Strijken, ellende!

geplaatst in: Huishouden | 11

Sinds ik parttime werk en Joost weer fulltime, is het huishouden mijn pakkie aan. Prima, ik doe het met liefde. Probeer mijn hardwerkende en studerende man te ontzien waar ik kan en, en hij is het met me eens, ik slaag er best goed in al zeg ik het zelf.

Mijn tijd, mijn manier

Stofzuigen, de toiletten, de was, de douchecabine, van alles afstoffen, bedden verschonen en ga zo maar door: alles op mijn tijdstip en op mijn manier. Ik probeer alles buiten het weekend om te doen. Dit omdat we dan echt lekker weekend hebben met z’n drietjes. Maar ja, ik heb een rondkruipende en soms extreem jengelige dreumes hier in huis. Soms gaat het dus even niet op mijn tijd. Dat geeft niet, dan komt het later wel.

’s Avonds echter niet, ’s avonds is me-time en us-time. Het enige dat we soms begin van de avond nog doen is de stoomreiniger door het huis halen. Gaat nu eenmaal makkelijker zonder rondkruipende dreumes.

Ook strijken, ellende!

Waar ik vroeger stofzuigen een dankbare huishoudklus vond, vind ik het nu een van de minst dankbare klussen. Ten eerste is ons huis drie verdiepingen hoog en hebben we open trappen. Er zweven dus in no-time weer kattenharen de trap af. Om over mijn eigen haaruitval nog maar te zwijgen. Ten tweede de (brood)kruimels van Olivia. Zucht. Een ondankbare klus dus, stofzuigen. Maar wel een noodzakelijke klus, zo’n drie keer per week.

Een vriendin van me werkt al langer parttime en strijkt wekelijks de overhemden van haar vriend. Ik vond dit altijd ‘raar’. Joost droeg gelukkig niet zo vaak een overhemd en als hij dat wel wilde ging hij hem zelf ’s avonds even strijken. Dikke prima. Tot ons huidige rollenpatroon (ik veel thuis, hij aan het werk/de studie).

Lees ook:  Spinnen-angst

Ik zie er elke keer weer tegenop, maar eigenlijk is het een fluitje van een cent. Een paar overhemden strijken, waar hebben we het over?! Verder strijk ik niks namelijk. Joost en ik hebben ons (in stilte) rot gelachen om de kraamhulp die het beddengoed streek. Wij slapen eronder terwijl het net uit de droger komt. Slaapt heerlijk. Ze streek meer trouwens, de kraamhulp. Theedoeken enzo. Tja, ik strijk blousen. Een stuk of vijf, elke week. That’s it.

Dankbare (rot)klus

En weet je wat nou het mooiste is? Het is een rotklus, die als je hem eenmaal aan het doen bent, niets voorstelt. Vooral een heel erg dankbare klus is. Vind ik. Want als manlief mij dan ’s ochtends een kus geeft, ‘shinend’ in zijn (door mij) gladgestreken blouse, dan ben ik trots. Trots op Joost, dat ie het maar mooi allemaal flikt: werken, studeren en een fantastische vader en man zijn. Mag best eens gezegd worden!

11 Antwoorden

 1. Myrthe

  Het overhemden verhaal komt mij bekend voor! Maar niets zo mooi als je eigen vent in een strakgestreken overhemd:) Ik probeer ook zoveel mogelijk overdag te doen zodat ik inderdaad ’s avonds tijd voor mezelf of elkaar heb en de weekenden veel tijd heb om te relaxen en samen leuke dingen te ondernemen. Werkt goed!

 2. Donsjes

  Brrr… strijken. Ik strijk ook niets. Maar wat wél moet gestreken worden gaan naar schoon-oma, die strijkt voor haar plezier. En ik zou echt wat vaker moeten stofzuigen, maar open trappen zijn inderdaad echt de hel. Eénmaal in de week wordt het hier grondig gepoetst, maar misschien moet ik de avond voor ik thuis ben met kleine man en de vrijdagavond toch maar eens een rondje doen met de stofzuiger (beneden). Heb ik iets minder kans op harige toestanden 🙂

 3. Suavemente

  Oh wij strijken eigenlijk zo goed als nooit iets… Ik schaam me nu al voor een eventuele kraamhulp. Helemaal als ze ook nog het beddengoed gaat strijken ja.

 4. blogsvanmiranda

  Ik strijk ook amper wat, heb alleen een liefde voor blousjes voor mijn kleine man. En tja die stapel ik altijd zo op dat er geen blouse meer in zijn kast ligt en ik dus wel hoognodig moet strijken.

 5. esrayd

  Misschien een goedkope stofzuiger op de kop tikken op marktplaats of bij de kringloop? Lijkt me zoveel handiger als je niet hoeft te sjouwen van verdieping naar verdieping.

  • Gwen

   Het heen en weer lopen is het probleem niet gelukkig, maar gewoon de oppervlakte van drie verdiepingen, bah. Beneden hebben we ook geen mooie stofzuigeropslag, hij staat goed op zolder. Ben ik min of meer verplicht van boven naar beneden te werken haha.

 6. Rosanneke

  Ugh, strijken. Gelukkig draagt mijn man nauwelijks overhemden, haha! Ik vind huishoudelijk werk verder eigenlijk helemaal niet zo erg, ik heb zelfs een vreemde tic: ik vind dweilen echt helemaal leuk ?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.