jaren, maar nu ik blij ben met mijn armen en geniet van mijn bredere strakke schouders vind ik zo’n shirtje onwijs leuk staan.

Tot slot een broodje geitenkaas. Ik ging lunchen met de meisjes afgelopen weekend. Gewoon omdat het kan. En gezellig is 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.