Tag: Happy December

geplaatst in: Persoonlijk | 0

Op deze 2e Kerstdag vertel ik jullie aan de hand van de Happy December Tag, die ik spotte bij Shirley, graag meer over hoe wij invulling (hebben ge-)geven aan deze feestmaand. Over mijn voorkeur voor Sint of Kerst, de Oud- en Nieuwplannen, kado’s enzovoorts. Lees je gezellig mee?

 • Als je moet kiezen: Sinterklaas, Kerst of Oud & Nieuw?

Zonder enige twijfel: Kerst. Ik ben dol op een kerstboom in huis, veel kaarsjes aan, de donkere dagen en extra lekkers eten. Sinterklaas is leuk voor de kindjes en het is als ouder geweldig om je kinderen (stiekem) extra te verwennen met kado’s MAAR we hebben dit jaar aan den lijve ondervonden dat Sinterklaas ook voor een boel onrust zorgt bij (onze) kinderen. Weer vaker wakker ’s nachts, drukte, bedplassen, kado’s waar inpakpiet (lees: ik) avonden zijn best op gedaan heeft binnen 10 minuten openscheuren en nog meer onrust. Gelukkig is de beste man maar 3 weken per jaar in het land. Oud & Nieuw heb ik trouwens al helemaal weinig mee, simpelweg omdat ik doodsbang ben voor vuurwerk.

Mijnlevenalsmama | Kerstboom

 • Een surprise of een gedicht maken?

Geen van beiden ook een optie? Zoals je vorig jaar kon lezen hebben wij de traditie van mijn kant van de familie met surprises losgelaten en Sinterklaas inmiddels volledig voor de kindjes ingericht. Bevalt me prima 🙂

 • Hebben jullie leuke tradities rond de feestdagen?

Volgens mij niet. Wel vieren we het al sinds Joost en ik samen zijn op Kerstavond met mijn ouders en op 1e Kerstdag met zijn moeder. De 2e Kerstdag is een chilldag. Dat is dit jaar niet anders. In onze pyjama’s (traditie?) kleine (borrel)hapjes eten, niets hoeft, alles mag. Sinterklaas hebben we de afgelopen 2 jaar met onze ouders erbij gevierd: Pakjesmiddag. Ook wel een traditie te noemen, want van mij mag dat zo blijven de komende jaren!

 • Verantwoord of lekker dik verwennen?

Ertussenin, hoewel de meiden qua hoeveelheid kado’s wel enorm verwend zijn dit jaar. Ons ‘verantwoord’ zit in een maximaal Sintbudget, niet in de hoeveelheid. Met Kerst doen we trouwens geen kado’s. ‘Gewoon’ 1x in het jaar een hele berg en dan weer wachten tot die oude man het jaar erop weer uit Spanje komt 😉

Lees ook:  Borstvoedingweek 2013
Mijnlevenalsmama | Sinterklaas
Sinterklaas 2015
 • Geef je wel eens tweedehands cadeautjes?

Nee, een kadootje hoort nieuw te zijn – hoewel we helemaal niet vies zijn van tweedehands speelgoed en bijvoorbeeld een berg zoveelste hands Duplo en My Little Ponyville hebben. De magie van een kadootje uitpakken en dan ook nog zo snel mogelijk de doos open proberen te krijgen hoort een beetje bij het ‘kado krijgen’ vind ik.

 • Welke verschillen zijn er met hoe je vroeger thuis de feestdagen doorbracht t.o.v. nu met je eigen gezin?

Weinig. Toen ik klein was vierden we zowel Sinterklaas als Kerst met beide opa’s en oma’s en dat is nu voor Olivia en Quinn niet anders. Later, toen niemand van mijn gezin meer in Sinterklaas geloofde, zijn we overgestapt op surprises en gedichten en ergens verwacht ik dat wij dat later ook gaan doen. Lekker met de aanhang van de kindjes een avond lol met en om elkaar 🙂

 • We gaan helemaal los en over de top of doe maar normaal met versieren van je huis?

Doe maar normaal: een boom en wat extra waxinelichtjes en houten kerstboomtjes en dan vind ik het welletjes. We hadden dit jaar trouwens ook een Sint-slinger hangen. Vond Olivia helemaal te gek, dus doen we volgend jaar zeker weer. Oh en laat ik de overload aan prinsessen/Frozen/kerstbal raamstickers niet vergeten. Onmisbaar.

 • UglyXmassweather of glitterjurk?

Net als met de versiering: doe maar normaal. Ik koop geen aparte kerstkleding, maar zorg wel dat we er allemaal een beetje gezellig uit zien.

 • Heb je een echte kerstboom in huis?

Nee, niet meer. Het jaar waarin Olivia is geboren was het jaar dat ik (door hormonen?) definitief kriegel werd van de naalden in het hele huis. Joost en ik kochten een prachtige nepboom, waar we tot op de dag van vandaag geen spijt van hebben. Prijzig, maar gewoon echt heel mooi nep, altijd kaarsrecht en nooit meer naalden die je tot en met april nog tussen je plinten vindt 🙂

 • Driegangendiner, gourmetten of uit eten?

Heel veel kleine hapjes. Gourmetten vind ik stinken en is als vegetarier altijd ‘net wat minder’ en een uitgebreid diner en kleine kinderen – I rest my case.

Lees ook:  Tag: Tattooed moms

Mijnlevenalsmama | Borrelen

 • Kerstkaarten sturen of een berichtje op Facebook?

Geen van beiden. Een tijd lang heb ik mijn oma’s nog wel een kerstkaartjes gestuurd, maar Joost en ik zijn er (na de geboorte van Olivia geloof ik) mee gestopt na een tijdje. Te veel ‘gedoe’.

 • Wat is je beste kerst of oud/nieuwjaarsherinnering?

Ik weet nog dat ik als kindje van een jaar of 8 voor het eerst wakker mocht blijven tot middernacht en samen met het vriendinnetje van de kennissen die bij mijn ouders waren die avond met Duplo een heel dorp achter de bank bouwde. Geweldig om zo lang wakker te mogen blijven en de ouderen te horen kletsen. Rond half 12 vielen we beiden als een blok in slaap op de grond heb ik me laten vertellen 😉

 • Je moet kiezen: chocoladeletter of een oliebol

Een appelflap telt ook? Na lang wikkel wegen kies ik de oliebol. Hoewel het heel afhankelijk is van de bakker waar je hem haalt vind ik het toch wel wat hebben, zo’n vettige meelklomp.

 • Goede voornemens voor 2017?

Eigenlijk is het voornaamste de 2e helft van mijn zwangerschap goed te doorlopen en ons gezinnetje eind mei compleet te maken met ons derde kindje. Daarna kijken we wel weer verder. Hoewel: het voornemen daarna is zeer zeker weer zo snel mogelijk strak in mijn vel komen te zitten – want jeetje wat voelde dat goed. Maar ik weet ook dat het misschien niet heel realistisch is om dat eind 2017 alweer gerealiseerd te hebben. We’ll see!

Mijnlevenalsmama | Fitness

Er verschijnt later op de dag nog een toffe winactie, dus kom zeker nog een kijkje nemen na 12 uur 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.