New in: aankleding voor de meidenkamers!

geplaatst in: Huisvlijt, Samenwerkingen | 1

Nog heel even en dan gaan de meisjes samen op een kamer. De meubels zijn inmiddels uitgezocht en ook de aankleding krijgt steeds meer vorm. Mintgroen en roze. Net zoals op de babykamer. Tijd voor nieuw beddengoed, een vloerkleed en leuke nieuwe nachtlampjes. Vandaag laat ik jullie het beddengoed én een eerste decoratieve aankoop voor de baby zien. Kijk mee!

Mijnlevenalsmama | Dekbed

Mijnlevenalsmama | Dekbed

Van grijs naar roze naar mint

Op dit moment hebben Olivia en Quinn beiden roze als leidende kleur in hun kamer. Olivia voornamelijk lichtroze, Quinn lichtroze met fuchsia. Het roze zit overigens alleen in de aankleding/decoratie en een lichtroze kast van Ikea. In dit huis geen gekleurde muren – alles is wit.

De babykamer van Olivia destijds was wit met lichtgrijs. We kochten de meeste dingen al voor we wisten of we een jongen of meisje kregen, een unisex uitzet leek me superhandig én aan volop roze of blauw in het kamertje moest ik niet denken. Lichtgrijs met Tijgertje, waar langzamerhand na een halfjaar wat roze doorheen sijpelde. Toen we Quinns kamertje gingen aankleden besloot ik dat het anders moest: lichtroze met donkerroze (fuchsia) – het kom me niet roze genoeg zijn opeens 😉

Ditmaal riep ik nog voor we wisten of mini een jongen of meisje was, dat ik mintgroen in het kamertje wilde. Toen ze een meisje bleek kwam daar al snel lichtroze bij. Een stoere en lieve combi vind ik dat, dus waarom dan niet doorvoeren in de grote meidenkamer? Zo gezegd, zo gedaan.

Grote meiden beddengoed?

De printjes met stipjes, driehoekjes, tipi’s en andere monochroomachtige stijlen vliegen me online om de oren. Zoiets wilde ik niet voor de meiden en Joost was het direct met me eens. Kleine meisjes (ook al vinden ze zichzelf groot) verdienen een kinderdekbedovertrek. Toen mijn oog op dit exemplaar van de Aristokatten viel, was ik op slag verliefd. En datzelfde geldt voor Quinn en Olivia toen zij het zagen 🙂

Lees ook:  De grote meidenkamer

Na een rondje picknicken in de woonkamer, heb ik Olivia’s bed ermee opgemaakt en mocht ze er alvast 1 nachtje onder slapen. Inmiddels liggen beide sets in de kast te wachten om over 6 weken de grote meidenkamer op te vrolijken. Het is trouwens een stevige katoenen set, met heldere kleuren (die ook na wassen op 60 graden en een rondje droger netjes zijn gebleven). Het enige nadeel is dat de kussensloop enorm groot is, maar daar vind ik wel iets op (de kussens er overdwars in doen bijvoorbeeld).

Cosleeper, dus wiegbekleding!

Waar zowel Olivia als Quinn met ledikant en al maanden bij ons op de kamer sliepen, krijgt dit kleine meisje een cosleeper. Het ledikant past simpelweg niet in de kleinere kamer waarin Joost en ik straks gaan slapen. Een cosleeper vraagt om wieglakentjes en een dekentje, dus toen ik nog iets mocht uitkiezen, verwende ik de baby mezelf met een babydeken van Koeka. Hij is prachtig!

Mijnlevenalsmama | Babydeken

Mijnlevenalsmama | Babydeken

Mintgroen dus en een van de dunnere varianten (Valencia) die Koeka heeft, aangezien ons kleinste meisje eind mei/begin juni geboren wordt. De kabels (?) zijn supermooi en het geheel oogt zowel klassiek als hip vind ik. Mijn ogen werden al eerder naar Koeka dekentjes getrokken toen ik in verwachting was van de meisjes, maar ik vind het nogal aan de prijs. Benieuwd of deze deken z’n geld waard is – zo op het eerste oog zou ik zeggen: absoluut! De deken ligt trouwens veilig op zolder momenteel, want na het schieten van de foto’s zag Olivia haar kans schoon en vond het wel een geschikte deken voor haar pop. Nee schat, deze niet 😉

Lees ook:  Mijn onmisbare uitzetitems

Mijnlevenalsmama | Babydeken

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

  1. S.

    Mintgroen kan inderdaad ook echt meisjesachtig zijn! Zoiezo eigenlijk alle pastelkleuren wel. Iedereen denkt altijd aan felroze of paars voor een
    meisjeskamer maar dat hoeft echt niet! Leuk dat je dit ook laat zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.