Sieraden voor een kleuter

geplaatst in: Huisvlijt, Samenwerkingen | 1

Een paar weken geleden vroeg onze kleuter opeens of ze oorbellen mocht. Want een van de meiden uit haar klas heeft dat ook. Sieraden en kleuters, gaat dat al samen? Natuurlijk! En vandaag vertel ik je hoe wij dat doen hier in huis. Lees je mee?

Ketting, ring, horloge

Als baby kregen de meiden beiden een naamarmbandje van mijn zusje. Niet vaak gedragen, want te veel ‘gepiel’ aan zo’n klein armpje, maar des te leuker voor later. Ik heb mijn naamarmbandje ook nog. Evenals mijn bedelarmbandje en mijn allereerste ringetje. Met zo’n lieveheersbeestje erop.

Olivia kreeg haar eerste echte ketting van mijn schoonmoeder voor haar verjaardag. Ze draagt hem niets dagelijks, maar zo nu en dan. Toen ik een tijdje geleden een mailtje van Lucardi kreeg of ik iets uit hun kindercollectie wilde kiezen, wist ik direct wat het moest worden. Een zilveren ringetje dat past bij Olivia’s ketting en een grote-meiden-horloge. Ik kreeg mijn eerste kinderhorloge toen ik ongeveer net zo oud was en heb hem een jaar of tien gedragen gok ik.

Mijnlevenalsmama | Sieraden kleuter

Mijnlevenalsmama | Sieraden kleuter

Voor Quinn koos ik een ringetje zoals ik zelf vroeger had: met een lieveheersbeestje erop. De meiden zijn er beiden superblij mee en Olivia droeg het setje van de week naar school. Ze keek zo trots, mijn grote meid! Hier in huis geldt dat sieraden af moeten als we gaan slapen en Quinn haar ring alleen onder toezicht mag dragen. Zodra er wilde spelletjes gedaan worden leggen we de boel op tafel. Dit om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren en de ringen blijven hangen of ze elkaar ermee in het gezicht krassen. Ik noem maar wat.

Lees ook:  Rust in de slaapkamer
Kinderbestek: onmisbaar

Naast de ringetjes voor de meiden en het horloge voor Olivia, koos ik een kinderbestekje voor de baby. Olivia en Quinn hebben beide een setje en eten hier dagelijks mee. Natuurlijk moet de baby zijn of haar eigen setje hebben. We twijfelden tussen Nijntje en Kikker (nog steeds favorieten hier op Netflix), dus toen Nijntje uitverkocht bleek was de keuze snel gemaakt.

Mijnlevenalsmama | Sieraden kleuter

Het bestekje heb ik na grondige inspectie door de grote zussen veilig bij de babyspullen opgeborgen, om het over anderhalf jaar als de kleine mee gaat eten weer tevoorschijn te halen 🙂 Dankjewel voor deze toffe pre-kerst-kado’s Lucardi!

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.