DZP: stoppen met nagelbijten

geplaatst in: Day Zero Project, Persoonlijk | 6

Al zolang als ik mij bewust ben van het feit dat ik nagels heb en dat je hierop kunt bijten, bijt ik ze. Niet zo kort dat er bloed ontstaat (gelukkig) of dat er helemaal geen lakje meer op kan. Maar wel zo kort dat je mijn vingertoppen ziet.

Nepnagels (zowel de plak- als de gelvariant) vind ik raar ‘voelen’. Ik stoot me telkens tegen van alles en nog wat en de knoop van mijn broek dichtmaken lukt me amper. Open maken ook met moeite trouwens (daar sta je dan, als je nodig moet, heel irritant).

Stoppen met bijten

Al zolang als ik me bewust ben van hoe mooi lange nagels staan, wil ik stoppen met nagelbijten. Tevergeefs. Ik dacht nog dat ik door de komst van Olivia en druk zijn met moederen, vanzelf geen tijd zou hebben om te bijten. Blijkbaar vind ik ergens (onbewust) toch nog een gaatje in mijn drukke dag, want mijn nagels worden nooit langer. Helaas.

Augustus tot november

Augustus ’13: ik ben er echt klaar mee, zo moeilijk kan het toch niet zijn?! Gewoon niet meer aanzitten, afblijven. En verzorgen. Klaar. Het valt tegen, het is bijna net als stoppen met roken: de behoefte blijft. Alhoewel, na ruim 3 jaar niet meer roken durf ik eindelijk te zeggen dat de behoefte (bijna) weg is.

September ’13: zo moeilijk is het dus wel. Ik kreeg eindelijk witte randjes bovenin, maar natuurlijk: flinterdun en kwetsbaar. Wat verwacht je anders, die nagels van mij zijn een ‘voetenbed’ van huid gewend, die functioneren niet zonder voetenbedje. Dus … beet ik van de week mijn randjes eraf. Niet expres hoor! Ik besefte wat ik aan het doen was, toen ik nog twee nagels ‘moest’. De nagelbijters onder jullie zullen het beamen: die laatste twee MOESTEN, ook al kon ik toen stoppen.

Lees ook:  Lieve Olivia #7

Oktober ’13: back to short. Na mijn laatste bijtpoging zijn er geen grote witte randjes meer ontstaan. Ik weet niet eens wanneer ik bijt, want zowel thuis als op kantoor ben ik te druk om me hier mee bezig te houden. Het gebeurd dus echt zonder dat ik het door heb. Bizar eigenlijk!

November ’13: ik geef het op. Doel #32. Stoppen met nagelbijten en gestopt blijven van mijn Day Zero Project is niet haalbaar. Echt, ik dacht dat ik het kon. Er bewust mee bezig zijn om het niet te doen. Gewoon elke dag genieten van mooie lange nagels, mezelf hier meer vrouw door voelen, maar helaas.

Verzorgen en lakken

Ik voel me overigens niet echt minder vrouw zonder lange nagels hoor. Ik verzorg ze dagelijks, lak ze regelmatig en bijt ze niet tot bloedens toe, dus het kan er best mee door. En stiekem is het hartstikke handig: ik hoef nooit bang te zijn dochterlief per ongeluk te krabben en als ik jeuk op mijn rug heb, heb ik een goed excuus om manlief te vragen lekker over mijn rug te kriebelen.

6 Antwoorden

 1. Roos' Blog

  Waar mijn ouders en broertje en zusje gezegend zijn met keiharde sterke nagels, heb ik breekbare, afbladderende nagels. Ook blijft nagellak nooit mooi zitten, zelfs niet met base en top coat. Ik heb dus ook altijd redelijk korte nagels.
  Ik vind (gel) nepnagels wel een heerlijkheid, vind mn handen dan meteen een stuk mooier en vrouwelijker. Helaas is dat hartstikke duur om elke maand te laten doen, dat geld geef ik liever uit aan Ayden ;).

  • Gwen

   Helaas, Byte-X heeft mijn moeder vroeger ook geprobeerd om me van het duimen af te krijgen. Kansloze missie. Ja, het is vies, maar ik lik het eraf, spoel mijn mond en bijt verder.

 2. Donsjes

  Ik raak wel vlot aan witte randjes, maar dan scheurt er eens eentje een beetje en dan gaan ze allemaal af. Als ze overigens vrij lang zijn vind ik het ontzettend irritant, dat getik overal tegen. Serieus, typen met lange nagels gaat toch gewoon niet?

  • Gwen

   Nou idd, dat getik en dan die ‘pijn’ die je nagelbed geeft als je typt. Dat heb ik dus met gelnagels, bah bah. Geef mij dan maar mijn handige korte nagels haha. Btje jammer dat het er iets minder mooi uitziet. Helaas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.