Eerste babykleertjes zijn een feit!

geplaatst in: Samenwerkingen, Zwangerschap | 1

Het is zover: de eerste babykleertjes zijn gekocht! Hoewel, ik kreeg aan het begin van mijn zwangerschap al een rompertje van een vriendinnetje, later een setje kleding van mijn collega’s en al een vestje van mijn schoonmoeder – maar inmiddels zijn ook onze eerste aankopen een feit.

“Ohh dat kleine spul!”

Ik moet eerlijk toegeven dat we het nog niet aandurfden: babykleding kopen. Sowieso vind ik gericht shoppen voor een jongen of meisje leuker omdat je dan meer keus hebt, maar de angst voor nog een miskraam overstemde de behoefte nieuwe dingen te kopen. Tot ik een mail van Olliewood kreeg dat ik iets leuks voor de baby mocht uitkiezen. Het startschot is gegeven want ohh, wat is dat kleine spul weer geweldig!

Niet veel over en omgekeerde seizoenen

Toen Olivia uit haar babykleding gegroeid was heb ik heel veel bewaard. Dat er een tweede kindje zou komen als het ons gegeven was stond buiten kijf. Ook na Quinn heb ik een boel bewaard, maar minder dan na Olivia. Enerzijds omdat veel dingen ‘op’ waren na 2 rondes, anderzijds omdat ik ontdekt had dat veel dingen die het ene kindje wel staan, het andere kindje totaal niet blijken te staan. Daarbij: hoe groot is de kans dat een eventueel derde kindje weer een meisje zou worden? Toch hebben we 2 volle dozen babyspul op zolder staan en kan het ‘grote uitzoeken’ beginnen zodra we weten of we een jongen of meisje verwachten.

Maar … de seizoenen zijn dit keer volledig omgedraaid. Waar Olivia en Quinn (oktober en december) qua winter- en zomerkleding redelijk in de zelfde maat zaten, zal deze baby weinig hebben aan dikke pyjama’s in maat 62/68. Het is dan immers augustus en hoogzomer. Een goede reden om te shoppen 😉

Lees ook:  Fashionable in de plassen
Niet te veel laagjes

Als ik iets heb geleerd de afgelopen jaren is het dat inieminie baby’s aankleden een gedoe is. Niet te veel laagjes graag. Eind mei begin juli voldoet m.i. een mouwloze romper met boxpakje of op de warmere dagen in juni/juli zelfs alleen zo’n romper met een legging. De keuze was dus snel gemaakt 😉

Mijnlevenalsmama | Babykleding

Mijnlevenalsmama | Babykleding

Bij Olliewood kun je terecht voor vrijwel alle bekende A-merken als het gaat om babykleding. Ik zwichtte voor een pakje en 2 rompers van (het voor mij nog onbekende) Quapi, een legging van Noeser en een pakje van Noppies. Laatstgenoemde is in maat 62, omdat de kleinste maatjes uitverkocht waren, maar de rest kan de baby direct na de geboorte dragen. Allemaal unisex kleding, maar daarom niet minder tof. Ik ben echt dol op boxpakjes, het maakt een baby zo ‘baby’ – dat hoort er gewoon bij. Het pakje van Noppies is mijn favoriet trouwens: die sterretjes zijn van een soort fluweel (en het groen is meer mint dan het lijkt op de foto) en maken dat ik het pakje al bijna wil knuffelen – laat staan de baby erin strakjes 😉 Ik kan niet wachten!

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

  1. Nicole

    Oh olliewood ken ik nog niet! Quapi wel, ooit een tweedehands jurkje van gekocht en die is nog steeds heel mooi, goede kwaliteit dus. Hier de eerste boxpakjes van m’n schoonzusje gekregen maar zelf nog niks gekocht. Durf nog niet zo goed haha..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.