Lieve Olivia #9

geplaatst in: Persoonlijk | 1

Meisje wat ga je hard. Mentaal, fysiek. Het schoolleven doet je goed, je ontwikkelt je in een razend tempo en doet ons elke dag weer versteld staan. In de eerste plaats om hoe je het überhaupt allemaal doet. Sinds je half oktober startte in de klas ben je welgeteld anderhalve dag thuis geweest. Eén dagje ziek en een middag thuis omdat mama aan je zag dat je moe was en je liever (tegen jouw wil in overigens) een middagje thuis wilde houden. En je bent nog niet eens leerplichtig, er zijn kindjes die nog niet eens de volle 5 dagen naar school gaan als ze net vier zijn en jij rockt gewoon alle dagen lieverd!

Je vindt school geweldig en geniet elke dag weer. Je telt inmiddels tot 25, we genieten elke dag van nieuwe liedjes en je hebt tal van vriendinnetjes. Meiden die hier ook geregeld over de vloer komen en waar je echt onwijs leuk mee kunt spelen. Papa en mama genieten hier heel erg van! 

Mijnlevenalsmama | Kleutermeisje

Inmiddels slaap je samen met je kleine zus op één kamer. Een schot in de roos. Negen van de tien keer speelden jullie al samen op jouw kamer met de Barbies of Playmobil, maar nu het jullie samen-kamer is, is dit nog meer. En bijna altijd zonder grote ruzies. Hopelijk blijft dit nog jaren zo, mama koestert hele fijne herinneringen aan de jaren die zij samen met jouw tante op één kamer sliep. 

Nog even en dan wordt je weer grote zus, nog een klein meisje om voor te zorgen, van te houden, mee te knuffelen. Je bent ontzettend betrokken bij de zwangerschap en vraag vaak wanneer je zusje geboren wordt. Mama is heel benieuwd hoe je het gaat ervaren straks. Toen Quinn geboren werd was je pas 2 en vond alles wel best en trok veelal gewoon je eigen plan. Dit keer zul je je veel bewuster zijn van de veranderingen. Zul je je kleine zusje vaker horen huilen, willen troosten en dat soms niet kunnen en zul je merken dat mama echt heel druk is met de baby de eerste periode. Daar staat tegenover dat we je (wederom) bij alles zullen betrekken, je net als Quinn onwijs verzorgend en lief bent en je ongetwijfeld vooral zult genieten van de kleine boef in ons midden.

Groter worden, het is me wat. Je glipt langzaam weg uit onze handen – speelt soms gerust een hele zondag bij je vriendinnetje hier om de hoek. En als we dan vragen hoe het was is het enige antwoord: “Oh gewoon te kort en ik heb alleen met de kralen gespeeld.” Daar moeten wij het dan maar mee doen 😉 Gelukkig spreekt ze glimlach op je gezicht boekdelen en ben je ’s avonds nog zo opgewonden tegen de tijd dat het bedtijd is, dat we weten dat het goed is. Groei maar lekker verder lieverd, wij volgen je wel. Dikste knuffel, mama!

  1. Janske

    Wat een mooie brief en wat wordt ze groot 🙂 Fijn dat ze zo lief kan spelen met haar zusje 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.