Lieve Quinn #7

geplaatst in: Persoonlijk | 0

Nog eventjes en dan word jij grote zus. Al sinds je geboorte heb jij Olivia om over je te waken, je bij de hand te nemen, tegenop te kijken, te plagen, mee te spelen. Hoe bijzonder is het dat je dat straks zelf mag ‘doen’ voor je kleine zusje. Je beseft het je allemaal maar al te goed volgens mij want jeetje: wat ben jij slim. En wijs. Je praat al bijna net zo veel en goed als je zus en begrijpt bijvoorbeeld ontzettend goed dat er echt een zusje op komst is. Dat de baby bijna geboren wordt.

Inmiddels slapen Olivia en jij op één kamer. En dat niet alleen, je hebt je ledikant verruild voor een groot bed en jeetje lieverd: je slaapt er zo goed in! Gaat liggen, slaapt en wordt – zoals we van je gewend zijn – wel wakker ’s nachts, maar begrijpt tegelijkertijd dat dit jouw plekje is. Dat bij papa en mama verder slapen, zoals je de laatste tijd vaak mocht, niet de bedoeling is. Na een knuffel van één van ons slaap je weer heerlijk verder. Het leukste van dat samen slapen? Jou en je zus ’s ochtends lachend samen de kamer uit horen lopen. De een maakt de ander wakker en dan sluipen jullie naar onze kamer of begroeten ons in de badkamer. Zo zo zo lief vind ik dat!

Mijnlevenalsmama | Grote boef

Het schoolgaande ritme van je zus zit er al helemaal in hier in huis. Jij en ik zijn goed op elkaar ingespeeld en genieten allebei volop van de momenten samen. De driftbuien, de avonturen, het knuffelen met de baby via mijn blote buik of samen boekjes lezen en filmpjes kijken. Dat je elke maandag als we om half 9 de huis weer in stappen begint over thee met sjokkola. Ik vind het heerlijk.

Nog even m’n kleinste meisje, m’n baby. De jongste. Straks ben je de middelste en ook al is dat alleen een titel en verandert er niets aan onze liefde voor jou, het zal even wennen zijn. Voor jou, voor je zus, voor ons. Je kleinste zusje is de enige die niet beter weet dan dat ze de jongste van de drie is 😉 Toch twijfel ik geen moment aan het feit of je het leuk gaat vinden als grote zus. Je kunt nu al niet wachten tot je flesjes mag geven en gaat vaak alsof de baby aaien in het ledikantje in de babykamer. Lieve kleine lieveling, blijf nog maar even mijn kleine meisje – het gaat al hard genoeg. Dikke knuffel, je mama.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.