Kennismaken op de basisschool

geplaatst in: Opvoeding | 2

Vorige week was het zover: onze kennismaking op de basisschool. De eerste keer in het klaslokaal, de juf een beetje leren kennen en zij onze prinses. Wat was het spannend. En gek. En confronterend: over een kleine maand gaat Olivia naar school. Een nieuwe fase.

Spannend, maar  ook leuk

Olivia was vanaf het moment dat wij haar vertelden dat we een paar dagen daarop even langs haar juf en klas zouden gaan om te kijken super enthousiast. Ze vond het spannend, maar ook leuk zei ze 😉 Joost en ik iets minder. Althans, we hadden er gemengde gevoelens bij. Natuurlijk is het leuk om kennis te maken, om alvast te zien waar ze over een week of 2 een halve dag gaat wennen en straks dag in, dag uit naartoe gaat. Dat laatste is echter precies wat de gemengde gevoelens veroorzaakt. Het is dag in, dag uit. Echt een totaal ander leven dan we nu hebben zeg maar. Onvermijdelijk natuurlijk en het hoort erbij, maar opeens is ‘bijna’ echt ‘nu’.

Mijnlevenalsmama | Wendagen

Klas en juf

De klas van dochterlief zit in de dependance van de basisschool hier om de hoek. Een gebouw dat er van de buitenkant nogal saai uit ziet. De binnenkant is een ander verhaal. Een warm bad omschrijft dat gevoel. “Een sprong terug in de tijd.” noemde Joost het toen we weer naar buiten liepen. De meubels, de sfeer – het is gewoon exact zoals mijn schooltje was vroeger. Zo leuk!

We werden hartelijk ontvangen door de juf en terwijl Olivia (en Quinn) het lokaal onderzochten en in de (hoe kan het ook anders) poppenhoek bleven hangen, kletsten wij wat met z’n drietjes. Zo is woensdag fruitdag, dus zijn liga’s en dergelijke als tien-uur-hapje niet toegestaan en wordt er op zowel dinsdag als donderdag gegymt. Note to self: nog gymschoenen kopen.

Lees ook:  Een oppas zoeken ja of nee?
En nu is het een kwestie van wennen

De wendagen zijn gepland en weet je: we hebben er zin in. Zo’n kennismaking, het lokaal en de juf zien, zien hoe leuk Olivia meteen gaat spelen. Het voelt goed. Kom maar op met die nieuwe fase – daar kunnen we vast wel aan wennen!

Vertel eens, vond jij het ook zo’n ‘dingetje’ toen jouw (eerste) kindje naar school ging?

2 Responses

  1. Nicky de Jong

    Oh heel spannend ja! Ik hoef er gelukkig nog even niet aan te denken, maar sommige van mijn vriendinnen hadden er veel meer moeite mee dan hun kinderen haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.