Ontbijttijd

geplaatst in: Huishouden | 0
Gepubliceerd op Mamsatwork

Ik blijf maar even bij het thema ‘voeding’. Mijn man en ik hebben een vrij strak ochtendschema. Hij staat op en gaat ontbijten, terwijl ik mijn moeder/dochtermomentje pak. Ik voed dochterlief liggend op ons bed. Heerlijk warm tegen elkaar aan. Ik haal haar slapend uit haar bedje na mijn 1e wekker, eigenlijk zou ik manlief eens moeten vragen of hij haar wil brengen als hij opstaat bedenk ik me nu .. Hmm, idee!

Maar goed, hij gaat ontbijten, ik voeden. Dochterlief nog even een halfuurtje in haar bedje, hij douchen, ik ontbijten. Ik douchen, hij aankleden. Hij haar wassen en aankleden, ik mezelf aankleden en opmaken. En dan de deur uit. Hij richting zijn werk, ik via het kinderdagverblijf richting mijn werk.

Het gaat al drie maanden perfect op deze manier en gelukkig hoeft het maar drie van de vijf dagen zo, want we hebben beiden een vrije dag met ons meisje. Maar straks gaat zij natuurlijk ook ontbijten …

Ik bedacht me deze week dat wij dan dus het goede voorbeeld moeten geven en minimaal één van ons met haar aan tafel moet gaan ontbijten. En kinderen eten niet zo snel. Dus de wekker moet eerder. Een halfuur eerder, gok ik. En dat is vroeg, voor-zes-uur-vroeg. En daar zie ik dus best tegenop. En manlief ook.

Maar goed, eten is een feestje en ontbijten dus ook. Dat eten een feestje is begrijpt ons kleine moppie trouwens al heel goed, of laat ik het anders stellen: zij maakt er een feestje van. Tijdens de fruit- en groentenhapjes wordt de lepel na een paar happen overgenomen en gaat alle kanten op – ook richting haar mondje. Dat ze met zelf eten wat minder binnenkrijgt dan met voeren nemen we voor lief, voorlopig voorziet de borstvoeding haar nog van voedingsstoffen.

Lees ook:  Zucht, ook dat nog!

We gaan over een paar weken, als de tijd er rijp voor is, dus een ander ochtendritueel invoeren. Ik ben er alleen nog niet over uit hoe dat er dan uit moet gaan zien. Manlief heeft echt als eerste zijn ontbijt nodig en omdat dochterlief ook haar melk nog nodig heeft, moet er na het ontbijten sowieso tijd ingepland worden voor de borst. Ik vrees dat het erop neerkomt dat vooral mijn ochtendschema aangepast moet worden en dat ik dus genoodzaakt ben eerder te douchen en op te maken. Ach, alles voor het goede voorbeeld geven en samen de dag beginnen is natuurlijk geen straf! Ben ik even blij dat de zomer eraan komt. Dan zijn die vroege ochtenden in ieder geval lichte ochtenden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.