Uitstapje naar tuincentrum

geplaatst in: Gezinsleven | 9

Zoals ik eerder deze week al schreef, zit Olivia in een vermoeiende fase. Ik ga dus regelmatig een extra rondje fietsen, plan uitstapjes naar het winkelcentrum of doe de bakker en iets ruilen bij de Karwei niet op een dag, maar verspreid het over twee dagen. Expres de deur uit met deze kou, ja zo erg is het sprongetje dit keer. Kun je nagaan.

Kerst in het tuincentrum

Ik had vorige week een nieuwe dimmer gekocht voor een lamp in onze woonkamer. De dimmer is kapot, de lamp blijft knipperen en gaat alleen uit als je de stekker eruit haalt. Heel erg irritant, dus tijd voor een nieuwe dimmer. Ik denk hier te makkelijk over zegt Joost. Hup, de dimmer losschroeven, nieuwe eraan en hoppa de lamp werkt. Niet dus. De hele groep sprong eruit, oeps! De lampjes in de lamp blijken 12V te zijn, de dimmer (en het stopcontact) 220V. Dat matcht niet. Onze handige buurman gaat nu een en ander sleutelen aan de (oude) dimmer en met een schakelaartje ertussen moet de lamp dan weer gaan werken, ik ben benieuwd! En echt, ik hoop zo dat het werkt want het is best schemerig in de woonkamer nu. Maar goed, die nieuwe dimmer moest dus retour naar de Karwei. Zo gezegd, zo gedaan.

Tegenover de Karwei zit het tuincentrum. Toen we met z’n drietjes half augustus een rondje door het tuincentrum liepen waren ze de kerstspullen al aan het opbouwen, dus ik besloot een rondje kerst te doen met Olivia. Lekker vanuit de wagen de kerstsfeer opsnuiven en naar alle lampjes kijken, ze vond het geweldig!

Lees ook:  Zin in het voorjaar!

Mijnlevenalsmama | Winterwonderland

En ik ook. Kreeg meteen zin om alle kerstspullen alweer van zolder te halen. Joost ziet me aankomen. Maar het zou kunnen … Vorig jaar zijn we, na jaren tegen te zijn geweest, overgestapt op een nepboom. Een hele mooie nepboom, dat dan weer wel. Een dure ook, maar ik ben er zo blij mee! Maar ja, hij stond vorig jaar onder de trap, waar nu Olivia’s hoekje is. Inmiddels heb ik bedacht waar hij nu moet komen te staan. Geen super ideale plek (want zitten aan 1 kant van de eettafel lukt dan niet meer), maar prima voor die paar weken. Geen boom is geen optie. Nu al een boom ook niet, aldus manlief.

Konijntjes zijn zo leuk!

Zoals altijd in het tuincentrum, bleven we ook even hangen bij de konijntjes. Olivia is er dol op. Waarschijnlijk omdat ze bewegen, maar ik houd mezelf graag voor dat dochterlief nu al dol is op die kleine pluizebollen. Dat ze de vissen (bijna) net zo interessant vindt als de konijntjes negeer ik gewoon.

Mijnlevenalsmama | Konijntjes kijkenToen ik nog in verwachting was van Olivia, heb ik Joost overtuigd haar voor haar 2e verjaardag twee dwergkonijntjes te geven. Na het zien van bovenstaande foto is hij ook definitief om. Ze reageert zo leuk op alles wat de konijntjes doen! En tja, mama is stiekem een grote konijnen-lover.

Wij hadden vroeger thuis elf (!) konijnen. Het begon met twee, maar ja – Tarzan bleek een vrouwtje en de later bijgekochte Jean bleek niet zo vrouwelijk als de dierenwinkel ons deed geloven. Het nestje mocht blijven, papa maakte een konijnenberg. Een stuk van zo’n 3 vierkante meter achtertuin werd afgezet met gaas tot onder de grond. De konijnen konden rennen en graven wat ze wilden. Dat hebben ze gedaan, zo’n jaar of acht. Ik heb Joost beloofd dat het blijft bij twee dwergkonijntjes en bij gebrek aan ruimte moeten ze het doen met een mooi buitenhok. Dat ik elke week samen met Olivia verschoon, manlief neemt immers de kattenbak al voor zijn rekening.

Lees ook:  Wandelen of fietsen

9 Responses

 1. Sharmayne

  Het is zo leuk konijnen! Als je wel echte dwergjes wil dan moet je ze wel bij een fokker kopen en niet in het tuincentrum je zal de eerste niet zijn die een gewoon konijn koopt ipv die schattige dwerg haha

  • Gwen

   Ja idd! Ons ‘vrouwtje’ vroeger was ook klein, tot na een paar maanden – toen was ze opeens groot en een mannetje haha. Heel apart 😉 Jullie hebben ’n reus toch?

 2. Whitney

  Leuk hé die kerstmarkten. Ik doe dit jaar geen kerstversiering 🙁 Echt heel jammer maar denk dat ik dan toch wel de voorkeur heb aan geboorte versiering =D

  • Gwen

   Echt heerlijk he, die dierenliefde. Olivia krijgt zo’n grote glimlach als ze de kat ziet (die keihard wegrent) of nu dus die konijntjes. Ik zit echt te popelen tot ze haar eigen konijntjes heeft hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.