Lieve kleinste baby #1

geplaatst in: Zwangerschap | 1

Nog een paar maandjes en dan kunnen we je in onze armen sluiten. Ons derde meisje, ons zo gewenste derde kindje. Jij, de kleinste zus, mijn lieve kleine baby. Wat is het heerlijk om je nu nog voor mezelf te hebben – om te merken dat je zo nu en dan op de enthousiaste (en soms harde) handen van je zussen reageert, dol bent op sporten met mama of muziek als we saampjes in de auto zitten. En je onder papa’s hand kruipt als jullie ’s avonds een momentje hebben in bed.

De zwangerschap schiet soms een beetje aan mama voorbij. Ik ben de hele dag druk in de weer met je zussen of mijn werk en ‘vergeet’ soms dat ik zwanger ben. Jij nestelt je ondertussen lekker tegen mijn ruggengraat aan of springt wat heen- en weer op mijn blaas. Je bent de rustigste van de drie in mijn buik. Denk ik. Of misschien wel heel erg vergelijkbaar met je grootste zus Olivia. Quinn was een druktemaker. En nog 😉 Het idee dat papa en mama straks weer zo’n klein frummeltje op onze borst/buik mogen hebben liggen, dat jij ons gezin komt verrijken, we je de wereld mogen laten zien. Ik vind het zo fijn, zo geweldig!

Mijnlevenalsmama | Zwanger
Ruim 23 weken <3

Het is zo’n derde keer helemaal niet meer ‘moeilijk om te beseffen’ hoe het straks zal zijn met z’n vijfjes. Olivia, je grootste zus, vraagt bijna elke dag hoelang het nog duurt voor de baby geboren wordt en is zelfs je naam al aan het raden. Quinn, je kleinere zus, snapt het nog iets minder goed, maar komt wel dagelijks even met ons ‘kuffelen’, waarbij ze telkens weer via mijn navel jou probeert te zoeken. Ik hoop dat je net zo dol op je zussen zult zijn als zij nu al op jou zijn, maar stiekem twijfel ik daar niet aan.

Ja er zullen ruzies komen, er zal discussie gevoerd worden over wie met welke pop in welke buggy rond mag rennen, welke Barbie wie ook alweer van Sinterklaas gehad heeft en wat voor serie er op de tablet gekeken moet worden. Maar er zullen ook (veel meer!) momenten zijn dat jullie gedrieën onder een dekentje op de bank zitten en Frozen kijken, alle 3 met een buggy met pop door de kamer of straat rennen en elkaars haren kammen of doktertje spelen zonder gezeur. We zullen omkomen in de Barbies omdat de Sint weet dat jullie daar gek op zijn. Evenals in de poppen, want hoewel Olivia laatst aanbod dat jij met één van haar poppen mocht spelen als je 1 wordt, kwam nog geen 10 seconden daarna de oplossing dat je ook wel een eigen pop voor je verjaardag kon krijgen 😉

Voorlopig moet je nog even lekker doorgroeien en houd ik je nog even helemaal voor mezelf. Nog een keer zwanger mogen zijn, je schopjes in me voelen, rondparaderen met een ronde buik, klagen over diezelfde buik als ik moet bukken of einde van de dag doodmoe op de bank plof. Ik vind het allemaal even speciaal. Mijn lieve kleinste baby, ons meisje, mini – ik houd nu al zielsveel van je en kan niet wachten tot je er bent over een maand of vier. Dikste kus, je mama!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.