Meisjesmama

geplaatst in: Persoonlijk | 3

Ik was echt een jongensmama dacht ik vroeger. Ik weet ook precies hoe dat komt: ik heb een jonger zusje en twee broertjes. Mijn zusje en ik schelen 2 jaar, ik was dus niet echt bezig met de ‘zorg’ voor mijn zusje. Mijn jongste broertje en ik schelen 8 jaar: ik was dus een echte grote zus. Gaf vaak een flesje en uiteindelijk sliepen hij en ik ook een tijd op één kamer. Later, ik moet een jaar of 14 geweest zijn, ging ik veel oppassen bij buurtkindjes. Vriendjes van mijn broertje, jongens.

Olivia bleek Olivia

Tijdens de zwangerschap van Olivia dacht ik de eerste weken ook dat ze een jongetje was. Dat idee van jongensmama was zo klaar als een klontje. En toen opeens droomde ik over een meisje. Twee keer. Ik begon aan het idee van een meisje te wennen en de twintig weken echo vertelde ons dat Olivia Olivia zou gaan heten en niet …

Mijnlevenalsmama | Meisjesmama
Olivia 2,5 maand oud.

Roze en knutselen

Ik werd dus een meisjesmama. En zal ik eens een geheimpje verklappen: ik BÉN een meisjesmama. Waar ik eerst nog riep dat niet alles roze hoefde, kies ik nu met speelgoed het liefst de roze variant. Hydrofiele doeken moesten roze. Wikkeldoeken, spuugdoekjes, noem maar op. Alleen de basis is neutraal. Een bewuste keuze met oog op een 2e, misschien wel jongens-, kindje. En ik ben niet het type om met een roze buggy rond te lopen. Je kunt te ver gaan. Qua kleding is Olivia ook al wel eens voor jongetje aangezien. Blauw staat soms gewoon zo stoer en van tuttige jurkjes houd ik niet zo. Maar toch, I love roze!

Lees ook:  Lieve Olivia #2

Ik zie mezelf al helemaal koekjes bakken en knutselen strakjes, Olivia die door de supermarkt huppelt, plastic kettingen draagt, haar nageltjes gelakt wil hebben, ik die haar lange haren elke dag invlecht, poppen en Barbies door het hele huis … Meisjesdingen! En als ze daar niet van houdt is het ook prima. Hetzelfde geldt trouwens voor jongetjes die bovenstaande dingen graag doen, op dat ingevlochten haar na, zie ik het probleem niet.

Even schakelen

Ergens ben ik ervan overtuigd dat Joost en ik alleen meisjes maken, dus mocht er een jongetje komen, dan is dat best even schakelen. Zo ver is het nog niet trouwens en ach, ik heb zat ervaring als jongensmama, dus dat komt goed.

3 Responses

  1. Jess

    Ik dacht een jongensmama te zijn en dat ben ik ook haha! Als er hier een keer een meisje bijkomt ben ik compleet in shock denk ik. Toch went alles denk ik snel. En ik zie mezelf ook al koken en knutselen met Sam. Nog even geduld hebben!

  2. Gwen

    Ik denk dus eigenlijk dat alle mama’s in de kern unisex-mama’s zijn 😉 Bakken en knutselen hoort gewoon bij kindjes, alleen die ingevlochten haren … Alhoewel, ik denk dat het Sam & Jaylen best goed zal staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.