Het schoolritme

geplaatst in: Gezinsleven | 1

Het schoolritme. Elke ochtend om 8:15 aangekleed, ontbeten en wel met de kindjes in de klas staan – het leek me een hele opgave. De waarheid is dat het eigenlijk best wel meevalt en dat zo’n schoolritme zo gek nog niet is.

Met z’n allen op de bank

Met het starten van school mag je net zoals wanneer je net moeder bent goede voornemens over boord gooien toch? Wij zitten sinds Olivia naar school gaat namelijk elke ochtend met z’n viertjes op de bank voor de televisie (of tablet) met ons ontbijt. En hoe stom ik het eigenlijk ook vind, het is tegelijkertijd zo gezellig.

Voorheen kroop Olivia naar Joost op de bank met een boterham terwijl ik douchte en mezelf en daarna Quinn aankleedde. Vervolgens ging Joost de deur uit en aten wij (Olivia dus haar tweede) brood aan tafel. Met de tablet (Netflix hoort inmiddels gewoon bij het ontbijt). Nu ik iets na 8 uur met de meiden de deur uit moet en we geen haast-haast ontbijtje willen, zorg ik dat ik rond 7:15/7:30 beneden ben met Quinn. Joost heeft dan al eerder Olivia aangekleed en ons ontbijt gemaakt. Quinn kruipt naast haar zusje op de bank en peuzelt haar broodje op, Olivia eet een tweede broodje en ik begin aan mijn ei en drink koffie samen met manlief. Zeker nu het buiten nog donker is, geniet ik echt van dit gezinsmomentje (en het langzaam wakker kunnen worden).

Wandelen of fiets

School is aan het einde van onze straat, maar het vervoer hangt een beetje af van het weer. De auto is geen optie trouwens: veel te druk en geen mogelijkheid om te parkeren omdat er meer mensen met de auto gaan 😉 We gaan dus wandelen (Quinn in de wagen en Olivia op haar loopfietsje) of op mijn fiets.

Lees ook:  Wintertijd

Tussen de middag pak ik de fiets, je hebt immers maar een uurtje om te halen, lunchen en brengen en dan is het gemakkelijker om 2x 5 minuten reistijd dan 2x 12 minuten reistijd te hebben. Daarnaast is het rond die tijd een kwestie van Quinn wakker houden omdat ze normaal gesproken al om 12:30 naar bed ging en in de wagen sukkelt ze sneller in slaap dan op de fiets.

Mijnlevenalsmama | Schoolritme

Een lange ochtend

Vorige week toen het zonnetje zo heerlijk scheen besloot ik toen we Olivia afgezet hadden met Quinn koffie te gaan drinken bij de Intratuin. Stond ik dus mooi voor een gesloten deur om 8.35 uur. Even wennen die vroege ochtenden! Gelukkig konden we een stukje verderop bij de bakker wel zitten en koffie drinken 🙂

Het is dus even wennen, zo’n lange ochtend waarbij om 8:30 de vaatwasser al draait en ontbijttroep is opgeruimd, maar het is heerlijk om één-op-één tijd met Quinn te hebben en elke dag te kunnen beslissen of we wel of niets iets gaan ondernemen. Lees: Quinn naar oma en ik sporten, koffie drinken bij de overbuurvrouw, een rondje fietsen, de speeltuin onveilig maken, op een later tijdstip dan om half negen naar het tuincentrum, een stukje wandelen of lekker in huis rommelen. Om dan vervolgens rond 11:30 de lunch klaar te zetten en richting zusjelief te gaan. Went snel zo’n schoolritme!

  1. Lori (Mama's Jungle)

    Klink ook wel heel gezellig en heerlijk familie achtig hihi. Ik ben ook erg benieuwd naar hoe ons ritme straks gaat zijn met de baby en peutergirl in mei naar school.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.