Washandjesdrama

geplaatst in: Opvoeding | 5

Zucht, elke dag weer. Het washandjesdrama. Omdat we dochterlief liever niet elke dag in bad of onder de douche doen (droge huid), hebben we ’s avonds toch regelmatig te maken met een washandjesdrama. ’s Ochtends (want ook dan wordt de slaap uit haar ogen geboend) is het iets minder. Ik denk omdat ze dan nog slaperig is of omdat ze zo blij is om ons weer te zien.

Het washandjesdrama gaat nu Olivia wat groter en sterker is ongeveer zo: ze zet haar beentjes tegen onze onderarmen en probeert op alle mogelijke manieren het washandje in haar gezicht te voorkomen. Dit gaat gepaard met luid gegil. Er is zelfs een tijd geweest dat manlief en ik het raam van haar slaapkamertje altijd dichtdeden alvorens dochterlief te gaan wassen. De buren zullen wel denken …

Of het nu een bijna droog, zeiknat, voorverpakt en geparfumeerd, hydrofiel of gewoon washandje is, nat is nat en nat betekent gillen. Ofzoiets. Ze heeft deze afkeer voor washandjes (en verschonen) al vanaf dag één, onze dramaqueen. Tanden poetsen is trouwens ook zo’n drama, tips zijn welkom!

5 Antwoorden

 1. Miranda

  Wat vervelend dat ze zo reageert, ik denk dat het misschien pijnlijk is voor haar? Omdat ze een droge huid heeft? En tandjes poetsen.. liedje erbij zingen, en nadat jij gedaan hebt het haar zelf laten doen werkte hier erg goed.

  • Gwen

   Ja, dat dacht ik ook (pijnlijk), maar met een droog washandje is het hetzelfde, net zoals neus schoonmaken (maar dat hebben alle baby’s geloof ik). Zingen en afleiden met een speeltje doen we idd regelmatig, maar echt stil en ’t toelaten zonder worsteling wordt ze nog niet. Ach, ik blijf gewoon boenen 😉

  • Gwen

   Dat is wel een goeie ja, zelf ook iets geven. Met tandenpoetsen ik zelf ook een tandenborstel pakken werkt ook wel, maar zelf een washandje geven is wel een goeie ja! 🙂 Eigenwijze zelf-doenners zijn het 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.