Schoenenzoektocht

geplaatst in: Gezinsleven, Opvoeding | 4

Olivia’s voetjes groeien niet. Nou ja, ze groeien wel, maar gestaag. Heel gestaag. Lees: toen ze een maand of 3 was droeg ze haar allereerste schoentjes, maat 15. Hele stoere roze Vans. Die waren na een maand of 3 te klein, toen zijn we overgestapt op witte gympies van de Hema die Joost en ik samen kochten toen ik net zwanger was. En die past ze nog steeds. Die schoentjes hangen tussen maat 16 en 17 gok ik. Hema verkoopt ze als ‘3 tot 6 mnd’. Olivia is ruim 13 maanden.

Mijnlevenalsmama | Stoere roze Vans

Amper schoenen aan

Dochterlief draagt amper schoenen, sowieso nooit in huis. In huis draagt ze sokjes (met of zonder anti-slip) of heeft blote voetjes. Dat gaat prima, ook nu het kouder begint te worden. Haar voeten lopen nog niet blauw aan en ze blijft haar sokjes uit trekken. Pantoffels idemdito. Ik heb het dus opgegeven.

Op een of andere manier heeft dochterlief een ‘rare’ wreef, want veel schoentjes passen niet goed. Haar hiel raakt de onderkant niet. Dit komt deels omdat Olivia graag op haar tenen staat, maar ook door haar wreef. Goedkopere hoge standaard gympies van bijvoorbeeld de H&M krijg ik echt niet aan. Maar ja, buiten de deur en zeker op de fiets, moet ze toch iets aan haar voetjes.

Zoektocht naar goede schoenen

Nu ze steeds vaker (per ongeluk) los staat, druk bezig is met lopen achter de loopwagen en zelfs aan 1 hand een paar stapjes kan zetten, vind ik het belangrijk dat ze goede schoentjes heeft. De steun van schoenen kan net even dat beetje meer zelfvertrouwen geven om echt te gaan lopen. Schoenen zonder harde zool, die de voetjes voldoende ruimte om te groeien en ontwikkelen geven en dan ook nog ademend. Dan hebben we het al snel over dure schoenen. Helaas.

Lees ook:  DZP: Olivia leren lopen

Via een vriendin hoorde ik van het merk Bobux. Het voldoet aan mijn drie bovenstaande eisen en ze hebben verschillende type schoenen. De Step-up voor kindjes die net leren lopen en de I-walks voor als lopen al goed gaat. Daarnaast hebben ze leuke anti-slip pantoffeltjes voor in huis. Dit alles variërend tussen de 30 en 60 euro. Dat valt bij mij in de categorie duur en ik vind het niet fijn om zoveel geld uit te geven aan schoentjes waar dochterlief  misschien snel weer uitgegroeid is. Maar mijn eisen aan de kant schuiven? Geen optie.

Afgeprijsd!

Vorig weekend zijn we een van de gympies, die Olivia momenteel buitenshuis draagt, op de fiets verloren. Gelukkig heb ik het schoentje de volgende dag langs de kant van de weg weer gevonden, want dat is dat paar dat Joost en ik, net in verwachting, kochten. Van emotionele waarde dus. Maar goed, het zette me aan het denken: het is echt tijd voor nieuwe schoenen.

Mijnlevenalsmama | Schoenen zoektocht

Het blijft een gok, want Olivia’s voetjes mogen de afgelopen 13 maanden misschien maar 2 maten gegroeid zijn,  straks krijgen ze opeens een groeispurt? Joost en ik besloten een gok te wagen, we kochten meteen twee paar schoentjes. Er waren namelijk leuke schoenen afgeprijsd voor 20 euro per paar en als ik twee paar kocht had ik geen verzendkosten. Dat maakt dat tweede paar in feite dus nog 6,75 goedkoper.

We hebben voor nu een paar Step-ups in maat 18, deze zijn nog iets te groot. En een paar I-walks in maat 19. Mijn idee is dat dochterlief komend voorjaar wel goed loopt en dat deze schoentjes dan ideaal zijn. We zullen wel zien hoe hard haar voetjes groeien. Papa en mama hebben geen grote voeten, dus ik heb goede hoop dat ik de schoenmaten goed gegokt heb.

Lees ook:  Tag: Mommy wars

Op de valreep ook nog een leuk paar ballerinaslofjes aangeklikt. Maat M, voor 6 tot 12 maanden. En inderdaad, nog veel te groot. Het is maatje 19 gok ik. Ach, ze groeit er wel in. Volgend jaar ofzo.

4 Antwoorden

 1. blogsvanmiranda

  Lastig is dat, vooral als ze mee moeten op de fiets. Ik weet niet of je Zootjes kent? Zijn ook een soort sloffen en als ze nog niet echt lopen ook prima. Wel prijzig ook, maar ik keek vaak op Marktplaats en daar stond destijds genoeg tweedehands maar nog erg mooi.

  • Gwen

   Zootjes ken ik niet, ga eens even Googlen, ben benieuwd! Marktplaats is altijd ideaal voor van alles, ben nu bezig met een zoektocht naar leuke Duplo 🙂

 2. Whitney

  Dat is inderdaad lastig, ken nog geen kinderschoenenmerken maar als ik iets tegenkom laat ik het je weten. Succes!

 3. Donsjes

  Ik zweer bij Bobux. Ik kreeg kleine man zijn eerste paar van familie toen hij net geboren was. Toen hij ze aankon, heeft hij ze eigenlijk steeds gedragen. Wij hebben een heel koude tegelvloer, zelfs in de zomer vrij frisjes aan de voeten. Ik doe ze ook steeds aan naar de crèche. Als ze het daar opportuun vinden ze uit te doen, geen probleem, maar hier in huis is dat niet zo’n optie. Ik kocht onlangs ook twee medium paar slofjes, want lopen is nog even niet aan de orde. En zelfs al zou dat ineens zo zijn, dan voldoen ze prima voor het begin. Iets goedkoper maar ook heel goed, vind ik (daarmee wisselde hij zijn vorige paar af), is een merk dat ze oa in de Brantano verkopen: P.I.U.R.E.
  Voor meisjes is er best wat keuze, voor jongens was de keuze zo beperkt, dat die vijf euro verschil me de moeite niet leken. Afgelopen zomer heb ik wel zo’n paar kunnen scoren voor vijf euro, dus in de solden is het de moeite om eens te gaan kijken. Ik vind ze beter dan HEMA (het paar dat ik daarvan had was duidelijk minder slijtvast, want die twee zijn nu beide te klein en Piure ziet er nog uit als nieuw, terwijl dat van HEMA versleten is), en ze komen qua steun/souplesse wel héél dicht in de buurt van Bobux.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.