Mijn verjaardag

geplaatst in: Persoonlijk | 9

Vandaag ben ik jarig, maar ik vier het niet. Geen visite over de vloer, geen kleinschalige borrel vanavond en zelfs geen leuke giveaway op mijn blog. Niets. Voor het eerst sinds 29 jaar vier ik mijn verjaardag niet. Ik ga eind van de middag uit eten met mijn gezinnetje, dat is voldoende verjaardag vieren voor mij dit jaar. Oh en felicitaties per telefoon, sms, whatsapp, mail, social media en mijn blog – die zijn ook van harte welkom!

Mijnlevenalsmama | Mijn verjaardag
Gwen in 1989, net een paar maanden 4 jaar – op Koninginnedag.

Vier je het echt niet?

Het idee om niets aan mijn verjaardag te doen ontstond na het vieren van Olivia’s verjaardag. Het is altijd een gedoe: veel boodschappen doen, je huis schoonmaken en alles klaar zetten, de hele tijd mensen over de vloer die je eigenlijk geen aandacht kunt geven omdat je te druk bent met ‘het geven van een verjaardag’ en vervolgens: weer het huis schoonmaken. Waarom het vooraf aan de visite ook schoon ‘moet’? Tja, dat moet gewoon, gevoelsmatig. Na Olivia’s feestje, dat ook Joost zijn feestje was, besloten we dat het vieren van een kinderverjaardag voldoende verjaardag voor een heel jaar is.

En dat is even wennen, vooral voor mijn omgeving. Mijn familie bijvoorbeeld: een verbaasde oma, ouders die het jammer vinden, een broertje dat wat teleurgesteld is dat hij ons niet ziet. Het spijt me. We hebben hele drukke weken achter de rug met de afronding van Joost zijn eerste studieperiode en ik die van baan wisselde, wat weer van invloed was op onze dagelijkse routine. Het is tijd voor een weekendje rust, even bijkomen met z’n drietjes. En lekker uiteten, net als op vakantie!

Lees ook:  Hoera, ik ben jarig!

Maar een cijfertje?

Het is natuurlijk maar รฉรฉn cijfertje dat verandert, maar toch: dit jaar is het het cijfertje van 28 naar 29 jaar. Dat komt dus ‘gevaarlijk’ dicht bij 30. Als ik eenmaal 30 ben, is dat ook prima, maar 33 en 34 zijn dan weer dicht bij 35 en 35+ is (zoals ik het nu zie) al bijna 40, bijna ‘oud’. Niets van waar natuurlijk, maar soms houd ik ervan om mezelf een beetje ‘gek’ te maken. Want serieus, wat zegt leeftijd nu eigenlijk? Niets, het is maar een cijfertje!

Misschien vier ik het volgend jaar wel weer gewoon. Ik word dan 30, dus eigenlijk hoort daar een feestje bij. Aan de andere kant: het is maar een cijfertje, toch?

9 Antwoorden

 1. Misseagles

  Ten eerste: gefeliciteerd!
  En ten tweede, I get it. Ik word dit jaar ook 29 maar ga het niet vieren. Sowieso omdat we dan waarschijnlijk nog minder dan een maand daarvoor een kleine hebben gekregen, maar ook omdat ik t allemaal veel te veel gedoe vind.
  Vroeger gaf ik feestjes en dan was t vaak wel ‘pak je eigen drinken maar’, maar toch kon ik t dan niet laten om voor iedereen te lopen. Tsjah gastvrouw zijn zit in je of niet ๐Ÿ˜›
  Volgend jaar als ik 30 word wil ik t ook niet vieren maar ben bang dat anderen t dan voor me regelen………

  • Gwen

   Groot gelijk, je zit dan nog in je kraambed (bij wijze van) en in de kraamvisite, laat je verjaardag maar lekker voorbij gaan met een avondje samen – daar heb je dan echt voldoende aan, geloof mij. Ik neig nu naar volgend jaar ook niks doen, ondanks de 30 haha, vond het een heerlijke normale dag en een heel gezellig etentje ๐Ÿ™‚

 2. marijana

  Erg hรจ die verjaardagen! Ik heb het vorig jaar ook niet gevierd. Toen werd ik 31 en had het jaar ervoor al groot feest gehad. Om precies dezelfde redenen had ik er op mn 31ste dus geen zin in. Maar achteraf vond ik t toch heel raar, vriendinnen die geen taartje kwamen eten. Voelde toch heel tegen natuurlijk.
  Maar dit jaar ben ik toch weer erg aan t twijfelen. Hoe en wat zal ik doen??? ‘zucht’. En ik ‘moet’ snel een keus maken want eind deze maand de 27ste is t al zover….. help!!
  Jij een fijne dag en geniet van je etentje vanavond. Gezellig! X

  • Gwen

   Hmm, dan moet je idd snel kiezen. Ik vond het een heerlijke dag, neig er nu naar het volgens jaar net zo te doen. Maar goed, heb nog een jaar om erover na te denken ๐Ÿ˜‰ Leuk dat je weer eens reageert trouwens, soms weet ik niet of mensen die m’n blog volgden, me nog steeds volgen ๐Ÿ˜‰

 3. Corina

  Gefeliciteerd Gwen! Je hebt helemaal gelijk en ik wens je samen met Joost en Olivia een leuke dag toe! Xxx

 4. Jenny

  Nog 9 dagen, dan word ik 30. En ik vind het niet leuk. Het voelt oud en ik voel sterker allemaal dingen die ik nog had willen doen maar die er nog niet van gekomen zijn enzo. En wat je zegt over de dertig heen is richting de 40… pff ik heb een quarter life crisis.

  • Gwen

   Haha, goeie ๐Ÿ˜‰ Maar idd – dan komt die 30 opeens dichtbij, een beetje jammer. Ik heb nog jaar hihi. M’n Liebster Award komt maandag online trouwens ๐Ÿ™‚

 5. CrazyGreatLife

  In of na drukke periodes is soms ook gewoon lekker even tijd aan elkaar, je gezinnetje te besteden. Gefeliciteerd vandaag en veel plezier met uiteten gaan!

 6. Saskia

  Gefeliciteerd Gwen! Fijne verjaardag! Vincent en ik hebben onze verjaardag dit jaar ook niet gevierd precies om dezelfde reden ๐Ÿ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.