Wat moeten we zonder Gasper & Lisa?!

geplaatst in: Ontspanning | 1

Olivia is best wel een beetje Netflix-verslaafd. Maakt niet uit, we leven anno 2016 immers allemaal met een scherm voor onze ogen en buiten het Netflixen spelen we heel wat af hier in en om het huis. Haar absolute favoriet qua series is sinds een maand twee, drie Gasper & Lisa. Maar … Die serie verdwijnt van Netflix. Help, wat moeten we zonder Gasper & Lisa?!

Over dé serie

De serie gaat over twee vrienden, Gasper en Lisa, en speelt zich af in Parijs. Het zijn twee hondjes (?) die samen allerlei avonturen beleven. Op school, thuis, onderweg. Ze zijn een jaar of 4, 5 en de serie sluit dus perfect aan bij Olivia’s belevingswereld momenteel. Zo leren de vrienden in één aflevering fluiten, geven ze een concert voor de ouders op school en leert Lisa fietsen zonder zijwieltjes. De serie leuk door zijn eenvoud. Simpele levenskwesties, duidelijke taal, realisme en voor de ouders: het trekt je mee in het Parijse leven. Balkonnetjes vol bloemen, leven op straat, bergen croissants. Erg leuk!

Mijnlevenalsmama | Netflix

Mijnlevenalsmama | Netflix

Leuke alternatieven

Helaas geen blogje waarin ik je aan kan raden deze serie een keer aan je peuter of kleuter te laten zien, want Netflix heeft besloten hem offline te halen. Of we dat vooraf aan Olivia aangekondigd hebben? Nee dat niet. Eerder keek ze dag in dag uit naar Thomas de Trein en verdween die serie ook ‘opeens’. En hebben wij vroeger niet ook moeten dealen met afgelopen seizoenen van Zoop in Afrika (of wat het Amerika?), een zomer zonder Telekids overleefd en redde ik het op zaterdagochtend zonder de Droomshow en Mr. Ed? Precies! Komt wel goed (maar blijft balen, want het is écht een leuke serie).

Lees ook:  Knutselspullen

De meisjes kijken naast Gasper en Lisa graag naar Mouk (een leuke tekenfilm in Japanse cartoonstijl), Conni (een Duitse serie over een meisje dat net iets ouder is dan Gasper en Lisa, maar wel soortgelijk qua realisme), Mickey Mouse Clubhuis (hier is vooral Quinn gek op) en het ‘oude vertrouwde’ Nijntje en Kikker en Vriendjes of Peppa Pig. Het komt dus wel goed, maar Olivia mag best wel even huilen en balen en zelf zoeken tussen de filmpjes als haar favoriet vandaag opeens verdwenen blijkt.

Dit blogje is geschreven in samenwerking met Netflix. Ik schrijf zo nu en dan een blog die samenhangt met ‘televisie’ kijken via Netflix binnen ons gezin, aangezien dit hier echt niet meer weg te denken is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.