Zwanger? Vertel het met muffins!

geplaatst in: Huisvlijt, Zwangerschap | 0

Toen ik zwanger bleek van Olivia hebben we onze ouders direct na de positieve test gebeld. Bij Quinn hebben we gewacht tot na de eerste echo (en hen toen gebeld) en ditmaal pakten we het weer een beetje anders aan. We vertelden het met muffins met muisjes. Of eigenlijk: Olivia vertelde het met muffins. Geslaagde actie al zeg ik het zelf 🙂

Basic muffins met muisjestopping

Ik ben geen bakwonder. Wel dol op bakken, maar uit de losse hand een taart maken of 100 ingrediënten in de juiste verhouding tot een perfecte taart ‘kneden’ is niks voor mij. Een pak muffins waar je alleen water aan toe hoeft te voegen wel 😉 Dat belandde dus in mijn digitale boodschappenmandje van een niet-nader-te-noemen supermarktketen die op vrijdagochtend onze boodschappen zou bezorgen. Tezamen met een bus poedersuiker, blauwe en roze muisjes en monchou. Roomboter hebben we standaard in huis. Creamcheese topping maken lukt me wel 😉

Mijnlevenalsmama | Muffin met muisjes

Samen maken, zo bijzonder!

Olivia snapt deze zwangerschap helemaal. Het duurt lang, dat besef is nog wat moeilijk, maar ze denkt bij van alles aan de baby en zegt bijna elke dag dat mijn buik en dus de baby gegroeid is. Samen die muffins maken leek me onwijs leuk en was écht heel bijzonder. We kletsten over de baby en ze vroeg een paar keer of ze het goed deed voor het ‘babyvertellen’. Zo lief!

 

Mijnlevenalsmama | Muffin met muisjes
Niets door …

Die bewuste zaterdagochtend, een week of drie geleden, zouden we bij mijn ouders koffie gaan drinken en op de terugweg even langs mijn schoonmoeder rijden voor thee. Zij was net twee weken op vakantie geweest, dus had ons (voornamelijk de kindjes natuurlijk) gemist. Wist zij veel dat wij zulk nieuws zouden brengen 😉 De reactie van mijn ouders was geweldig. Ik had een dag eerder verteld dat Olivia en ik gingen bakken en wat lekkers mee zouden nemen. En zo geschiedde. De muffins op een bord, kleine bordjes bij de hand, het bord op de koffietafel en … Niks. Mijn moeder die tegen Olivia begon te kletsen over dat ze lekkere cakejes had gemaakt, Joost die glimlachte naar mij omdat hij zo’n niet-wetende reactie van één van de ouders al had verwacht ik die verbouwereerd stamelde dat ze moesten kijken naar het SOORT cakejes. En toen viel het kwartje 😉

Lees ook:  Dol op dierenprintjes!

Mijn schoonmoeder had het wel direct door maar keek vooral vol ongeloof. Olivia liep verlegen weg toen oma vroeg wat zulke muffins met muisjes betekenden en vervolgens keek mijn schoonmoeder van Joost naar mij omdat ze het goede nieuws graag uit onze monden bevestigd wilde krijgen. Heel leuk om de komst van ons derde kindje op deze manier aan te kondigen. Aanrader! Zeker ook om het samen met je oudere kindje(s) te maken 🙂

Hoe heb jij je ouders vertelt dat jullie in verwachting waren toen het zover was?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.