10x typisch een meidenhuishouden

geplaatst in: Gezinsleven | 0

Op moment van schrijven heb ik mijn tweede werkdag op rij erop zitten, had ik het voornemen om te gaan sporten vanavond, maar hang ik op de bank. Blij dat ik zit. Op iets hards weliswaar, maar wat dat is zoek ik zo wel uit. Het idee voor deze blog ontstond gisterochtend in de auto op weg naar kantoor. Een rood stoplicht, ik rommelde wat in het vakje van het portier en viste 2 haarspeldjes onder de ruitenkrabber vandaan. Wat ik zocht was mijn lippenbalsem. Volgend vakje, zo’n kleintje op de plek waar ook een asbak kan zitten. Ja, daar is ‘ie! Vergezelt van een haarelastiekje van mijzelf, een kleine roze van de meiden en een derde haarspeldje. ‘Ha, typisch een meidenhuishouden hier.’ Zelfs in de auto 😉

Mijnlevenalsmama | Roze
Roze stoelen, roze keukentje, roze fruitschaal …
  1. Bij ALLES zoekt je oog eerst of er ook een roze variant bestaat.
  2. Ruim 20 euro uitgeven aan een fatsoenlijke anti-klit borstel is heel normaal.
  3. Hoog gegil hoor je niet meer, net als bepaalde diersoorten ben je door de jaren heen immuun geworden voor die klank.
  4. Haarelastiekjes en speldjes heb je nooit genoeg. Ze raken namelijk kwijt op de meest vervelende momenten, dus reservespeldjes en elastiekjes in je jas/tas/auto/gangkast/keukenlade etc. is geen kwestie van rommel maar van vooruitziende blik.
  5. Dat je tijdens speeldates de kledingkast open hoort gaan en opeens een ‘vreemde’ in de kleding van je dochter aantreft is de gewoonste zaak van de wereld.
  6. Knutselen kan weldegelijk uren achter elkaar. Liefst samen.
  7. Zonder overleg kleding klaarleggen voor de volgende dag (want: lekker makkelijk tijdens het ochtendritueel) is vanaf een bepaalde leeftijd (lees: 3 jaar) not done. Overleg is key.
  8. Nagellak moet je delen. Evenals je poederkwasten (en als ze ouder worden waarschijnlijk ook de rest van je make-uptasje).
  9. Zodra er een jongen(tje) over de vloer komt om te spelen merk je direct dat er een verschil is in het spel. Wat precies is moeilijk te omschrijven en natuurlijk is elk kind anders en heeft de één nu eenmaal een kortere spanningsboog dan de ander, maar ter illustratie: mijn meiden halen nooit alles uit het keukentje zonder dat ze op zoek zijn naar 1 specifiek stukje speelgoed daartussen. Om vervolgens daadwerkelijk met dat speelgoedje te gaan spelen en ‘met de poppen spelen’ is niet klaar voordat alle poppen een flesje/luier/kleertjes gehad hebben oid. Ik zie dus echt totaal wat anders gebeuren met jongens over de vloer.
  10. Bij ALLES zoekt je oog eerst of er ook een roze variant bestaat. Ja die moet er 2x in. Wij hebben niet voor niets inmiddels een roze mandje in de hal voor wanten en mutsen, een roze ruitenkrabber, roze wasmand, koektrommels etc. Force of habbit – je groeit erin mee en het wordt vanzelf je lievelingskleur 😉
Lees ook:  Lief Dagboek #18

Zo, ik stop bij 10 hoewel ik nog wel even door kan gaan. Heel veel dingen zijn voor ons inmiddels heel normaal – maar als ik dan bij mama’s kom met jongens of met een meid en jongen realiseer ik me opeens dat wij echt wel veel ‘meidendingen’ hebben en doen in huis. Cliché maar waar. En het is heerlijk! Behalve dan dat kleine My Little Pony paardje waar ik het afgelopen halfuur op bleek te zitten, maar mama’s met jongens hebben ongetwijfeld datzelfde met autootjes 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.