Drie roze stoelen aan tafel, rijkdom!

geplaatst in: Huishouden, Samenwerkingen | 0

Nog maar heel even en dan staan hier 3 roze Tripp Trapp stoelen te pronken aan tafel. Wat een rijkdom! Zoals je hier hebt kunnen lezen kregen wij deze kinderstoel pas rond Quinns eerste verjaardag en waren direct ZO enthousiast dat we een 2e stoel aanschaften voor Olivia. Het vakantiegeld eind deze maand maakt strakjes een 3e roze stoel mogelijk – voor de gelegenheid heb ik de babyschaal nu even op Quinns stoel geklikt 🙂

Mijnlevenalsmama | Babyschaal Tripp Trapp

Onmisbaar bij een volgend kindje

Er zijn wat mij betreft twee dingen onmisbaar als je al een ouder kindje hebt. De draagdoek en een mogelijkheid om de baby aan of op tafel te zetten tijdens de maaltijden. Bij Quinn gebruikten we hiervoor de wipstoel, maar met inmiddels 4 volwaardige eters aan tafel en een vaas bloemen en een fruitschaal erop, zag ik dat niet meer passen. Er moest dus een Tripp Trapp mét newbornset komen.

De newbornset kreeg van een vriendin, wiens dochter (en daarvoor zoon) eruit was gegroeid, de hoes die ik ontving van Ukje maakt de troon voor mini compleet. Alleen het babietje zelf mist nog 😉

Samen koken, samen eten

Het moment van eten koken, vermoeide kinderen, een knorrende buik, jij die verlangt naar de bedtijd van je kindjes en dan ook nog eens een huiluurtje van de newborn. Ik denk dat ALLE moeders zich hierin herkennen en niemand uitkijkt naar dit moment van de dag. En dat is waar de draagdoek of een Tripp Trapp met newbornset uitkomst biedt. De stoel schuif je namelijk bij het aanrecht en terwijl je snijdt en bakt kun je met mini praten en kan hij of zij haar ogen uitkijken door jouw bewegingen te volgen. Je kunt zelfs met één hand het handje van je baby vasthouden. Ideaal!

Lees ook:  Rapleymaaltijd

Ik weet nog dat Olivia toen ze klein was regelmatig bij ons in de keuken stond. In haar wipstoel. Op de grond. Nog altijd niet zo veel te zien als vanuit de kinderstoel, maar wel betrokken bij het proces en in contact met ons. Vond ze heerlijk. Twee jaar later met Quinn heb ik vooral de draagdoek ingezet tijdens dit spitsuur en ditmaal ga ik het afwisselen. Sommige gerechten vragen nu eenmaal wat meer aandacht en zijn niet gemakkelijk te bereiden met baby op je borst. Olivia en Quinn helpen meestal mee met snijden terwijl ze op een klein stoeltje staan of ik prop ze op de bank met wat rozijntjes en de tablet met Netflix. Werkt elke dag weer. Of nou ja, meestal dan 😉

En als het eten dan klaar is en je als gezin aan tafel gaat, dan wil je newborn ook aandacht. De Tripp Trapp met babyschaal (of dus een wipstoel op tafel) is dé uitkomst. Mini kan straks haar ogen uitkijken als haar zussen (en wij) zitten te eten, we kunnen met haar kletsen, lachen, ze kan (als ze ietsje groter is) meebrabbelen én na een halfjaar een sperzieboon meesmikkelen. Ik zie het helemaal voor me.

Bepalend voor het interieur

Nu ben ik helemaal niet alleen lyrisch over de stoel ansich, maar ook over het feit dat het drie roze (kinder)stoelen zijn. Toen ik nog maar net zwanger was besloten Joost en ik dat een jochie een donkergrijze Tripp Trapp zou krijgen (we hadden immers 2 roze, 2 witte en 2 grijze stoelen aan de eettafel – één van die grijze stoelen zou dan plek maken voor de kinderstoel). Als er nog een meisje bij zou komen werd het wederom een lichtroze. En zo geschiedde. De grijze stoelen verkocht ik via Marktplaats en we kochten er een 3e witte kuipstoel bij.

Lees ook:  Grote-mensen-lunch

Mijnlevenalsmama | Stokke stoelen

De eettafel staat bij ons tegenover de zithoek en is nogal bepalend voor het interieur. Een must om de boel te laten mixen en matchen wat mij betreft. De keuze qua hoes die ik mocht uitkiezen bij Ukje was dus snel gemaakt. Deze met vlinders en bloemen staat niet alleen mooi bij het lichtroze van de stoel, de blauwe en rode kleur komen ook terug in het schilderij dat bij de eettafel hangt. Kijk en oordeel zelf – is het naast een rijkdom geen plaatje, straks drie van die roze Tripp Trapps aan de eettafel?
Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.