Frisse neus

geplaatst in: Gezinsleven, Ontspanning, Werkende moeder | 13

Toen Olivia nog niet geboren was, nam ik me stellig voor om elke dag te gaan wandelen. Olivia is een oktober-kindje, dus je raadt het al: toen ik eenmaal goed op de been was, was het buiten vaak koud en/of nat. Elke dag wandelen werd zo’n drie keer per week.

Thuisdag echt thuisdag

Na mijn zwangerschapsverlof ben ik vier dagen per week gaan werken. Joost ook. Die ene doordeweekse dag die ik met dochterlief had, was echt mijn thuisdag. Soms plande ik een afspraak, maar lang niet elke week. Mijn thuisdag was mijn thuisdag, liefst na het douchen mijn pyjama weer aan en chillen met Olivia. Soms een rondje wandelen, maar altijd met een doel. Het tuincentrum bijvoorbeeld.

Steeds ‘verplicht’ wandelen of een rondje fietsen? Nee bedankt. Wel zeiden Joost en ik regelmatig tegen elkaar dat we het belangrijk vonden dat Olivia vaak een frisse neus haalde, maar ja: op een vrije, regenachtige zondag de deur uit, daar moesten we moed voor verzamelen. Sinds de zomer gaat het bijna vanzelf. Dit komt naast het lekkere weer, door het feit dat ik parttime werk.

Thuisdag bijna alledaags

Nu ik nog maar twee dagen per week werk, zijn mijn thuisdagen bijna alledaags. Daarnaast hebben we geen auto meer, dus ‘even snel een boodschapje’ moet op de fiets of met de wandelwagen. Geen probleem. Ik geniet ervan (en Olivia ook). Sterker nog: ik heb bijna elke dag de behoefte even een frisse neus te halen. Doe regelmatig een klein boodschapje, fiets langs de bakker voor een lekker broodje of ga een uurtje wandelen zonder duidelijke bestemming.

Lees ook:  Hoera, Charlie 1 maand oud + winactie!

Mijnlevenalsmama.nl | Frisse neusEn tja, dan gebeurt het wel eens dat dochterlief en ik op de fiets springen terwijl het motregent en de regen op de terugweg met bakken uit de hemel valt. Zoals afgelopen vrijdag. Olivia bleef vrolijk, net als ik. Doorweekt, maar vrolijk. Heerlijk, zo’n frisse neus, ik kan niet wachten tot dochterlief loopt en we dagelijks naar het speeltuintje hiernaast kunnen lopen.

13 Responses

 1. Joyce

  Ik had de zelfde voornemen, en eigenlijk doe ik het nog steeds. Soms na of voor het eten nog even een rondje om het huis heen.

  • Gwen

   Nou echt he, hoeveel moeite is het om even tien minuutjes een rondje te lopen? Ik kan dus ook echt niet wachten tot Olivia loopt, maar voor nu pak ik zo maar weer de fiets om nieuwe crackers te kopen bij de supermarkt 🙂

 2. Jess

  Wij gaan iedere dag minimaal een uur naar buiten. Ik doe dat al sinds ik weer op de been ben na de keizersnede. Maar goed, wij zijn dan ook echt buitenmensen en wonen vlakbij het bos. Een beetje frisse lucht is goed en van een beetje regen smelten ze niet haha! Sam is best wel druk en dit is echt een moment voor hem om een beetje tot rust te komen.

  • Gwen

   Ik vind het knap van je! Ik ben een echte huismus, een binnenmens. Een cocoonner (of hoe je dat ook schrijft), maar nu Olivia steeds korter slaapt en wel regelmatig moe is, is even de deur uit een goede afwisseling 🙂

 3. poweredbyflowers

  Dat is ook 1 van de voornemens die ik heb,mocht ik mama worden. Eerst zien en dan geloven 🙂 Het is een mooi voornemen van mij, en hopelijk kan ik dat ook waarmaken.

 4. Desiree

  Lekker samen buiten zijn! Ik vind dat ook erg belangrijk. Wij lopen regelmatig naar de stad, jumbo en kinderboerderij. Deze winter hoop ik lekker te kunnen sleeën met Hayden

  • Gwen

   Fietsen samen is echt heerlijk! Een houten slee staat ook op mijn verlanglijstje, benieuwd hoe Olivia het vindt. Hoewel ik stiekem niet zo’n fan ben van sneeuw haha.

 5. kungslilja

  Ik herken een hoop in je log. Wij hadden hetzelfde voornemen, waar in het begin lang niet altijd wat van terecht kwam. Ik vind het veel makkelijker met lopende kinderen, want die ‘moeten’ even buiten hun energie kwijt. Ik gok dat we nu nog maar 1 of 2 binnendagen per maand hebben! 🙂

  • Gwen

   Wow, goed bezig zeg! Maar idd, als ze lopen en hun energie kwijt moeten is het makkelijker. Ik ben ook echt blij dat wij een speeltuintje naast ons blok hebben, kan Olivia straks lekker even rennen 😉

 6. miranda

  Ik heb geen rijbewijs en was toen ik alleen woonde met de kinderen afhankelijk van mijn fiets. Soms baalde ik..maar de kinderen hoorde ik ze nooit mopperen. Daarom ga ik nu weleens gewoon wandelen..regenjasjes aan, regenlaarzen en paraplu mee. Die van mij vinden dat geweldig..zelfs het kleine blokje om. Soms heb je dagen achter elkaar dat het regent en ik vind een dagje binnenblijven en niks moeten en alleen maar relaxen heerlijk maar na zo dag wil ik echt naar buiten met ze.

  • Gwen

   Ik dacht ook echt dat ik mijn auto zou gaan missen, maar ga nu veel sneller ‘even snel’ de deur uit dan met de auto haha. En Olivia zit idd gewoon de lachen op de fiets, ook al reent het (het windscherm kan hier iets mee te maken hebben haha). Zie alleen een beetje op tegen sneeuw en ijzel. Met de fiets. 🙁

 7. Donsjes

  In de zomer vond ik dat best simpel, maar nu is het zo’n ‘inpakwerk’ geworden altijd en eerlijk gezegd zie ik er soms best tegenop. Gelukkig vindt hij boodschappen doen the bomb, dus al is dat voorlopig met de auto, hij is wel eens van tussen die vier muren weg. In de lente koop ik een fietsstoeltje en dan ga ik werk maken van dat fietsen. Mezelf kennende is het een hopeloze zaak om daar in de winter mee te willen beginnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.