Onze inrichting

geplaatst in: Huishouden, Huisvlijt | 20

Tijdens de kerstdagen las ik een blog bij Maris over woonmagazine-huizen. Niet lang daarna plaagde ze mij op Instagram met onze perfecte inrichting. Niets van waar natuurlijk: ons huis is net zo veel woonmagazine-huis als haar huis.

Gewoon, een woonmagazine-huis waarin geleefd wordt. Met meubels die matchen. Die nieuw zijn, of oud, die van een afstandje in perfecte staat lijken, maar van dichtbij regelmatig bezaaid zijn met kattenhaar en snottebellen. Een woonmagazine-huis waar kinderspeelgoed de inrichting bepaald, waar de papa’s en mama’s een pad zoeken tussen de Duplo en andere gekleurd plastic.

Trots op onze inrichting

Ik geef het eerlijk toe: ik ben best trots op onze inrichting. Manlief en ik hadden het voordeel dat we in een goedkope huurwoning woonden toen ons huis nog gebouwd werd: we hadden dus ruim de tijd om te sparen voor een nieuwe uitzet. Veel van onze oude meubels hebben we via Marktplaats verkocht. Het matchte niet meer met onze smaak, was te vies omdat we geen afzuigkap in de keuken hadden of stamde gewoonweg nog uit onze studententijd.

Wat voor ons vast stond, was dat we de muren wit wilden houden en overal in huis dezelfde vloer en raambekleding wilden. Een tijd lang wilden we zwart laminaat, maar ja: dan zou Olivia een zwarte vloer krijgen, toch niet helemaal babykamerproof vonden we. Het werd een donkerbruine vloer. Van laminaat, want een houten vloer door het hele huis was ver boven ons budget. In ons oude huis hadden we houten jaloezieën, dat beviel ons heel erg goed, maar we mistten wat sfeer. Hier moesten dus gordijnen komen, door het hele huis dezelfde lange gordijnen. En zo geschiedde. Alle muren zijn wit, de vloer donkerbruin en de gordijnen grijzig: het visitekaartje van onze inrichting.

Lees ook:  Tag: Domestic goddess

Mijnlevenalsmama | Woonkamer

Veel licht en neutrale kleuren

Op de benedenverdieping is eigenlijk alleen de gang (met toilet) met een glazen deur afgeschermd van het geheel. De woonkamer en keuken zijn open en lopen in elkaar over. In het midden zit een open trap en zowel aan de voor- als achterzijde hebben we grote ramen die doorlopen tot de grond. We hebben een hoekbank en ondanks dat je daarmee minder kunt variëren qua indeling van het woonkamer, bevalt het ons supergoed. Aan de eettafel staan momenteel 3 stoelen (de 4e staat op zolder in verband met de kinderstoel van Olivia) en een houten bankje. Mochten we ooit veel eters krijgen, dan kunnen we de tafel van de muur schuiven en nog twee klapstoeltjes neerzetten, ideaal!

Mijnlevenalsmama | Keuken

Olivia speelt trouwens altijd in haar hoekje en onderaan de trap. Vorige week kochten we een speeltapijt, dat ligt overdag dus onderaan de trap, naast de box (die nog bijna dagelijks gebruikt wordt). Niet echt woonmagazine-huis verantwoord, maar wel ontzettend fijn voor dochterlief (en daar gaat het om!). De stoel bij de zithoek gebruiken wij zelf nooit, alleen onze visite zit er op. Joost en ik willen deze stoel nog een keer vervangen door een lage beige hocker, maar zijn de perfecte hocker nog niet tegengekomen.

Mijnlevenalsmama | Slaapkamers

Boven hebben we drie slaapkamers en een badkamer, waarvan Olivia in het kleinste kamertje slaapt. Zodra ze een jaar of twee is, gaan we een ‘grote-meiden-kamer’ voor haar maken in de grotere slaapkamer, maar voor nu voldoet dit prima. In onze (lichte en grote) slaapkamer staat een bed van 1.80, twee kledingkasten en een ladekast en hebben we allebei de luxe van een nachtkastje. In het vorige huis was hier geen ruimte voor, maar ik zou nu niet meer zonder kunnen. Mijn waterfles, handcrème en natuurlijk de babyfoon, het past allemaal prima op mijn nachtkastje. Olivia’s kamer is aangekleed met veel roze, maar de basis is, net als de rest van het huis, neutraal en haar muren zijn ‘gewoon’ wit.

Lees ook:  Grote meidenkamer

Saaie gezelligheid

Sommigen noemen het saai, en ik geef toe: het heeft wel een klein beetje weg van een woonmagazine-huis, maar op een positieve manier. Vind ik. Het is een geheel, deze neutrale kleuren geven ons rust. En gezelligheid. Over smaak valt per slot van rekening niet te twisten.

Nog even dit: ik heb, buiten het rechtzetten van de kussentjes op de bank, niets opgeruimd voor de foto’s. Olivia lag toen ik beneden fotografeerde op bed, dus dan schuif ik al haar speelgoed op het kleed. Het aanrecht altijd zo opgeruimd en dat geldt ook voor de eettafel en onze slaapkamer. Erg he?! Het eerste dat ik doe als ik uit bed stap, is het dekbed opschudden en teruggeslagen opmaken. Dat terugslaan van het dekbed heeft trouwens alles te maken met mijn huisstofmijtallergie: daglicht vinden die beestjes niet fijn, dus op deze manier pest ik ze het meest.

20 Responses

 1. Tamara

  Hartstikke leuke inrichting juist . Hier een allegaardje van van alles maar dat heeft ook weer veel speels inzich. Volgens mij hebben wij de zelfde commode en bedje 🙂

  • Gwen

   Ja, ik geloof dat ik dat ook al eens onder jouw babykamer blogje gezet heb. Jullie hebben alleen de kledingkast niet erbij geloof ik?

 2. Misseagles

  Zoals je zelf al zegt.. over smaak valt niet te twisten.. Het verschilt geloof ik 180 graden met hoe ons huis is.. ik zou juist al dat wit enzo niets vinden.. En wauw.. echt opgeruimd!

 3. blogsvanmiranda

  Wat een heerlijk opgeruimd huis. Je kan jou huis en dat van Maris absoluut niet met mijn huis vergelijken maar het is wel de stijl waar ik van houd. Toen ik hier bij mijn vriend kwam wonen met de kinderen moest ik heel hard slikken. Alles ouderwets, toe aan vervanging en beschadigd door waterschade van vroeger. Nu zijn we hard aan het sparen om volgend jaar een hele grote verbouwing te doen. Zo kan ik de kinderkamers, woonkamer en keuken eindelijk naar smaak inrichten. Daarom zie je bij mij ook weinig foto,s van mijn huis.

  • Gwen

   Ik ben ook best wel trots op ons huis! Onze oude woning was een stuk meer ‘bij elkaar geraapt’ en daarvoor samen in een benedenwoning toen we studeerden: we hadden de muren toe oranje met geel en accessoires rood, dus daardoor nu zo van de kleur afgestapt denk ik hihi. Ik ben benieuwd naar jullie huis, na de verbouwing! En uiteindelijk: beschadigde meubels of niet, als het maar als thuis voelt – dat is het belangrijkste!

 4. marijana

  Mooi!! Ik heb wel dezelfde smaak. Wit, grijs en bruin 🙂 ik zie een paar hartjes hangen. Daar ben ik ook fan van en hangen hier meerdere in huis

  • Gwen

   🙂 Ja, telkens als ik naar de Action ga kom ik weer een te leuk hart tegen haha – Joost begint het nu zat te worden zei hij vd wk, oepss.

  • Gwen

   Ja, koop idd. Keuken zijn wij ook nog elke dag megablij mee. Het is niet eens een dure, komt ‘gewoon’ uit de huislijn van een willekeurige budgetkeukenboer. Wel grappig: we hadden beiden een idee wat we wilden, die man liet ons toen wat zien en binnen een halfuur hadden we de keuken uitgetekend en ingedeeld, blad gekozen, greepjes enzo. Hij zei dat hij nog nooit zo snel een keuken verkocht had aan een stel, omdat ze het vaak over bepaalde dingen niet eens zijn.

  • Gwen

   Ja he? Jullie nog iets meer landelijk volgens mij, vooral door de piano en de uitstraling vd ramen (met die mooie lijsten!) en jullie keuken, maar de tussendoor met glas, soort vloer, banken, vierkante eettafel enzo – best wel hetzelfde 🙂

 5. Manon

  Jaaa mooi! Ik heb precies hetzelfde: ik ruim ook alles gewoon op… Niet omdat ik dat perse moet van mezelf maar gewoon… het is zo gepiept en ik hou van een opgeruimd huis:)

 6. elise

  Mooi en netjes!! maar woon-magazine huis is wel overdreven vind ik. Naar mijn idee zijn dat van die huizen met onlogische meubels, berenvelletjes en hertenhoofden aan de muur. Van die items in een kamer waarvan je denkt: “Wat moet je daar nou mee?” Ik vind je inrichting super leuk. Donkere vloer en antracieten keuken hebben wij ook :D.

 7. Cristina

  Mooi huis!
  Ik wou alleen dat ik ook altijd zo mijn huis netjes kon hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.