Derde trimester geweldig!

geplaatst in: Gezondheid, Zwangerschap | 1

Dat deze zwangerschap me wat zwaarder valt dan de vorige twee is hier en daar wel door mijn berichten gesijpeld. Alsnog mag ik niet klagen omdat ik geen last van vervelende kwaaltjes heb en eigenlijk alleen écht last heb van de hormonen (in tegenstelling tot mijn vorige zwangerschappen). Desalniettemin bevalt dit derde trimester, waar ik momenteel allang en breed in zit,  me uitstekend. Het is, zonder dollen, geweldig!

Rustige zwangerschap

Geen bekkenpijn zoals de vorige keren (en omdat het bij Quinn heel heftig was, had ik het nu wel weer verwacht), geen kotspraktijken, een gezonde bloeddruk en een prima groeiende baby. Maar, het is gewoon zwaar om zwanger te zijn met twee kleine kinderen om je heen. Om de hele dag geleefd te worden door je oudere kindjes, waardoor rust nemen erbij in schiet. Toch zeg ik al de gehele zwangerschap dat het prima gaat, z’n gangetje. Daar is niks van gelogen, behalve dan die hormonen die me zo in de weg zitten. Of moet ik zeggen zaten? Sinds ik laten we zeggen, 32 weken zwanger ben, voel ik me namelijk een stuk fijner. Rustiger, meer ontspannen, fitter zelfs. Nog altijd doodmoe, net zoals in de voorgaande weken, maar wel gewoon ‘fit’.

Mijnlevenalsmama | Bijna 34 wk
Bijna 34 weken zwanger en ik voel me top!
Het is goed zo

Misschien is de omslag bij 32 weken gekomen doordat het einde in zicht is, misschien omdat er rond die termijn sowieso weer veranderingen in je hormonen plaatsvinden, misschien heb ik het onbewust zelf gedaan? Ik heb het idee dat ik nu pas écht kan genieten ofzo. Ja het is fysiek een uitdaging, ja ik ben aan het hijgen als ik 2 trappen op loop om de was op te hangen, ja ik hijg tijdens de hele ophangsessie na, ja ik heb harde buiken als te hard fiets, de meiden soms til, boos word op ze of als ik te lang aan het aanrecht sta. Ja in en uit de auto stappen is ‘wat minder fijn’ en ja, tijdens het ophalen van de meisjes bij de opvang na een hele dag werken staat het huilen me nader dan het lachen. Maar daartegenover staat dat ik ook wel redelijk mijn grenzen weet te bewaken. Dat Joost weet dat hij mij niet meer mee hoeft te vragen naar de speeltuin, dat Quinn na een ochtendje Intratuin de middag in onze tuin in plaats van ergens in een speeltuin door moet brengen, dat Olivia stoeien op d’r buik kan schrijven – ze weten het. Ze accepteren het. Het is goed zo – dit zijn nu eenmaal de laatste loodjes. And I love them!

Inmiddels +20 kilo schoon aan de haak, dus ik vrees die 25 (en dus wederom 3 kilo meer dan de keer hiervoor) wel te halen de komende weken, nog maar een paar keer de mogelijkheid tot sporten (’s avonds lukt me immers qua energie echt niet meer), ENORM gebroken nachten en algehele futloosheid aan het einde van de dag, maar het is goed zo. Dat is het lot van de hoogzwangere, klagen heeft geen zin, het hoort erbij. Scheelt natuurlijk een heleboel dat ik lichamelijk geen klachten heb. Ik kan zelfs mijn veters nog strikken, teennagels nog lakken en weet me ’s ochtends (als mijn buik platter is?) prima te scheren van onderen. Inmiddels loop ik al wel minder soepel, schiet het – vooral in bed – heel vaak in mijn banden en begin ik alweer wat vocht in mijn handen te voelen (want: tinteling zo nu en dan). Maar hé: het hoort erbij! Mijn laatste zwangere weken (ever) zijn ingegaan, genieten!

Lees ook:  Lieve kleinste baby #1

  1. Marijana

    Waar zitten die 20 kilo’s?? Je ziet er echt kei goed uit nog. Echt een super mooie buik.
    Geniet er nog even van, van je laatste loodjes, van jd laatste keer zwanger zijn ? Toch wel beetje jammer dat je nu niet natuurlijk mag bevallen. Ook dat zou een mooie ervaring voor je geweest zijn denk ik.
    Toi toi toi in ieder geval. Ik ben erg benieuwd naar jullie 3de meisje, en ook heel erg naar de naam. Wat zal Joost straks trots zijn met al die meiden in huis. Ik voel me soms best lonely als enige dame in ons gezin ? Maar ben MEGA trots op m’n drie mannen. Zou ze voor geen goud kunnen/willen missen ?
    zet m op meid!!! Liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.