Knutselspullen

geplaatst in: Huisvlijt, Ontspanning | 2

Ik roep al een paar weken tegen manlief dat ik een knutseldoos wil gaan ‘maken’. Dat wil zeggen: een geschikte knutselkoffer vinden en vullen met allerlei knutselspulletjes. Niet voor mij, maar voor Olivia. Natuurlijk, ze is nog geen jaar, maar toch denk ik dat ze over een tijdje best al wel te porren is voor tien minuutjes samen verven of kleuren in een kleurboek. De vouwblaadjes, stempels, stickers, leuke lintjes en andere knutselspullen blijven voorlopig nog even in de knutseldoos. Die ik dus nog niet heb.

Plotseling creabea

Geïnspireerd door té leuke, en gelukkig voor mij ook vrij makkelijke, DIY’s op de blogs van McDid en Joyce, begint het knutselen bij mezelf toch ook wel te kriebelen. Toen ik zwanger was kreeg ik ook opeens megaveel zin om kleding te gaan naaien. Niet gedaan. Maar de behoefte is er nog steeds. Ik heb wel onder andere een leuke fles met lint versierd voor op de babykamer. Grappig, want ik was voor mijn zwangerschap helemaal niet zo van de creabea-activiteiten. En nu dus ook nog niet, maar dat komt door het gebrek aan tijd.

Knutselspulletjes kopen

Ik MOEST deze de week dus op stel en sprong naar de Action, want het project ‘knutseldoos’ wakkerde weer aan. Ik heb een goede basis gelegd al zeg ik het zelf. Gericht op Olivia’s (nog niet bestaande) knutselbehoefte. Alhoewel: ik heb ook een stel leuke lintjes en cupcake-strijkemblemen meegenomen. Altijd handig om te hebben. Joost zei ’s avonds: “Tegen de tijd dat Olivia eindelijk kan knutselen puilt die knutselkoffer uit.” Ik heb hem verzekerd dat ik (note-to-self) als de knutselspullen compleet zijn, niet continu nieuwe dingen blijf kopen.

Lees ook:  Verlanglijstje derde verjaardag

Mijnlevenalsmama | Knutselspullen

Nog niet helemaal tevreden

Een mooie ronde doos met glitters die in de schuur stond te verstoffen is tot knutseldoos omgetoverd en de grote en kleine kleurpotloden, waterverf, vouwblaadjes, plakband met een printje, lintjes enzovoorts zagen er heel tevreden uit in die doos. Ikzelf ben nog niet heel tevreden: de doos is niet echt geschikt als knutseldoos. Ik zit meer te denken aan iets met verschillende vakjes en laatjes. Olivia was in ieder geval al erg te spreken over de verpakking van het knutselspul. Zie je wel, het begin van haar knutselbehoefte is er!

2 Antwoorden

    • Gwen

      Ik moet daar echt eens gaan kijken. Een pagina aanmaken staat al een eeuwigheid op mijn to-do-lijstje, maar ja – schiet er steeds bij in door tijdgebrek 🙁

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.