Schoenen

geplaatst in: Gezinsleven, Opvoeding | 2

Ik weet nog goed dat ik, toen ik nog zwanger was, tegen Joost zei dat er een fase komt dat ze continu haar sokken uittrekt. Dat ze dan waarschijnlijk met blote voeten door de supermarkt gereden wordt door ons, omdat we geen zin hebben bij de kassa op zoek te moeten naar sokken. Zul je altijd zien: heb je alle paden nagelopen, liggen ze bij de ingang. Maar goed, dat zei ik dus. Deze situatie hebben we nog niet gehad, sterker nog: ze heeft welgeteld 2 weken lang haar sokken geprobeerd uit te trekken (tip: Bambino-sokjes van het Kruidvat blijven goed zitten!), ze slaagde er vaak in, maar blijkbaar was het toch niet interessant.

Wie de schoen past …

Nu het warmer is heeft ze binnenshuis of op het kinderdagverblijf meestal geen sokken aan. Dat is handig, want mevrouw tijgert alle kanten op en dan zitten sokken alleen maar in de weg. Ook bij het leren lopen, tussen onze benen, zijn sokken niet fijn. Wat wel fijn is, is dat Olivia graag staat en al redelijk stabiel met een beetje ondersteuning blijft staan. Buitenshuis, bijvoorbeeld bij een bezoekje aan de kinderboerderij, zijn schoenen dus noodzakelijk. En irritant.

Mijnlevenalsmama | Schoenen

Een van onze kraamkadootjes was een ontzettend stoer paar roze Vans in maatje 15. Deze heeft ze  best regelmatig gedragen. Voor de show natuurlijk, buitenshuis of als we bezoek kregen. De Vans zijn inmiddels te klein, het werd dus tijd voor nieuwe schoenen. Olivia’s nieuwe collectie bestaat uit een paar lage gympies van de Hema en 2 paar hoge gympies, type Allstars, van respectievelijk de H&M en Wibra. Alle 3 hele leuke schoentjes met zachte zolen. Alle 3 even irritant. De hoge gympies hebben naast veters klittenband. Ik dacht nog: dat is handig, die kan ik wat strakker om haar enkels doen. In de hoop dat ze blijven zitten. Helaas.

Lees ook:  Mijn bevallingsverhaal

Sokken voldoen ook

Naast dat dochterlief de schoentjes redelijk snel uitgetrapt krijgt, krijg ik haar hielen niet goed tegen de onderkant van de schoen. Of het nu aan de schoen, aan mij of aan de gewoonte van Olivia om haar tenen te strekken (ik zeg: een ballerina in spe) ligt: schoenen zijn irritant. Natuurlijk doe ik ze gewoon aan op de fiets en kinderboerderij en dergelijke. En natuurlijk is het een kwestie van wennen. Ook voor Olivia, want zodra ze de schoentjes aan haar voeten voelt begint het getrap en getrek. Voorlopig wordt ze dus met sokken door de supermarkt gereden, maar gezien haar interesse voor onze (rondslingerende) schoenen en slippers, weet ik dat het goedkomt. Uiteindelijk.

2 Antwoorden

  1. Sharmayne

    ~Hihi, J loopt nog altijd het liefste op blote voeten. Is ook het beste zeggen ze. Hij heeft pas schoenen gekregen met flexibele zool toen hij 3 maanden kon lopen. Toen was hij 9 maanden toen hij weg stapte.

    • Gwen

      Ja idd, daarom ook lekker op blote voeten in huis enzo. Ze loopt nog niet zelf hoor trouwens. Ook niet achter een loopkar – het zit eraan te komen. Ze heeft wat dat betreft een beetje ‘achterstand’ op dat vlak door 4 maanden in een spreidbandage. Maar het komt wanneer het komt 🙂 Jaylen liep met 9 maanden? Snelle jongen! Ik wil strakjes, als ze echt gaat lopen, Bobux schoentjes kopen – die schijnen echt heel goed te zijn qua stevigheid en voelen bijna als blote voeten qua evenwicht vinden voor Olivia.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.