Liebster Award #2

geplaatst in: Persoonlijk | 7

Eind augustus ontving ik voor het eerst een Liebster Blog Award: een fictieve award, bedoelt om de wat kleinere blogs met relatief weinig volgers onder de aandacht te brengen. Vier maanden later is het weer zover: ik ontving een nieuwe Liebster Award, uit handen van J. van Suavamente (waarvoor dank!) dit keer. En ook al heb ik de prijs al eens verzilverd, de vragen zijn te leuk om links te laten liggen, dus ik beantwoord ze graag.

Het leuke aan deze vragen vind ik dat er een aantal over mijn blog gaan. Mijn blog, mijn hobby, mijn uitlaatklep. Mijn online plekje dat steeds bekender wordt en meer bezoekers trekt. En daar praat ik natuurlijk graag over! Wel kies ik ervoor dit keer geen anderen te nomineren, simpelweg omdat bijna alle blogs die ik lees al vele malen groter zijn dan mijn blog of omdat ik mijn favoriete kleinere blogs de vorige keer al genomineerd heb.

 • Wat vind je niet leuk aan bloggen?

Niets! Ik heb even goed nagedacht over het antwoord op deze vraag, maar kan echt niets bedenken dat ik niet leuk vind. Wel logisch eigenlijk: het bloggen is mijn hobby en hobby’s zijn er voor de lol. Heel soms betrap ik mezelf erop dat ik ‘nog even een blog moet schrijven’, omdat ik het liefst elke dag iets online wil kunnen zetten. Maar, als het een keertje niet lukt is dat ook niet erg. Een heel klein nadeel van het bloggen is dat mijn hoofd continu overstroomd van leuke dingen waarover ik kan bloggen. Aan de ene kant best vermoeiend, aan de andere kant superleuk en dus geen nadeel te noemen.

 • Is er iets dat je graag zou willen doen, maar niet durft?

Parachutespringen. Het is niet de hoogte waar ik bang voor ben, maar het feit dat er een (hele kleine) kans bestaat dat het mis gaat. Hetzelfde geldt voor bungeejumpen: ik zou het allebei graag nog een keer doen, maar nu ik moeder ben, vind ik dat ik zulke risico’s niet meer kan nemen. Misschien over een jaar of twintig, als Olivia uit huis is (hoewel ik daar absoluut nog niet aan wil denken).

 • Lijk je op je ouders?

Ja, zowel innerlijk als uiterlijk. Het is niet zo dat ik als twee druppels water op mijn vader of moeder lijk, maar ik heb bijvoorbeeld de neus en oren van mijn vader en de glimlach van mijn moeder. Qua innerlijk heb ik het spontane en snel contacten leggen van mijn moeder en het driftige en georganiseerde van mijn vader.

 • Zijn er onderwerpen waar je liever niet over blogt?

Nee, eerlijk gezegd niet. Mijn blog gaat over mijn dagelijks leven, over dingen die ik meemaak, dingen die me bezighouden. Persoonlijke dingen die ik graag wil delen (en jullie gelukkig graag lezen). Natuurlijk stel je je grenzen, een blog staat wel online en je kunt nooit achterhalen wie precies meeleest, maar ik heb geen specifieke zaken die ik uit de weg ga.

 • Als je een bekend iemand zou mogen interviewen voor je blog, wie zou dat dan zijn? En wat wil je perse van diegene weten?

Ik heb echt geen idee. Ik heb geen idolen, geen mensen waar ik tegenop kijk. Wel ben ik, bijvoorbeeld op zo’n dag als toen Willem-Alexander koning werd, benieuwd hoe Maxima het moederschap ‘doet’. Ze komt vaak heel ‘gewoon’ over, maar ze wonen natuurlijk wel in een megagroot paleis. Met bedienden. Gaat zij ook in haar joggingbroek op de grond met Duplo spelen? Hebben haar leggings ook kapotte knieën van het achter de meiden aan kruipen en ze hiermee aan het lachen maken? Ruimt ze zelf de ravage onder de tafel op na het eten?

 • Waarmee kan iemand jou verrassen?

Met kleine dingen. Joost die eten gaat koken als ik lekker aan het luieren ben of een onverwachte knuffel (zowel van manlief als Olivia).

 • Heb je weleens een heldendaad verricht?

De definitie van heldendaad is voor iedereen verschillend. Ik heb geen oude vrouwtjes behoed van een aanrijding, maar vroeger wel meermaals een schaap dat op zijn rug lag (dan stikken ze en gaan ze dood) omgerold met mijn vader of zusje. Ook heb ik eens een portemonnee gevonden met ruim 100 euro erin en die afgeleverd bij de bar. Niet perse een heldendaad, maar wel een karma-kwestie vind ik.

 • Wat is je mooiste herinnering?

Ik vond zwanger zijn echt geweldig, het mooiste dat ik ooit heb meegemaakt. Het besef dat er een mensje in je groeit uit twee inimienie cellen en dat dat mensje dan in je beweegt en je dat allemaal voelt. Zo intens! Cliché, maar het moment dat Olivia voor het eerst op mijn borst lag, tovert direct weer een brede glimlach op mijn gezicht.

 • Vertel eens over je grootste blunder!

Ontzettend saai, maar ik kan echt niets bedenken. Ik ben best behoudend. Al voor ik moeder werd, ik doe eigenlijk nooit iets extreems en voorkom daarmee blunders. Denk ik. Wel ben ik een paar jaar geleden, na iets te veel rode wijn, in de nachttrein van Amsterdam naar Utrecht gestapt en pas wakker geworden in Eindhoven. Om 3 uur ’s nachts. Dat was met een bijna-lege telefoon een beetje jammer, maar gelukkig ging er om 4 uur weer een trein terug en tegen de tijd dat manlief me oppikte op het station in Utrecht was ik weer bijna nuchter.

 • Welke boodschap zou je je lezers mee willen geven?

Blijf jezelf. In alles wat je doet, want iedereen is uniek. Ook jij. En, blijf mijn blog lezen, want ik geniet onwijs van de leuke reacties en stijgende bezoekersaantallen. Dankjewel!

 • Wat doe je op een vrije zondag?

Op zondag is manlief ook vrij en gaan we vaak even wandelen of fietsen met z’n drietjes. Verder gaat er geen wekker en slaapt Olivia, omdat ze niets hoort in de badkamer, vaak een uurtje langer. Het leukste van de zondag is om haar daarna bij ons in bed te pakken en even een kopje koffie te drinken terwijl we een boekje met haar lezen. Heerlijk! De rest van de zondag verloopt vaak zoals andere vrije dagen: een beetje rommelen in huis of in de tuin, een was opvouwen, soms een televisieserie of film kijken en laptoppen. Burgerlijkheid ten top, I love it!

Lees ook:  'Naakt' zonder kind(eren)

7 Responses

 1. Misseagles

  Ben al vele liebster awards tegengekomen (nooit zelf gekregen volgens mij) maar vind deze vragen tot nu toe de leukste die ik heb gezien. Daar kun je wat mee!

 2. Nicky

  Leuke vragen inderdaad.
  Parachutespringen zul je mij ook nooit zien doen, doodeng vind ik het.

 3. Jenny

  Leuk dat je mijn vragen zo leuk vind en ze ook zo leuk beantwoord hebt! Ik moest erg lachen om het Maxima stukje. Bedankt voor het beantwoorden en ik ben blij dat meerdere mensen ze met veel plezier lezen.

 4. Whitney

  Leuke vragen en antwoorden! Moet die van mij nog steeds invullen. Vind het lastig hoor vragen bedenken, staat nog in me concepten.

 5. iliveformydreams

  Leuk! Ik ga deze vragen ook nog invullen en komen binnenkort online 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.