Energiek, fitter, happy #8

geplaatst in: Sport | 2

Dat sporten een ‘moetje’ voor iemand is, kan ik me nu niet meer voorstellen. In een grijs verleden wel 😉 Maar inmiddels is sporten me-time, pure ontspanning, even helemaal niets moeten en lekker ik, mijn muziek en de gewichten.

Energie krijgen in plaats van kosten

Het duurde een maand ongeveer, voor ik ontdekte dat ik écht energie kreeg van sporten en er dus geen moeite mee had om na een werkdag om 20:00 uur de deur nog uit te gaan om te gaan sporten. Voor die tijd moest ik mezelf erheen slepen en bedacht ik vaak halverwege de dag al dat ik toch wel erg moe was en niet sporten misschien beter was. Ik ging echter altijd. Ga echter altijd. Zeker nu ik weet dat ik energie krijg in plaats van dat het energie kost. Of nou ja, het kost wel degelijk energie maar van een ander soort. Het gevoel dat me overvalt als ik mijn oordopjes in doe, de verlichte sportzaal in loop en de hardstyle uit mijn speakers knalt – dan verdwijnt alle vermoeidheid spontaan 🙂

Nergens aan denken

Het begint eigenlijk al in de auto op weg naar de sportschool (ja, ik koos een sportschool die niet om de hoek zit – fietsen is geen optie). Muziek aan, de voorpret kan beginnen. Even nergens aan denken, verstand op nul en mee blèren met de radio.

Mijnlevenalsmama | Sporten

Helemaal van mij alleen

Dit laatste klinkt misschien een beetje gek, want er zijn naast sporten vast en zeker meer dingen te bedenken die van mij alleen zijn. Van Gwen en niet van ons gezin of mama Gwen zeg maar. Mijn blog bijvoorbeeld, mijn werk. Maar sporten, tja – dat voelt toch anders. Nog meer van mij. Ik wijd dit aan het feit dat ik ben begonnen om lekkerder in mijn vel te zitten, weer blij te kunnen worden van mijn spiegelbeeld. Tevreden te zijn. Zoiets kan alleen jijzelf doen voor jezelf en dat is dus precies was ik doe met het vele fitnessen en gezond eten. Helemaal van mij, helemaal voor mij. Love it!

2 Responses

  1. Judith

    Ik ben begonnen met sporten omdat het moet en doe het nu omdat het heerlijk is! Inderdaad me-time. Maar ik sta liever heel vroeg op en sport dan ipv ’s avonds nog te moeten sporten. Ik ben wel benieuwd wat jouw routine is? Wat zijn je favoriete workouts en oefeningen? Hoe ziet je schema er ongeveer uit?

  2. Vlijtig Liesje

    Bij mij is het beide. Ik sport omdat het moet, en omdat ik weet dat ik me er beter door voel. En het is natuurlijk ook wel tijd voor mezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.