Liebster Award

geplaatst in: Persoonlijk | 5

Ik heb een prijs gewonnen! Best uniek, want ik win nooit, maar dan ook echt NOOIT, iets. En het is niet eens zomaar een prijs: nee, een Liebster Award. Eerlijkheid gebied te zeggen dat het ook geen echte prijs, maar een nominatie is, maar het voelt als een prijs. Gekregen van Jess, waarvoor dank – superleuk.

De Liebster Blog Award, wat is dat eigenlijk? Het is een fictieve award, bedoelt om de wat kleinere blogs met relatief weinig volgers onder de aandacht te brengen. Als genomineerde beantwoord je elf vragen van degene die jou heeft genomineerd, om vervolgens zelf elf vragen te bedenken die je weer aan elf andere bloggers voorlegt. Elf andere bloggers, met kleinere blogs … Waar ik die vandaan moet halen wordt nog de grootste uitdaging van de hele award, maar dat terzijde. Natuurlijk, ik lees veel andere blogs. Maar veel van deze blogs zijn al megagroot. Ik noem: Petra, Maris, Joyce, Elise, Marlies. Zucht, zij vallen af dus. En Jess heeft zelf ook al 2 nominaties gehad en dus genoeg vragen beantwoord. Sharmayne heeft de award (met bijbehorende vragen) al van Jess gehad, maar wie weet nomineer ik Sharmayne gewoon stiekem toch. Haar blog is namelijk (net als bovenstaande ander blogs), wel echt de moeite waard! Eerst zelf maar eens mijn eigen vragen beantwoorden, dan ga ik daarna elf anderen nomineren.

 • Stel je huisdieren voor op je blog

Joost en ik hebben twee katten: Billy en Nala. Billy heb ik al sinds mijn studententijd (dat was in 2005), Nala is erbij gekomen toen we in ons vorige huis gingen wonen, alweer 6 jaar geleden. Ondanks dat de katten door de komst van Olivia zijn ‘gedegradeerd’, verdienen ze een eigen blog.

 • Wat is de samenstelling van het gezin waarin je bent opgegroeid?

Heel traditioneel (en druk): een papa, een mama, ik, een zusje en twee broertjes.

 • Waar ben je verslaafd aan?

Ik dacht in eerste instantie: niks, maar als ik dieper nadenk ben ik echt verslaafd aan heel veel dingen. Een paar quilty pleasures: rode wijn, slapen met oordopjes en een oogkapje, mijn mobiele telefoon (eigenlijk tijd voor een detox), de geur van Olivia’s huidje, nagelbijten, mijn laptop en slapen. Hoewel technisch gesproken dat laatste geen verslaving is, want ik heb gemerkt dat ik het een tijdje best goed uithoud zonder (voldoende) slaap. Dat moederschap hè.

 • Hoe ziet jouw ultieme avondje uit eruit?

Ik heb hier een tijdje terug al een blogje aan gewijd: ik ben een huismus. Een avondje uit is voor mij een avondje in om het zo maar te zeggen. Een avond met lekker eten, leuke vrienden, wijntjes op de veranda. Overigens zou ik het best leuk vinden om nog een keertje naar een ouderwets hardstyle feest te gaan, gewoon net als vroeger, met de sfeer en de mensen van vroeger. Kortom: niet realistisch, aangezien de tijden veranderd zijn (slik, ik word oud).

 • Durf je parachute te springen? Leg uit waarom wel of juist niet.

Ja, ik durf het. Denk ik. Maar nee, ik zou het niet (meer) doen. Ik wilde het altijd wel, maar nu ben ik moeder. Nu ben ik bang dat als er iets gebeurd, Olivia het zonder mij moet stellen. Nu wil ik zulke (onnodige) risico’s niet meer nemen. Vroeger wilde ik altijd “ooit nog bungyjumpen”, later heb ik dit bijgesteld naar “ooit nog parachutespringen”. Dit omdat als je dat gedaan hebt, bungyjumpen naar mijn idee niet veel meer voorstelt. Maar goed, inmiddels heb ik het punt bereikt dat ik geen van twee mee wil, omdat ik moeder ben.

 • Welke mobiele telefoon heb je?

Net een nieuwe, een HTC Desire X. Met touchscreen. En dat had ik voorheen niet. Nou ja, wel, maar ik had ook nog een vast toetsenbord (een HTC Cha Cha) Ideaal, ik mis dat echt. Ik kan maar niet wennen aan het feit dat mijn vinger geen toetsjes aanraken, mijn vingers lijken ook steeds te dik voor de touch-screen-lettertjes. Ouderwets hè?!

 • De kip of het ei?

De kip, for sure. Mijn gevoel zegt namelijk: kippen leggen eieren om zich voor te kunnen planten, zoals mensen baby’s ‘leggen’ om zich voort te kunnen planten. Eva (en Adam) was er ook eerder dan de baby, dus vandaar: de kip, het ei.

 • Over eieren gesproken … Lust je die?

Ja zeker, heerlijk! Althans – hard gekookt en dan zonder eigeel, geklutst en dan als omelet of scrambled of als omelet, maar dan met een doorgeprikte dooier en wel tweezijdig gebakken. Kortom: als het maar een slijmerig eitje is. En alleen biologische eieren, dus met een 0-stempel en mooi lichtgeel eigeel in plaats van een opgefokt donkergeel bolletje eigeel.

 • Heb je (nog) een kinderwens of is je gezin compleet? Of wil je misschien helemaal niet van die kleine etters?

Hoewel het onwijs genieten is met z’n drietjes, hoop ik dat het ons gegeven is om nog één of twee kindjes te krijgen. Niet alleen omdat ik zwanger zijn heerlijk vind, maar het lijkt me ook ontzettend fijn om een huis te hebben gevuld met meerdere kinderstemmetjes, samen spelende zusjes of broertjes en om nog meer liefde te kunnen geven en krijgen.

 • Op welke karaktereigenschap ben je trots?

Mijn doorzettingsvermogen, eerlijkheid, zorgzaamheid en toewijding. Hmm, enkelvoud: één eigenschap … mijn toewijding dan, die omvat stiekem ook een beetje doorzettingsvermogen en zorgzaamheid.

 • Heb je al plannen voor een volgende vakantie?

Ja, we blijven in Nederland komend jaar. Niet alleen omdat ik dat geformuleerd heb als doel voor mijn Day Zero Project (geen toeval uiteraard), maar ook omdat we al eerder naar tevredenheid met z’n tweetjes in Nederland zijn gebleven en Olivia het sowieso wel naar haar zin heeft met wat water, speelgoed en haar papa en mama. En tot slot scheelt het natuurlijk geld. Kunnen we misschien onze tuin wel van kunstgras voorzien.

Lees ook:  Spinnen-angst

Mijn nominaties voor de Liebster Blog Award gaan naar: Roos, Kelly, Esmiralda, Dagmar, Suus, Minke en Kim. Verder ga ik een beetje smokkelen, want de overige vier nominaties vul ik in met eervolle vermeldingen voor: Jess, Sharmayne, Maris en Shirley. Uiteraard mogen jullie ook gewoon antwoorden.

De vragen die ik voor mijn genomineerden bedacht heb, zijn:

 • Heb je groene vingers?
 • In wat voor soort huis woon je?
 • Wees eerlijk: volg je Goede Tijden, Slechte Tijden?
 • Wat is je lievelingseten? Deel je recept.
 • Wat is de moeilijkste beslissing die je ooit hebt moeten nemen?
 • Maar nu tijd voor iets leuks: wat is je mooiste herinnering?
 • Kun je toelichten wat buitenspel is? Zo ja, ga je gang.
 • Word je (ook) onrustig van een te volle wasmand?
 • Heb je een verborgen talent? Zo ja, wil je het met me delen?
 • Welk boek ben je momenteel aan het lezen?
 • Hoe vaak per dag open je de Facebook-app op je telefoon?

Ik ben benieuwd naar de antwoorden – veel plezier met de vragen dames en uiteraard: gefeliciteerd met jullie Liebster Award!

5 Responses

 1. Roos' Blog

  De eerste keer dat ik een tijdje wacht met je blog lezen (want; druk) en hem niet meteen heb gelezen zodra in mn mailbox binnenkomt heb ik een prijs gewonnen! Super leuk! Ik ga ermee aan de slag!

  • Gwen

   Ja hihi, de bekendheid en bezoekers enzo heb je niet meer nodig – maar je blog is zo ontzettend leuk om te lezen – als er een dag niets geplaatst is ben ik helemaal teleurgesteld 😉 En alles is zo herkenbaar, dat maakt het juist zo leuk! Bij tig dingen zou ik het zelf geschreven kunnen hebben zeg maar (en dan baal ik stiekem dat jij het al geschreven hebt haha).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.