Mijn positiekleding

geplaatst in: Zwangerschap | 0

En dan ben je weer zwanger. En groeit je buik vanaf een week of 10 enorm snel. Dat betekent: shoppen! Hoewel, ik stond iets minder enthousiast te springen dit keer omdat ik stiekem hoopte de hele zwangerschap met mijn afgetrainde lijf in normale kleding te blijven passen, maar dat terzijde. Positiekleding dus. Wat heb ik en hoe draag ik mijn positiekleding?

Alles nieuw

Net als na de zwangerschap van Olivia toentertijd, heb ik na Quinn een boel bewaard. Een stuk of 4 shirtjes met korte mouwen, 2 broeken, mijn voedingsbh’s, mijn ik-wil-hierin-blijven-wonen maxidress en 2 leggings. Geloof ik. Te groot. Alles. Of nou ja de shirts sowieso, de broeken ook, de leggings heb ik bewaard voor in mijn laatste weken – omdat de ervaring leert dat ik tegen die tijd geen kleding meer wil dragen, de maxidress omdat ik hoop dat het in mei lekker warm is en de voedingsbh’s omdat dat mijn ‘normale’ cup is. De rest heb ik aan een vriendin gegeven – dat zou ik van je langzalzeleven niet meer in passen. Ik ‘mistte’ ongeveer 10 cm taille. Aan beide kanten. Luxeprobleem 😉

Mijnlevenalsmama | Positiekleding

En dus ‘moest’ ik nieuwe positiekleding kopen. Ditmaal wist ik dat het niet nog een keer zou gaan dragen na deze zwangerschap. Drie kindjes is namelijk een wens/droom die uit komt. Drie is genoeg. Ik wilde dus niet te veel positiekleding aanschaffen. Gelukkig heeft H&M leuke basics én past de vorm mij vrijwel altijd, dus ik klikte een boel items naar huis. En weer terug. Maar ik hield ook een deel.

Lees ook:  Mijn positiegarderobe
Mijn positiekleding: mix&match

Tijdens mijn eerste zwangerschap kon je mij uittekenen in een legging met een lang strak shirt en een vestje of jasje hierover. Ten tijden van Quinn wisselde ik deze outfit vaker af met een jeans en basic tops, maar bleef de legging populair. Ditmaal moet ik niets hebben van leggings. Een maillot met jurkje daarentegen dan weer wel. En waar ik eerder niet zo goed snapte dat je een panty of maillot uit de positie-lijn kocht (dan koop je toch gewoon een maatje grotere panty?), begrijp ik het nu helemaal. Die dingen zitten echt heerlijk en je hele buik past erin! Geweldige uitvinding.

Nog steeds draag ik gewone kleding. Een trui, mijn vesten en heel soms een jeans (die gelukkig nog steeds dicht gaat). Ik heb 3 positiebroeken gekocht. 3x een skinny, 3x een andere stijl (blauw, grijszwart en zwart met coating). Daarnaast een salopettejurk (waarin ik me echt ubersexy voel, ondanks die bolle buik) en 4 basic shirts. That’s it, meer dan voldoende denk hoop ik.

Ik draag vooral dezelfde stijl als voor mijn zwangerschap. Strak en ‘tekenend’. Voor mijn geen oversized positiekleding. Ik ben veel te trots op die buik om hem te verstoppen. Dat mijn billen en benen meegroeien probeer ik voor lief te nemen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.