Wat eten we vandaag?

geplaatst in: Gezondheid, Huishouden | 10
Mijnlevenalsmama | Wat eten we vandaag
“Mmm, dat ziet er lekker uit.”

Ken je dat? Dat je echt geen idee hebt wat je moet gaan eten ’s avonds? Joost en ik werken al een aantal jaar met weekboodschappen en een eetlijstje voor de hele week. Dit werkt echt goed voor ons. We hebben best nog wel flexibiliteit per dag met wat we eten, maar hoeven niet elke dag iets te bedenken en boodschappen te doen. Er is gewoon voor 7 dagen eten in huis. Het bedenken van 7 dagen achter elkaar geeft ook nog wel het ‘wat-moeten-we-in-vredesnaam-eten-effect’ hoor.

Soep, pasta, soep

Op de dagen dat we allebei werken staat steevast soep, pasta, soep op het programma. Simpel, vers en lekker. In het weekend maken we soep voor later in de week en eens in de maand  maken we pastasaus van verse groenten en halen steeds een bakje uit de diepvries. Supersimpel en onwijs lekker, een aanrader!

Standaard lijstje

Naast het avondeten, eten wij ook zo min mogelijk brood, dus moeten we ook nog nadenken over de lunch(salades). Ik ben deze week begonnen met het ordenen van de receptenmap (een van mijn Day Zero Project doelen) en heb, met behulp van Olivia, de nieuwe Allerhande doorgenomen.

Daarnaast werken we sinds twee maanden met een standaardboodschappenlijst. Hier heb ik eigenlijk maar 1 woord voor: GEWELDIG! Je schrijft immers elke week wel ‘fruit’, ‘yoghurt’, ‘koffiepads’ en ‘kattenvoer’ op je lijstje. Waarom dan niet een uitgetypt lijstje met die standaarddingen en stippellijntjes voor de extra boodschappen? Het resultaat bij ons is dat driekwart op het standaardlijstje staat, ik nog een aantal dingen los wel of niet aan kan vinken en misschien 10 stippellijntjes nodig heb. Scheelt een boel schrijf- en nadenkwerk bij het maken van een booschappenlijstje. Nu alleen nog zo’n mooi menubord maken.

Lees ook:  Snottebellen en koekkruimels

10 Responses

 1. Jess

  Wow, wat pakken jullie dat georganiseerd aan. ik haal vaak elke dag boodschappen of om de paar dagen. Gelukkig woon ik vlakbij de winkel en loop ik er in een minuutje heen. Zou het soms ook wel wat handiger aan willen pakken.

  • Gwen

   Ja, organiseren en plannen gaan hand in hand met mij zeg maar haha. Toevallig vandaag bedacht dat 2x zoveel soep maken en dan invriezen betekent dat ik om de wk geen soep hoef te maken, helemaal ideaal 🙂

 2. marijana

  Wat een geweldig idee dat menubord!!!
  Wij zijn namelijk ook van die types a la 7 dgn boodschappen in huis. Vaak kom je uit op dezelfde menu’s. Misschien brengt dit wat meer variatie in ons weekmenu 🙂

  • Gwen

   Nou echt he! Mijn eerste stap wordt nu uitgevoerd: alle recepten die ik ooit uitgescheurd heb en nog geschikt vind, printen en in een map doen. Tabbladen ertussen met “pasta & rijst” “bakken” “oven” “bijgerechten” en “overige”. De volgende stap is een lijstje maken met alles dat we ooit kunnen eten zeg maar en al die recepten dan op zo’n menukaartje zetten, met de verwijzing naar kookboek zus&zo pagina … of naar de receptenmap en dan onder welk tabblad. Een project in werking zeg maar. En dan het daadwerkelijke menubord nog in elkaar frutselen 🙂

 3. Roos' Blog

  Zucht, avond eten, wat een ramp! Meestal bedenk ik pas in de keulen wat we gaan eten. En voor 7 dagen boodschappen doen lijkt me ideaal, maar aangezien we beiden onregelmatige tijden werken met elke week een ander rooster, is het onmogelijk elke week op een vaste dag boodschappen te doen.

  • Gwen

   Ja, dat is idd wel onhandig. Wij doen het meestal donderdag, vrijdag of zaterdag. Een beetje schuiven kan dus wel, maar als het bij jullie de ene wk op maandag kan en de wk erop pas weer op vrijdag, moet je voor anderhalve wk eten in huis hebben en dat is groente- en fruittechnisch niet haalbaar helaas.

 4. Esmiralda

  Pff snap helemaal wat je bedoelt. !! Vind het wel een goed idee van je om het zo georganiseerd te doen. ! Ik ga dit ook proberen… Ik doe dagelijkse boodschappen en moet zeggen dat dit ook behoorlijk financieel aantikt, aangezien ik ook steeds onnodige dingen meeneem. ….

  Vanaf nu dus wekelijks met het gezin om tafel en samen beslissen wat we gaan eten.! gaat nog leuk worden.. :P..

  • Gwen

   Hihi, ik ben benieuwd! Misschien handig dat jij een lijstje maakt met waar uit gekozen kan worden? Om hele lange discussies te voorkomen enzo 😉 Sowieso is het echt handig om een lijst te hebben met mogelijke recepten. De mijne is nog in ontwikkeling, maar het werkt (hier) echt! En idd – dagelijks boodschappen doen kost relatief meer geld en ik vind het zo’n gedoe, zowel met als zonder dochterlief. Respect dat jij het dagelijks doet haha!

 5. Rose

  Ben heel benieuwd naar je recepten! Ook wij doen week boodschappen, en willen in het weekend graag zoveel mogelijk vooruit koken..wil je wat van je receptjes delen? Thnx!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.