Lief Dagboek #4

geplaatst in: Gezinsleven | 7

Een heerlijke week, met veel wandelingen en fietstochtjes, omdat het superlekker weer was. Nou ja, op de regenbuien zo nu en dan in de tweede helft van de week na dan, maar dat mag de pret niet drukken.
Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #4Een van de vele wandelingen, dit keer voor de derde keer op en neer naar de Karwei, om een lamp om te ruilen. Onze gloeilamp boven de eettafel was kapot en blijkbaar was dat nog een ouderwetse gloeilamp van melkglas, dus elke keer kwam ik met een spaarlamp thuis die nét niet het juiste licht gaf. Of te fel, of te zwak, of te wit. Uiteindelijk hebben we nu genoegen genomen met een warme gelige lamp, niet helemaal wat we gewend waren, maar hij prikt in ieder geval niet in onze ogen. Had ik maar een dozijn ouderwetse gloeilampen ingeslagen, zucht.

Dinsdagavond maakte ik linzenburgers. Het lijkt op vlees qua structuur, maar is voor ons vegetariërs vele malen lekkerder en bovendien ook veel voedzamer. Olivia smikkelde! En wij ook.

Na een paar rustige weken gaat Olivia weer richting een sprongetje denk ik, want rustig spelen terwijl ik de laatste hand aan het eten leg, is er niet bij. Dan maar even samen op de foto! Dochterliefs gezicht spreekt boekdelen: moet dit? Een sprongetjesperiode kenmerkt zich bij Olivia niet alleen door heel veel ‘hangen’ en aandacht vragen, maar ook door veel ondeugende streken en midden op de dag af en toe een knuffelmomentje aan de borst. Vooral dat laatste vind ik helemaal niet erg natuurlijk.

Lees ook:  Lief Dagboek #13

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #4Woensdag maakte ik op mijn werk nieuwe foto’s van al mijn collega’s voor op de website. Ik gebruikte hiervoor de spiegelreflexcamera van mijn baas en ik ben om: die gaat op mijn wishlist. Wat een geweldig ding en wat een mooie foto’s! Ik verbaasde mezelf met mijn fotografiekwaliteiten en schoot, al staand op een kratje bier, voor een witte muur in een leegstaande ruimte naast ons kantoor, hele mooie foto’s. Een tevreden baas, tevreden collega’s en een tevreden Gwen.

In het kader van de Anne Solveig Photochallenge op Instagram maakte ik een foto van een van onze spreuken in huis. Deze past als huismus zijnde echt heel goed bij mij. Ik ben nergens liever dan thuis, met Joost en Olivia. Die laatste helpt trouwens bij steeds meer klusjes in huis. Het uitruimen van de vaatwasser, de keukenkastjes vetvrij maken met Glassex en een theedoek en het weggooien van haar luierzakjes. Ideaal zo’n hulpje!

Vrijdagochtend wandelden we heen en weer naar het winkelcentrum in de buurt en kocht ik een pak luiers. Dochterlief besloot de luiers even ‘in te zitten’ en volgens mij zijn ze goedgekeurd.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek #4Vrijdag publiceerde ik mijn eerste column bij MommyOnline. Ik vertel hierin hoe mijn overgang van fulltime werken naar parttime werken verliep. In de loop van de week verschijnt dit verhaal ook op mijn eigen blog, maar als je hier niet op kunt wachten, bezoek dan vooral de site MommyOnline via bovenstaande link.

’s Avonds aten we pasta met courgette, room, parmezaanse kaas en rode peper. Zowel manlief als ik zijn dol op pasta en dit is een van onze favoriete gerechten! Smaakvol, gezond en zo klaar, daar houd ik van. Net als van een volle fruitschaal. Per week verbruiken we minimaal 3 trossen bananen, bizar hè? De meeste bananen verdwijnen in onze yoghurtontbijtjes, smoothies en Olivia’s bananenmilkshake (een banaan met wat rijstmelk) of in de bananenpannenkoekjes of andere baksels. Joost is de enige die wel eens een losse banaan eet.

Lees ook:  Quinns 1e verjaardag

Ik schreef al eens eerder dat dochterlief gek is alles wat met vormen en bouwen te maken heeft, maar het stapelen van meer dan 3 stapelbakken op elkaar, dat is nieuw. Toen ik deze foto maakte zat ik te glunderen aan tafel, zo trots op mijn moppie! Tot slot een foto van zondagochtend: met z’n drieën wakker worden met een kopje koffie en eerdergenoemde milkshake voor Olivia, het perfecte begin van een zondag!

7 Responses

  • Gwen

   Dankje! Ik ben dol op die foto overzichten bij anderen, dus zelf ook maar mee begonnen. Welkom op mijn blog trouwens!

 1. twinkelbella

  Erg leuk weer! Bij ons gaan er ook super veel bananen door heen per week, indd ook voor smoothies e.d. Gezellig dat Olivia je zo goed kan helpen, en leuk je column!

  • Gwen

   Dankje! Ja haha, ze wil nu bij alles helpen. Soms best vermoeiend 😉 Ik ga er binnenkort een blogje aan wijden: mijn huishoudhulp!

 2. Debbie

  Dit soort overzichtjes vind ik altijd zo leuk om te zien en lezen… Heerlijk hoor om te wandelen als het zonnetje schijnt al is het nog steeds wel koud, maar we hadden het erger kunnen treffen rond deze tijd van het jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.