2e verjaardag, wat geef je dan?

geplaatst in: Huisvlijt | 1

Over minder dan een week is het zover. Ons kleinste meisje is jarig en wordt alweer 2. Ondanks dat Quinn in haar hoofd net zo oud is als haar zus (en ook zeker niet onder doet voor oudere kindjes), is ze natuurlijk ‘pas’ twee. En bij zo’n 2e verjaardag – wat geef je dan eigenlijk? Welke kadootjes zijn leuk? Wat hebben wij gevraagd?

Poppen en ‘grote kinderen dingen’

Cliché maar waar, ook dit jaar is weer voorbij gevlogen. Het was een jaar waarin de meiden meer en meer samen zijn gaan spelen, waarin Quinn voor zichzelf op leerde komen, haar plekje in het gezin heeft opgeëist en waarin ze verliefd is geworden op poppendingen en het keukentje. Qua keukenspullen komen we om in de pannen, potten, kopjes én heel veel soorten eten. Qua poppenspullen heb je nooit genoeg 😉 Quinn krijgt dus net als Olivia een Baby Born van ons. Ook al heeft ze al een levensechte babypop, want tja – nu Olivia er twee heeft, wil Quinn er ook twee. Lijkt me logisch.

En verder, wat geef je een kindje dat uren druk kan zijn met koffiekopjes uit het keukentje, My Little Pony frutsels, haar poppen dus en kleuren en knippen? Dat graag buiten speelt maar al een driewieler en loopfiets heeft en dat niet op of omkijkt naar Duplo en het meeste peuterspeelgoed (telraam, kassa etc.) inmiddels links laat liggen als ze de kans krijgt de handtas van haar zus te pakken? ‘Grote kinder dingen’ dan maar.

Mijnlevenalsmama | Dreumes

Van maar-we-hebben-alles-al naar “Oh dit, dat en dat is leuk!”

Onze peuter is dol op puzzelen, maar we hebben puzzels genoeg. Prentenboeken daarentegen kun je nooit genoeg hebben 😉 Op het lijstje dan maar. Keukenspulletjes hebben we echt zat, poppenkleertjes en Barbies heb je echter nooit genoeg. Een houten treinbaan met mega veel baan hebben we, evenals zat My Little Pony’s, maar auto’s heb je nooit genoeg. Als het aan Quinn ligt iets met veel knopjes en lampjes en nog meer geluid. Ook op het lijstje.

Lees ook:  Je kindje veilig vervoeren

Van onze ouders krijgt ze de regenboog van Grimm. Lange tijd had ik geen enkel idee wat nu écht superleuk zou zijn als groot kado van de opa en oma’s. Tot een vriendin dit opperde. Juist, dat is het! Een grote set stapelbekers die we hebben worden ook elke keer weer tevoorschijn gehaald en naar eigen inzicht ‘ingezet’, dat is met die halve maantjes van de regenboog niet anders. Ik ben heel benieuwd wat ze hiervan vindt en gaat creëren!

Quinns superheld is Micky (en Minnie) Mouse, op de voet gevolgd door Nijn en Dikkie Dik. Zo ongeveer alles met hen erop is dus op voorhand al een topkado 😉 Dochterlief werd laatst in onze plaatselijke boekwinkel naar het hoekje met Nijntje-gear getrokken en begon allerlei spelletjes uit het schap te halen. Kadotip nummer zoveel voor een ondernemende peuter. Nijntje verstoppertje hebben we, maar ze hebben echt heel veel met dit vrolijke konijn erop. Leuk leuk leuk!

In the end …

… is alles goed. Pakpapier erom en Quinns ogen glinsteren. “Kakootje van mij!” Juist ja, voor jou 😉 Was de eerste verjaardag nog vooral een mijlpaal voor de ouders, is de tweede verjaardag al een stuk leuker omdat de kindjes er meer van begrijpen. Taart met Mickey Mouse erop, stel leuke mensen en kindjes over de vloer, kadootjes, koffie, iets te knabbelen, ballonnen, slingers, niets meer aan doen. We hebben er zin in, kom maar op met dat 3e levensjaar!

  1. Sfieetjj

    Mijn dochter is nu 2,5 en voor Sint geven we nu meer kledij dan speelgoed. We hebben zodanig veel dat we het even niet meer weten. Ze is ook erg gek van moedertje, koken-etentje e.d spelen. Ze heeft al 5 poppen die ze kan kleden, baden, te slapen leggen, in een draagzak doen en noem maar op! ik zou zo graag nog willen uitbreiden met d ebaby born maar daar wacht ik toch nog een jaar of 2 mee, tot ze echt het besef heeft van de details, zoals een pampertje aandoen. Hoewel ze dit nu ookal best probeert.
    ik vind het wel erg leuk dat ze meer en meer zelfstandig worden en zorg beginnen dragen voor hun materiaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.