Mijn laatste zwangere dagen ….

geplaatst in: Zwangerschap | 2

Eén van de allerfijnste dingen aan een geplande bevalling vind ik dat je weet waar je naar uitkijkt. Dat je een datum hebt om af te tellen. Dat doen we dus ook met z’n allen hier in huis. Letterlijk, want de meisjes en ik hebben een kruiskalender gemaakt waar Olivia elke ochtend zodra ze beneden komt een kruisje op zet. Nog maar een paar daagjes! Mijn laatste zwangere dagen zijn in gegaan 🙂

Nooit meer zwanger

Ik heb toen alleen Olivia er was hier op mijn blog nooit onder stoelen of banken geschoven dat we graag een tweede kindje wensten. Ook na Quinn is een derde kindje wel eens ter sprake gekomen, maar wat ik nooit eerder heb vertelt is dat het na deze mini compleet voelt. Nu al.

Mijnlevenalsmama | Hoogzwanger
Precies 35 weken zwanger op deze foto.

Maar, je weet nooit hoe dingen lopen natuurlijk. Ik heb voldoende ongeplande zwangerschappen in mijn omgeving voorbij zien komen. Desalniettemin ervaar ik dit als mijn laatste zwangerschap. Het is goed zo, het is mooi geweest – mijn aller aller allerlaatste zwangere dagen zijn ingegaan en weet je? Ik ben er klaar voor, klaar mee. Over naar de babyfase. Naar de slapeloze nachten, de huiluurtjes, naar uren kroelen met een slapende baby op de borst, naar het alledaagse leven als ouders van 3 kleine kindjes, naar de wervelwind die komen gaat, naar mijn lijf weer langzaam terug krijgen, de hormonen de baas weer worden. Kom maar op!

Aftellen en genieten tegelijkertijd

Naast het aftellen van de dagen en de toch wel gezonde spanning en zenuwen rondom de naderende bevalling die toch niet geheel zonder risico’s is, overheerst het genieten. Nog even op de bank kruipen met Olivia tegen mijn schouder en Quinn die haar hoofd op haar kleine zusje laat rusten. Datzelfde zusje dat mijn navel zo ongeveer laat ontploffen en mij nachtenlang wakker houdt, maar tegelijkertijd zo lief tegen mijn hand aan kan kruipen of papa laat weten dat ze er nog is middels harde schopjes. Het blijft een enorm wonder dit leven in je te mogen voelen. Voor de derde keer maar liefst!

Lees ook:  Mama is zwanger #8

Waar ik stiekem ook van geniet is me overgeven aan het niks doen. Aan dat Joost besluit met de meisjes te gaan zwemmen en ik een goede reden heb om niet mee te gaan maar met Netflix op de bank of in bed te kruipen. Ik bedoel: mijn bikini past niet meer en ik heb ook energie er niet voor. Evenals uren in de speeltuin doorbrengen. Niet meer aan mij besteed. Ik houd me dus bezig met bankhangen, kroelen, dutten, laptoppen, televisie kijken, de meisjes smeken de vloer op te ruimen omdat bukken me het zuur oplevert, wakker liggen ’s nachts, dagdromen in de babykamer en klagen dat ik me dik voel 🙂

Mijnlevenalsmama | Zwangerschapsshoot

Mijn allerlaatste zwangere dagen, ik geniet, ik houd ervan en ik vind het goed zo. Afsluiten en door. Tot snel lief kleinste meisje van ons!

2 Antwoorden

  1. Kirsten

    Wat spannend meis!!! Ik wens je alvast een hele fijne en goede keizersnede(of succes ofzo, nouja je snapt me wel ?). En geniet nog heel even lekker van het niets doen!!

  2. Nicole

    Oooh ik hoop dat ik ook nog op dat punt komt dat ik geniet en me kan overgeven aan niets doen. Mijn hoofd zit vol met dingen die nog moeten gebeuren of die ik nog wil doen.. Help hij mag nog niet komen!
    En ja, op dit moment lijkt me een geplande datum dus echt wel heel handig.. haha. Al wil ik zelf liever geen ks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.