Ons houten huwelijk

geplaatst in: Relatie | 1

Vandaag is het precies vijf jaar geleden dat Joost en ik man en vrouw werden. Vijf jaar getrouwd, ons houten jubileum is een feit! Al eerder hebben jullie kunnen lezen dat wij geen echte bruiloft hadden en ons huwelijk met z’n tweetjes voltrokken. Na de plechtigheid kochten we Olivia’s eerste rompertje (ik was toen zo’n 8 weken in verwachting) en gingen samen lunchen.

Mijnlevenalsmama | Vier jaar getrouwd

Ik herinner me nog goed dat we grapjes maakten over het feit dat we nu niet eens konden toasten met champagne en dat ik zelfs de kok nog heb gevraagd of geitenkaas geen kwaad kon tijdens de zwangerschap. Tja, wist ik veel? Het was mijn eerste zwangerschap, ik was nog een nitwit op dat gebied – en kon toen niet weten dat geitenkaas juist een craving zou worden gedurende mijn 2e zwangerschap 😉 En ik ook dit keer soms spontaan onstilbare trek krijg in een waldkornbroodje met warme geitenkaas. Schuld van de hormonen zullen we maar zeggen.

We kwamen, zagen en overwonnen de afgelopen vijf jaar. De oplevering van ons huis, het inrichten, zwanger zijn van ons eerste kindje, de geboorte, wennen aan onze nieuwe functie als ouders en het ritme, wisselen van werkdagen en werkgevers, dealen met kinderopvang en kinderziekten, onze eerste vakantie als gezin, de komst van een tweede kindje, Joost z’n studie die de nodige tijd vergt, 2016 dat niet ons beste jaar was omdat het begon met een miskraam en ik daar lang last van heb gehad, een ritme vinden waar mijn sportiviteit in past, deze 3e zwangerschap – die voor Joost allerminst een pretje is omdat hormo-zilla er niks bij is en straks als kers op de taart de geboorte van een derde meisje. Het kindje dat ons gezin compleet maakt. Voor nu, want je weet natuurlijk nooit hoe dingen écht lopen.

Er kan veel gebeuren in vijf jaar, ons huis heeft al vele (kleine) metamorfoses ondergaan, wij zijn wallen en grijze haren rijker en slaapgebrek, kinderen en het werkende drukke leven is niet altijd de beste combinatie voor je relatie. Maar we doen het samen, samen staan we sterk. Al vijf jaar en many more to come. Ik hou van je lieverd, ook al zeg ik dat veel te weinig en ook al ben jij de afgelopen maanden vaak de pineut als het gaat om mijn hormonen. Ik zou niet weten wat ik zonder je moet en kan mij geen betere man wensen! Gefeliciteerd met ons trouwdag lieverd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.